2014

2014-03-02

Indoor Sijsele

Geert


Zoveel ploegen, telkens in oktober, zo weinig indoor. Maar wie ons kent weet dat we bij TTV Versieck kunnen toveren. Slechts zes ploegen, maar we maakten er toch een ferme middag van. Zware (dubbele) trekken zorgden ervoor dat iedereen moe en voldaan naar huis kon terugkeren. Berketrekkers, Rukkers, Demarreurs en Mersch gingen de strijd aan, samen met 2 eigen ploegen. Mede doordat we 3 van onze allersterkste trekkers hadden uitgeleend, was onze deelname niet het verhoopte sportieve succes, maar dat zal ook aan de tegenstand hebben gelegen!
Na de voorronde kwam Mersch als eerste uit de bus, Demarreurs op 2, rukkers op 3 en de Berketrekkers maakten de halve finales vol. Even gesakker bij de Demarreurs, dat Mersch niet moe zou zijn tegen Berketrekkers, en zijzelf waarschijnlijk wel (tegen rukkers). Maar dat liep even anders : in een harde eerste trek, konden de jonge Berketrekkers, op 30 cm van het einde, Mersch afstoppen en het vervolg laat zich raden. Ook de tweede Berken-overwinning was een logisch vervolg. De Berketrekkers konden hun truukje ook in de finale nog es overdoen en schoven zo op naar de dagwinst. Een straffe stoot, voorwaar! Tweede werden de Demarreurs, hun dag was vooral geslaagd omdat ze hiermee het indoorcriterium wonnen! Mersch derde en Rukkers vierde. De beide versieck-ploegen daarachter. DANK AAN DE AANWEZIGEN! Het was een schitterende training!

Als toetje hadden we nog een interprovinciaal tornooitje voorgesteld (4 provincie-ploegen). Echt nodig was het niet meer, want enkelen waren al heel diep gegaan. Andere strijders werden wel nog bereid gevonden, en konden zich nog 3 trekken lang goed amuseren! Dit tornooitje werd gewonnen door Vlaams-Brabant, voor Oost-Vlaanderen, Antwerpen en West-Vlaanderen.
KLEIN, MAAR GOE!2014-03-17

Dams Scholentornooi

Geert


Een geslaagd Dams Scholentornooi achter de rug met 168 enthousiaste jongeren en nog een tiental even enthousiaste begeleiders. Proficiat aan Lapscheure : eerste plaats met dan nog een graadsklas! Ook een welgemeende proficiat aan alle andere deelnemers. Het was ook voor ons leuk!

Heel graag tot volgend jaar.


2014-04-21 en 04-25 en 04-26

Competitie West Ruiselede + KLJ Waregem + Chiro Lierde

Geert


Het eerste competitietornooi werd makkelijk gewonnen en ook bij KLJ Waregem eindigden we als eerste.

Het niveau van het tornooi te Ruiselede viel eigenlijk serieus tegen. De overmacht van Versieck 1 was dan ook heel groot. Nooit gedacht dat we het jammer zouden vinden dat De Stove er niet bij was. Onze jeugd/lichtgewichten werden 5de, na de Legend Highlanders, Team zjeelzat en KLJ Ruiselede. Knappe prestatie.


Op bezoek bij KLJ waregem hebben we meestal meer dan 1 ploeg, en we proberen altijd de ploegen zo gelijk mogelijk te verdelen.Daarom konden we er nog nooit winnen. Dit jaar waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar beiden meer dan behoorlijk goed. In de Kwartfinale moesten de 2 versiecks onder elkaar uitmaken wie zou doorgaan. Onze Herenploeg won de derby en daarna ook de eerste plaats. De gemengde ploeg werd dus gedeeld vijfde (op 16 ploegen). Mooi, zo zonder reserves.


