2012

2012-01

Nieuw seizoen 2012

Geert


Na een recordjaar 2011 is het seizoen 2012 al weer in zicht.
Recordjaar 2011? Jawel : beste result op BK voor herenploeg, 34 leden op einde seizoen en een gigantisch tornooi. Een heel lang seizoen dat schitterend startte met een memorabele clubdag... .
Voor 2012 starten we ons 10de jaar als feitelijke vereniging wat stotterend.

Een behoorlijk aantal trekkers vallen weg, waarbij toch een paar vaste klanten op training. Sportief moeten we dan ook realistisch gezien een stapje terugzetten -hopelijk om er straks weer twee vooruit te gaan. En ons tornooi kan nauwelijks een nog mooier schot in de roos zijn. Tenslotte valt ook de impact van de Westvlaamse Competitie grotendeels weg.
De eerste bestuursvergadering voor het seizoen liet me achter met meer vragen dan antwoorden (het was ook weer een ouderwetse vergadering die niet voor 01u kon worden afgerond). En toch is het minstens even belangrijk dat iedereen eens aan het woord komt, als dat er zaken gestemd worden.

Wordt dit dan een triestig jaar? Waarschijnlijk niet!!!! De ervaring leert dat alles zijn weggetje vindt eenmaal we weer begonnen zijn. En dat we wel weer zullen weten waar we naartoe willen als we aan het eerste kruispunt komen. Veel zal ook afhangen van de eerste trainingen en wedstrijden.
Alvast op vlak van initiaties en promoties voorzien we dit jaar nog wat meer projecten.
Wat betreft de tiende editie van ons outdoortornooi : naarmate alles concreter wordt zullen de verhoopte witte konijnen wel uit de hoed komen.

Ons indoortornooi vindt alvast al plaats op 14 januari, en nog in december starten we alweer met het trainen. Dus het wordt weer een lekker lang seizoen!
Mogelijks praten we over een jaar alweer over "het recordjaar 2012".


In de kerstvakantie doen we altijd iets buiten het touwtrekken. Na een slechte ervaring bij lasershooten en na het sluiten van onze favoeriete trabolle-tra, besloten we te gaan katapultschieten. Een onderhoudende, gezellige avond in Bekegem waar we werden verwelkomd door Daniel Vandewalle en enkele van zijn ploegleden.
Winnaar van de avond werd Ed, gevolgd door Hans op 2 en Ponsac op 3.
Een aanrader voor iedereen!


Nu het indoortornooi nadert,en dus het seizoen 2012 concreet wordt, mochten we gisteren ook weer meer volk verwelkomen op training. Heel motiverend voor coach en de vaste deelnemers. Nog eens zo leuk! Ik zag ook straffe dingen van de aanwezigen!!! Ik raak nog meer overtuigd dat onze nieuwe koers op training de goede is! Bedankt aan ALLE aanwezigen, vooral voor wie het lastig heeft!


2012-01-14

Indoortornooi Sijsele

Geert


Jaarlijks is er welegeteld 1 indoortornooi in Belgie. Dit jaar vindt dit al plaats op zaterdag 14 januari. Vanaf 19u is de mat toegankelijk voor oefenen. Wedstrijden starten om 19u30. Einde zeker tegen 22u30 (of eerder). 6heren, 9dames, 8jeugd of combinaties, of 550kg per ploeg.
Gratis deelname, geen bekers of aandenkens voorzien. Gemoeddellijke sfeer staat voorop!
Maximaal 12 ploegen toegelaten, aangezien we maar 1 mattenbaan hebben.

Hotdogs en drank te koop.
Wel inschrijven tegen ten laatste maandag 9 januari! 0485 121 771

Voor wie indoortrekken niet kent :
Ieder foutje wordt uitvergroot, als de normale variant vergeleken wordt met rally, dan is indoortrekken te vergelijken met het F1, en niet alleen opmdat we ook bij het indoortrekken de rubber moeten opvegen!
Best bottines of sportschoenen met een duidelijk profiel gebruiken. En de teennagels best de laatste twee dagen niet meer kort knippen... .


Voor de eerste maal kon TTV Versieck haar eigen indoortornooi winnen. Een motivatie om door te gaan op de nieuw ingeslagen weg op training. 's Middags hadden we al de plaatselijke KSA Spermalie een leuke middag bezorgd, maar 's avonds was iedereen nog fit genoeg voor een eerste plaats, voor de eerste keer in ons bestaan. Het tornooi stond echt in het teken van sportiviteit, de 7 aanwezige ploegen waren telkens akkoord om uitzonderingen toe te staan om iedereen zoveel mogelijk met gelijke wapens te laten strijden. BRAVO aan allen voor deze schitterende ingesteldheid!

