2016

TORNOOIEN

De trend van 2015 zet zich jammer genoeg onvermijdelijk verder: steeds minder (aanwezige) leden, en dus minder tornooien.

Maar ook andere ploegen hebben het moeilijk. In West-Vlaanderen schieten er van de bijna 20 ploegen van een vijftal jaar geleden nog een 3 à 4 over.

Zijn de 7 magere jaren begonnen? 


We organiseren nogmaals een geslaagde Beker van Vlaanderen, maar moeten noodgedwongen wat afslanken. Het aantal schouders om dit alles te torsen wordt ook alsmaar kleiner.


We nemen ook afscheid van ons trainingstoestel. Na jaren trouwe dienst moet het plaats ruimen voor een nieuw jeugdlokaal. En al moeten we nu ons trainingsveld delen met de Chiro en de KLJ, er wordt ons ook een opslagplaats beloofd in het nieuwe gebouw.

2016-01-16

Indoor Berketrekkers

Hans


De kop is eraf.
Heel vroeg in het jaar trokken we al naar onze eerste wedstrijd, het indoortornooi van de Berketrekkers. Jammer genoeg werden maar 5 liefhebbers gevonden, terwijl we er (slechts) 6 nodig hadden. Met dank aan Bart Van den Heuvel (Berketrekkers) konden we toch een voltallige ploeg op de matten zetten.


We waren mooi op tijd, en zagen de ene ploeg na de andere binnensijpelen. Uiteindelijk 13 ploegen, die elk 1 trek tegen elkaar mochten bekampen. 3 echte 6-tallen, de rest gewichtsploegen (7 tot 10 trekkers) -580kg. Daar zaten wij met een -550kg ruim onder. TTV Versieck als lichtste ploeg, het is ooit anders geweest.
We trokken niet echt slecht, maar konden enkel tegen de Highlanders (enige andere 6-tallenploeg onder de 650kg), de jongerenploeg van de Berketrekkers en de tweede ploeg van Heure de wedstrijd in ons voordeel beslechten.
We werden wel 2de in de 6-tallen categorie, wat ons een plaats opleverde in de finale van deze reeks. Een dubbele trek tegen de in Sijsele nog afwezige Démarreurs. Vol goede moed namen we onze plaatsen in aan het touw, maar het werd een maat voor niets. Het verschil in gewicht was gewoon te groot.
De afsluitende wedstrijden in de -580kg categorie waren een stuk spannender. Zeker de halve finale van Berketrekkers vs Groene Oase. De thuisploeg moest na een spannende finale enkel in Groene Oase 2 zijn meerdere erkennen.
Buiten begon het lichtjes te sneeuwen, dus werd er niet langer getalmd.
Volgende wedstrijd op de agenda: 27 februari: indoor Groene Kring Oost-Pajottenland. Hopelijk krijgen we dan wel een voltallige ploeg op de been.


2016-02-27

Indoor Groene Kring Oost-Pajottenland

Hans


2de en laatste manche van het indoorcriterium.
Opnieuw enkele harde trekken, 3 gewonnen wedstrijden, maar geen potten gebroken. Gedeeld 9de op 12 deelnemende ploegen.
Wat we van deze avond vooral zullen blijven herinneren is de bijtende koude, ook al trokken we binnen in een loods.

2016-05-16

Jaarmarkt Herne

Hans


Het tournooi met de gegarandeerde opwarming (de lange voettocht naar de weide).
James en Mathieu hadden zich de voorgaande dagen ook al opgewarmd, en de gevolgen waren nog duidelijk te zien ;)
Net op tijd een ploeg van 6 rondgekregen.
3 gewonnen partijen en een draw. Het leverde ons de 6de plaats op 9 teams op.2016-06-28

KLJ Uitkerke

Hans


Yes!

Na veel gemiste tornooien omwille van geen ploeg vandaag eindelijk nog eens een pittig tornooi, met zes én 2 reserves én 2 supporters, in eigen regio, verschillende spannende trekken en eindelijk nog eens dagwinnaar (in de reeksen én na de kruisfinales). Plus: gewonnen van De Stove (vernieuwde ploeg maar wel helft op touwtrekbottines - wij op gewone werkschoenen) én The Pink Boots.
Plezante namiddag.


2016-07-18

Ruddervoorde Café "Stad Torhout"

Hans


Na 15 jaar denk je dat we alles al hebben meegemaakt.
Niet dus.
Voor het eerst nemen we deel aan een tornooi op los zand, gewoon zo'n halve meter opgevoerd op de weg. Het levert harde en vooral langere wedstrijden op. We moeten een paar keer diep gaan, maar worden toch mooi opnieuw dagwinnaar (gedeeld eerste in de reeksen, winnaar van de finale). Wat gevierd wordt met een dronk uit de gewonnen beker. Better to rule in hell than to serve in heaven?

2016-09-04

BK Eeklo

Hans


Geen dilemma's qua ploegkeuze dit jaar: enkel kandidaten om een 6-tallenploeg op te stellen.
Slechts 5 ploegen, dus we moeten proberen niet als laatste te eindigen om in de finales te geraken. Dit wordt nog lastig, en we hebben een extra trek nodig tegen The Pink Boots. In de halve finale maken we geen kans tegen de Janssens, we stellen onze hoop op de trek voor het brons tegen de Mersch Gezusters. Helaas, net als in de reeksen blijken de 6 extra voeten te veel om over te trekken. Opnieuw geen medailles dit jaar.


2016-09-16

Side by side Mersch

Hans


Het ondertussen gekende scenario: verkleede groepen, plezante sfeer, harde trekken.
We trekken niet slecht, maar worden blijkbaar toch even onderschat en verzilveren zo een plaatsje in de finales van onze categorie. De andere ploegen laten zich helaas niet meer verrassen.

2016-09-18

The Pink Boots Veldegem

Hans


Mooi tornooi met 10 ploegen, waarvan we enkelen dit jaar al een paar keer tegen kwamen.
Alle ploegen trekken op bottines, behalve De Stove. Zij zijn hierdoor de enige ploeg die alle wedstrijden kan winnen. Wij moeten hen, The Pink Boots en Deutz Team laten voorgaan. Maar dus wel in de finale. Opnieuw geen kans tegen de weinig sportieve collega's uit Houthave (wij blijven resoluut op gewone bottines trekken), maar in de andere halve finale 2 spannende trekken. Deutz team moet zijn vergeefse weerwerk tegen The Pink Boots bekopen in de trek om de derde plaats en we kunnen hen nu wel 2x over de middenlijn trekken. Plezante namiddag.


2016-10-16

Beker van Vlaanderen Sijsele

Hans


Dat we het deelnemersaantal van 2014 niet zouden evenaren, daar hadden we ons op voorhand al bij neergelegd. Maar toch 7 ploegen in de voormiddag (afsluiter Nationale Competitie) en 21 in de namiddag. We blijven het grootste jaarlijkse tornooi van België. En met 11 trekken voor de getrainden en gevorderden zeker een goed gevuld programma.
Sportief gezien voor ons geen topdag: slechts 2 draws, en met 2 puntjes laatste van 12. Jammer, het is ooit anders geweest (wel zelfde resultaat als vorig jaar). Ook jammer was het zonder ons medeweten wegvallen van de voor veel ploegen toch geanticipeerde finales in de getrainden en gevorderden reeks. Dit wordt een punt voor een volgende editie. Maar voor de rest opnieuw een geslaagd tornooi, ook al was het dit jaar dan wat afgeslankt.