Op het tornooi in Lierde was er een aparte Gevorderdenklasse. Met een vermoeide Erik aan de kant en de lichte jongens Ed en Mathieu, waren we te licht om de vele kilo's bij de tegenstanders te kunnen stoppen, zo zonder schoenen. We trokken enkel gelijk tegen Wieme die hetzelfde probleem ondervond. "Kansloos"

2014-05-12

"Engeland"-reis

Geert


Dit jaar ging de Engelandreis niet naar Engeland, maar wel naar Ierland. 8 man (m/v) in een minibusje voor 2250 km en 2 tornooien en nog wat toeristische attracties. Pech voor wie er niet bij was!!


2014-08-04

BK in zicht

Geert


Na een kwakkelseizoen, op meerdere gebieden, gaat het nu eindelijk over de knikkers op het BK! Na een geslaagde generale repetitie gisteren (08-03: Competitie Mertensmannen) zijn nu ook onze tegenstanders bekend.

De heren acht (vrij) krijgen een leuke reeks met De Mersch Gebroeders en Demarreurs en Fam Janssens. Eerste plaats moet vastliggen en wij, wij mogen eindelijk tonen dat we op volle sterkte WEL kunnen winnen tegen de Pajottenlanders! Zeker met achttallen is alles minder dan zilver "ronduit slecht"! Geen Mertensmannen te vinden. Ook Vandakker, sterk presterend in de competitie, zit er niet bij.

De Beloften krijgen een eerder kleine maar pittige reeks : met De Berketrekkers, Elektrotrekkers, Fam Janssens en Powerrangers is alles mogelijk. Mogelijks komt daar nog een tweede Berketrekkersploeg bij. Zonder hen valt slechts 1 ploeg af voor de halve finales. De concentratie zal geen enkel moment mogen verslappen. Elke wedstrijd is een afvalrace. Wie verliest gaat er uit... .

Bij de zestallen (onze klasse!) ook interessante wedstrijden met Fam Janssens (1 ploeg maar??) Mersch gebrs, Gezusters en Verre familie en ook de Demarreurs. Heel jammer dat de Kempische ploegen hier geen gebruik van maken om tegen hen te trekken. Als de Pajotters enkel tegen FJ kunnen trekken, hebben ze geen representatief staal van de Kempen gekregen. Ook hier ligt niks van de uitslag vast, al blijft FJ natuurlijk wel de favoriet. Wij zijn het aan onze status verplicht ambitieus te zijn. Een leerrijke reeks, voor alle ploegen.
Nu maar hopen dat de grond wel het efficient gebruik vd schoenen toelaat!