Zeven ploegen slechts waren er, maar dat kon de pret niet drukken. TTV Versieck 1 trok met 4jeugd en 3heren. De waarde van de heren kenden we al langer en we zijn ook de enige Belgische ploeg die indoor traint. Het werkte alvast indoor, met nul verloren trekken eindigden ze als eerste.
Wieme verdiende zeker de tweede plaats nadat ze toonden dat ze ferm aan het trainen zijn. Maar duidelijk niet op de indoorhouding : teveel jongeren waren te nieuw op de matten om deze ongekende tactiek al toe te passen. In de halve finale verloren ze echter 1-2 van De Berketrekkers die deze techniek al iets meer hebben gezien. Berketrekkers waren derde in de voorrondes en zetten alles op alles door vanaf de halve finales de lichtste man uit te laten en een steviger figuur op te stellen : genoeg om Wieme toch uit de finale te houden. De Jupilerboys waren al een half jaar niet meer aan het touw gezien, arriveerden wat te laat en mochten meteen de mat op tegen de Berketrekkers : een sportief heel geladen wedstrijd. Wie er vorig jaar ook bij was, herinnert zich zeker nog waarom. De Jupilerboys wonnen duidelijk op karakter. Daarna lieten ze wat punten liggen en eindigden zowel in de voorrondes als achteraf vierde. Geen herhaling van het straffe tornooi vorig jaar : tweede en hoogstwaarschijnlijk de sterkste ploeg mochten er finales zijn geweest.

't Parochiebladje had weer het probleem van gans vorig seizoen : slechts 470kg aanwezig. Indoor wordt dit nog meer afgestraft dan op de wei. Ze haalden wel 9 punten op 18 en dat was SLECHTS goed voor een 5de plaats op 7. Dit maakt duidelijk dat iedereen van iedereen kon winnen! Zesde werd 't Zwientje, de enige recreantenploeg die dan ook nog eens 2 nieuwe, lichte, gezichten mee bracht. Wieme was zo vriendelijk een dame uit te laten, en verloor prompt twee keer. Jupilerboys verkozen om de eerste trek nog niemand uit te laten en... verloren ook. Het werd duidelijk dat 't Zwientje voor niemand moest onderdoen. Alleen op dit speciale tornooi dat als oefentornooi geldt, kon worden beslist dat ook Wieme toch zijn 3 punten toch kreeg.

Versieck 2 was een niet-officieel allegaartje van zeer heterogeen slag : van een zware man over 2-3 dames tot 5 jongens en meisjes van 8-10 jaar stonden aan het touw. Zij trokken met 11 en lieten tegen iedereen de tweede trek een 8-jarige en een 10-jarige uit. Vreemd genoeg leidde dit 3 keer tot een gelijke trek! Bravo voor deze reservetrekkers die duidelijk een verschil maakten!

Alle ploegen gebruikten dit tornooi om bij te leren bij het begin van het seizoen en de sfeer was dan ook zeer collegiaal. Toch had elke ploeg eenmaal aan het touw wel de intentie om te winnen. ZEER LEUK als aanloop naar het echte werk!
Bedankt aan alle aanwezigen!

2012-02

TTV Versieck staat er weer (hopen we)

Geert


Bij het einde van 2011 verlieten liefst 12 trekkers de ploeg om zeer verschillende redenen. 2012 leek een overgangsjaar te worden. Maar eindelijk hebben we eens 4-5 jeugd die ongeveer allen in hetzelfde jaar 16-17 zijn. Eindelijk kortere termijn-vooruitzichten! Jonas, Ed, Ponsac (14!)Mathieu en zeker ook Sander (afwezig door examens) geven ons GOEDE HOOP! Nathalie (geen jeugd, maar sportieve dame) moet de kers op de taart zijn voor de westvlaamse combiklasse.
Op training verwelkomden we ook 2 jonge lichtgewichten die ook mee kunnen bouwen aan een gewichtsploeg en de kinderen van enkele trekkers zijn bijna rijp voor deze sport.
In de aanloop van het tornooi hadden we meer aanwezigen op trainingen met 24 leden, dan vorig jaar met 36 leden.
It ain't over 'till the fat lady sings!

De eerste overwinning indoor maakt hopelijk duidelijk dat trainen ECHT WEL het verschil maakt!
Tenminste voor wie kiest om meer dan recreant te zijn!


Na een vroeg hoogtepunt met de overwinning in ons indoor tornooi, volgt al een eerste teleurstelling :
Het gewichtstrekken in Retie is jaarlijks iets waar we naar uitkijken, wegens anders dan anders. We zijn er ook tweevoudig winnaar (of is het al 3 x???) en ook recordhouder. Vorig jaar moesten we stoppen op 760kg omhoog met zijn vijven en mochten we niet meer verder proberen. Dit jaar gingen we er vol voor gaan... maar we raken niet aan een ploeg... . We moeten nochtans maar met 5 zijn... . We gingen het ook es tonen aan onze jeugd hoe het moet, maar ook zij blijven dan maar thuis... "vind ik niet leuk".


2012-03-09

Twee op twee

Geert


Voor de eerste maal in west een manegetornooi. "Voor recreanten en met 4 professionele ploegen aanwezig" werd het aangekondigd. We gingen ernaartoe, zagen en overwonnen. Het tornooi kwam op een goed moment en daardoor raakten we net aan twee ploegen. We ontmoetten er 'tGaperke en KLJ Heestert en 3 plaatselijke verenigingen.