Het wordt een interessante dag!2014-08-10

BK Bokrijk

Geert


Het BK in Bokrijk leverde Versieck een 4de, 3de en 2de plaats op. Met 2 medailles en een halve finale mogen we tevreden zijn, al moet het gezegd dat de tegenstand niet was als andere jaren. De setting in Bokrijk was uniek en zou voor veel volk moeten zorgen. De weersvoorspellingen waren echter apocalyptisch, dus we moesten tevreden zijn met enkele passanten. Gelukkig bleef de effectieve storm een 20tal kilometer van ons vandaan en hadden we behoorlijk weer. Dankzij een duidelijker afspraak dit jaar moesten we slechts om 10u wegen, na een rit van bijna 2 uur.
Heren 8 Vrij : duidelijke plaatsen, zilver!
Onze Heren 8 Vrij moest het opnemen tegen Fam janssens, Demarreurs en Mersch. Demarreurs was een walkover, Janssens was alweer onaantastbaar en tegen Mersch hadden we een spannende strijd voor de tweede plaats. Mersch had echter een zware nacht achter de rug en niet iedere trekker had aangepaste schoenen (of nog maar 2 dagen), dus het zilver kwam redelijk vanzelfsprekend onze richting uit. Jammer genoeg niet meer tegenstanders in deze klasse!
U23 brons in zware klasse
Onze U23 had een uitgebalanceerde ploeg die werd aangevuld met Jonas (eenmalige comeback), Arno (leentrekker Wieme) en kersverse Chainat. Het werd de ervaren sporter (Thai Box) zijn eerste outdoortornooi na slechts 3 trainingen. We konden ons slechts in de laatste ronde plaatsen voor de halve finales, maar dat waren wel 2 erg vlug afgewerkte winnende trekken : we waren er volledig klaar voor! In de halve finale waren de Elektrotrekkers oppermachtig, maar wij waren al een pak beter dan in de eerste 2 confrontaties.
Voor de derde plaats moesten we tegen de Berketrekkers. Hoewel we in onze eerste trek nipt hadden verloren (eerst 3m gepakt, daarna werden we afgemaakt en in de tweede trek hadden we zelfs onze start niet), zat de moraal bij onze collega's precies niet goed en zij kwamen met minder enthousiasme op het veld. Wijzelf barstten van enthousiasme! Niemand in onze ploeg had al ooit een BK-medaille gehaald en we gingen tot het uiterste. Na een intense trek konden we nu wel 2-0 winnen. De bronzen medaille was een feit! Volgend jaar wordt enkel Chainat te oud voor deze klasse.
Van de 12 trekken vanmiddag, hadden we liefst 11 keer de beste start! Van een focus gesproken...
Heren6 : Heroische broederstrijd tegen Mersch
Na een tweetal uurtjes wachten, waarbij het veld nauwelijks nog werd bezet, het drankkraampje al was opgekraamd en ook een buitje was voorbijgetrokken, was het de beurt aan onze heren 6tal. We trokken heel goed tegen de twee Pajotse damesploegen en de Demarreurs. Waarbij we duidelijk lieten zien dat we in het Pajottenland niet met onze beste ploeg aantreden. Al vlug was duidelijk dat de 2 Janssensploegen, Mersch en wijzelf de halve finales zouden bemannen. In de laatste ronde moesten we nog aantreden tegen Mersch, het werd een zeer spannende en vermoeiende 1-1! De toon was gezet, want beide ploegen waren redelijk kansloos tegen de twee Janssens-teams.We bleven sportief en verzorgden zelfs nog de handen van 2 Merschtrekkers. In de strijd voor brons, hoopten we dat Mersch zou plooien omdat ze minder ervaring hebben met lange, lastige tornooien. Ook moreel zouden we na de Heren8, een voordeel kunnen hebben. We wonnen de eerste zware trek (aan goede kant) na een spannende strijd waarbij we langzaam achteruit stapten, dan werden afgestopt, bijna moesten meegaan, maar dan toch de laatste meter konden afwerken. De tweede trek zaten beide ploegen al piepedood, maar Mersch gaf alles en we konden niet anders dan de 1-1 toestaan. We wonnen de toss en iedereen dacht dat we binnen waren. Ondanks de zeer pijnlijke handen van Ruben (en anderen) stapten we weer zeer langzaam 2m achteruit. Echter te langzaam, want Mersch werd achteruitgestuwd door een grote schare supporters, en wij verloren zowel de grip als onze adem. Beide ploegen vochten als een gewonde leeuw (of harder) en beide teams kregen 2 waarschuwingen. Aan beide zijden stortten trekkers in, die dan toch weer gingen sleuren ... Nipt verloren we de derde plaats uiteindelijk!
Mooi gevochten, misschien 1 of 2 even goede reserves te kort voor Brons? (En vooral : vorige week teveel blaren op de handen getrokken) Proficiat voor deze trekkers, en onze tegenstanders, van Mersch!
WAAROM DOEN WE DAT NIET MEER IN HET PAJOTTENLAND???
De ceremonie was niet meer wat ze 's middags was geweest : niet alleen omdat het park al (bijna) was gesloten en de fanfare al op café zat, maar ook omdat wij er niet meer op stonden. ;-)
Na een 4de plaats, en een bronzen en zilveren medaille, kregen we bij het opruimen nog een koude douche over ons heen. Letterlijk dan, want het beloofde onweer had netjes gewacht tot het trekken (en de ceremonie) was gedaan. Maar brak nog in alle hevigheid los, toen we naar de wagens moesten.

H8 Vrij: James, Erik, Bogdan, Hannes, Mark S, Jurgen, Andy, Frederik, Michael en coach Hans
Beloften: Lieselot, Cynthia, Mathieu, Ruben, Ponsac, Et, jonas, Chainat, Arno (leentrekker Wieme), reserve/verzorger Duncan, coach Geert
6tal: Hans, Bogdan, Frederik, Hannes, Michael, Henk, Ruben, Mathieu en coach Mark S.


Het BK was voor Geert het 250ste tornooi in TTV Versieck-shirt. Zoals gekend, vooral als coach... want een XXXLshirt. Een parcours dat liep over NL, Engeland, Ierland,... met tornooien met 2 ploegen, maar ook met 14 BK's en zelfs een WK. Erik blijft de veelpresteerder met 279 tornooien, Hans heeft er 242. Andere oudgedienden naderen de 150.


2014-08-17

Competitie Electrotrekkers

Geert


Het tornooi in Wuustwezel was het honderdste Versieck-tornooi voor Mathieu! Mathieu neemt al geruime tijd doping, en dat is er ook aan te zien! Van een opvullerke ge-evolueerd naar een vaste kracht! Goe bezig!

Ondertussen werd de kalender grondig bijgewerkt.

2014-08-17

Competitie Electrotrekkers

Geert


Nog enkele jubilarissen : Beveren aan den Ijzer was al het 100ste tornooi van Bogdan! Met sommige periodes van afwezigheid, is hij wel altijd van de partij als hij in de buurt is! Spazibe of zoiets! Onze oudste trekker, maar wel eentje die als laatste opgeeft!

Merksplas was dan weer het 100ste van Michael, begonnen als aanhangsel van Sylvia, en we dachten dat hij nooit meer zou terugkeren toen hij zich op zijn tweede tornooi de pleurus trok tegen De Stove (Ravels 2005). Het eerste was Nieuwvliet geweest, en toen "zag hij dat wel zitten, zo heel lastig is dit niet". Ravels liet hem al direct de harde kant zien, maar kijk : Michael is er op de meeste belangrijke afspraken! Merci-ee-zeg!

2014-10-19

Open Beker van Vlaanderen Sijsele

Geert


De uitslagen van ons zeer geslaagd tornooi (54 ploegen op 8 touwen en héél veel geluk met het weer) vind je hier onder.

Voor foto's, video's verwijzen we u graag door naar onze facebookpagina. U kunt deze ook bekijken zonder u aan te melden (wel geen reacties plaatsen).


Nabeschouwing alle klassen: in alle klassen een internationale ploeg, meerdere dames, jongeren, gewichtsploegen en allerlei zestallen zorgden voor een drukke, memorabele middag. DANK AAN ALLE AANWEZIGEN!

Met 15 ploegen hadden we een groot deelnemersveld bij de Getrainden. York TOW was op bezoek, naast onze vrienden van Holland TOWC, en we mochten ook voor de eerste maal Raunds TOWC verwelkomen, met de Hollandcoach van vorig jaar. De organisator ziet dit als een compliment :-). Het niveau lag hoger dan ooit, wat blijkt als je ziet dat Mersch en Versieck kansloos laatste eindigden, toch 2 Belgische medaillewinnaars! Fam. Janssens had alvast geen verstoppertje gespeeld en had vooraf aangegeven dat ze zouden komen met hun best mogelijke ploeg. Bij Holland TOWC, de winnaar van de voorbije 3 edities enkele nieuwe gezichten. Zij eindigden eervol tweede, want Fam. Janssens liet geen enkel punt liggen en zorgde ook voor de minst spannende finale ooit in Sijsele. “Mission accomplished" : voor de derde maal winnaar van de Beker van Vlaanderen. Berketrekkers verrasten met een knappe derde plaats en Hagmolltrekkers werden met hun vierde plaats beste Nederlandse team. Een lange middag voor de Getrainden, maar boordevol touwtrekken en “daar doen we het toch voor".


Het hoge niveau was ook doorgesijpeld naar de gevorderdenklasse. Een prachtige klasse met een Engels, een Nederlands en zelfs een Thais team, Pajotse, Westvlaamse ploegen. Jeugd, Dames en gekilte Highlanders maakten er een avontuurlijke belevenis van! Wegens het succes ingedeeld in twee poules. Waarbij de A-reeks (die met de Demarreurs en Nerinckx) duidelijk de zwaarste reeks bleek. Team Thai werd er laatste (nochtans 6 BK-gangers vd 9) en Mersch Gezusters - vorig jaar nog top 4 - voorlaatste. Zowat alle ploegen uit de B-reeks wonnen hun afkamping. Enkel de Bougiekes (beste Damesteam op Beker v Vlaanderen!) kon de afkamping winnen voor de 5de plaats. Demarreurs konden de Brugsche Highlanders opzij zetten. TTV Wittink had heel erg veel moeite, en een derde trek, nodig tegen Nerinckx. Daardoor waren ze in de finale geen partij meer voor de Demarreurs. Onze excuses dat er wat veel tijd zat tussen de laatste voorrondes en de plaatsingswedstrijden.


Ook de recreanten waren een succes : een Nederlandse ploeg, Pajotters (zoals overal die dag in Sijsele), de beste KLJ'ers in duel met de Groene Kring. De Pajotters bezetten het volledige podium. KLJ Waregem stond na de voorrondes gelijk met KLJ Lichtervelde. Maar ze namen in de afkamping de wisselbeker van beste KLJ-ploeg over van Lichtervelde. Groene Kring Oost-Pajottenland was twee plaatsen hoger ge-eindigd. Beveren aan den ijzer en Beert deelden de zesde plaats. Rita Hovink Fanclub had, na een lange reis, een geslaagde middag maar bleef wel puntenloos. Volgend jaar verwachten we hen terug, maar dan bij de gelegenheidsteams?


Uiteraard nog een pak gelegenheidsteams, anders waren we nooit aan 54 ploegen geraakt! 2 reeksen van 7. Daarin nog eens 5 KLJ's, 2 Pajotters, 2 ploegen van OC Eeklo, een Brandweerteam (voor het eerst, hopelijk niet voor het laatst!), Den Berg uit Aaigem, De Canadezen uit Aalter en 2 Albert Hein-vestigingen. AH Oudenaarde mocht alvast de Wisselbeker voor Bedrijven terug meenemen na winst tegen hun Ghelamco-vestiging. KLJ Vivenkapelle had 3 puntjes meer dan KLJ Sijsele en werd daarmee beste Damse ploeg. De Damesploeg KLJ Ruddervoorde was als beste uit de voorrondes gekomen, maar in de kruisfinales verloren ze verrassend, nipt, en na drie trekken van Den Berg. De tol van een lastige middag en een TV-optreden op Focus? KLJ Vivenkapelle (tweede in poule) werd sterker en sterker, en zond Alstnierektdanscheured naar huis in de kruisfinale. De finale tussen 2 ploegen die sterker werden naarmate de middag vorderde : KLJ Vivenkapelle bleek nog net iets frisser dan die van Aaigem die hun kruit al wat hadden verschoten tegen de Ruddervoordse Dames.

2014-10-25

Touwtrekken in de kas

Geert


Als allerlaatste tornooi van het seizoen gingen we naar Hoek van Holland om te trekken in de kas. Een kas is wat de Vlamingen een "serre" noemen. Het werd een heel gezellig tornooi met 2 meisjes die uit Amsterdam leken weggeplukt en onze ploeg extra konden motiveren... echter niet genoeg, want we werden 5de van 5 gevorderden. Geert moest creatief uit de hoek komen om toch aan de prijsuitreiking te kunnen deelnemen! Er waren nog een pak plaatselijke ploegen en de kas liep zowat vol met supporters in alle maten en gewichten. Een mooi georganiseerd tornooi, we keken onze ogen uit. EN een prachtige training op de mulle grond. Voor herhaling vatbaar!!! Misschien een ideetje voor dichter bij huis? Jammer genoeg net iets te ver om regelmatig te doen. Maar deze staat vast en zeker alweer op de kalender van volgend jaar.