We lieten Namfoon en Too, die de houding al wat kenden van op training, voor het eerst aan een tornooi deelnemen. Ondanks het hele lichte gewicht, deden ze mooi hun duit in het zakje en mochten we vaststellen dat vooral Namfoon perfect begrijpt dat de houding en techniek belangrijker zijn dan brute kracht. Ook Jurgen (uit Asper) is nieuw, maar hij had nog geen enkele ervaring met de touwtreksport en werd dus los voor de leeuwen gegooid. We moeten nog beginnen met de technieken aanleren, maar hij belooft alvast een een degelijke kracht en behoorlijk wat uithouding te hebben. En hij kan ons gewicht misschien wat laten zakken. Alles samen dus weer een beloftevolle uitbreiding van de groep!

We startten in beide teams met 6 : 3 heren, 2 jeugd en 1 dame. Maar gestart tegen respectievelijk 't Gaperke en KLJ Heestert zagen we dat de tegenstanders wel de voorrangsregel gebruikten. Om de extra lichte Namfoon en Toe te kunnen inschakelen deden we dat vanaf de tweede ronde dus zelf ook. Hen iemand anders laten vervangen was sportieve zelfmoord, nu bleek het net voldoende om tegen de andere ploegen wel te winnen.
Het was een tornooi met een ingesteldheid zoals op ons indoortornooi : we willen vooral dat iedereen een leuke wedstrijd heeft. Dat lukte een groot aantal keer! De rangschikking ging alle richtingen uit, maar aan het touw was iedereen gemotiveerd. Uiteindelijk bleef er een terechte finale over tussen de coalitie KLJ Heestert-'t Gaperke en de coalitie Versieck 1 en 2.
We hadden al wat promotie gemaakt voor onze sport bij de plaatselijke ploegen en een sportieve strijd tegen de kerels uit Anzegem laten we niet liggen.
Dus we vielen even uit onze rol dat we op recreantentornooien niet hoeven te winnen, en stelden onze beste ploeg op. Met dank aan de mogelijkheid om de ploeg opnieuw samen te stellen.
In de eerste trek konden we 't Gaperke tegenhouden toen ze flink uithaalden en we lieten ze zichzelf opblazen om daarna (net op tijd) af te maken. De tweede trek waren wij beter gerecupereerd dan hen en konden van bij de start gestaag achteruit gaan.
Een leuke training die we ook nog winnend konden afsluiten.
Wie op donderdag al de harde training meemaakte en dan op vrijdag op de mulle aarde mocht trekken zal het op zaterdag zeker GOED gevoeld hebben. En de trekkers die dit jaar nog niet in actie zijn gekomen gaan er niet veel beter aan toe zijn!
No pain, no gain!!!!


2012-03-11

Bestuursavond

Geert


Met het bestuur gingen we curve-bowlen naar Zomergem. Het leek me leuker dan het krulbollen, maar kan nog steeds niet tippen aan het trabollen! De uitleg vooraf leek warrig, maar dankzij de gemotiveerde begeleiders werd alles in een eerste spel al snel duidelijk. Een per een hebben we nu toch al een behoorlijk aantal traditionele sporten geprobeerd!
Daarna gingen we beenham smullen in St.-Maria-Aalter.Gelukkig geen gewichtsklassen gepland de eerste weken!

Gerard en Gerda wensen namens het bestuur van Judoclub Samoerai, ons bestuur te bedanken voor de talrijke opkomst! Ook ik wil jullie hiervoor nog eens bedanken. Ook dit is voorbereiding voor ons tornooi! Ikzelf wil nog even meegeven dat onze kinderen niet tot het bestuur behoren en ze dus niet gingen meekomen. Maar de babysit belde 's morgens ziek af en toen bracht ik ze toch mee omdat Ilse anders opnieuw er niet zou kunnen bij zijn. Dit was dus niet vooraf de bedoeling.


2012-03-19

Prachtig Damse Scholen-tornooi

Geert


Vandaag namen enkele van onze medewerkers/leden een dagje verlof om onze sport voor te stellen in de scholen. Hoe kan dat beter dan met een tornooitje... . Vanmorgen verwelkomden we OLVA-Vivenkapelle, Moerkerke en St.-Rita op ons touwtrekterrein. De jongens en meisjes werden brutaal wakker geschud op deze maandagmorgen en amuseerden zich te pletter.

De korte uitleg werd heel geconcentreerd gevolgd en alle klassen waren vastbesloten dat ze er voor gingen gaan.

Voorrondes
7. Olva 5B en Olva 6B 2punten
6. Moerkerke 6 3p
5. St.-Rita 6 7p
4. Olva 5A 13p
3. Olva 6B 16p
2. St.-Rita 5 17p
1. Moerkerke 5 18p

Olva strandde met twee ploegen op de plaatsen 3 en 4, maar er waren jammer genoeg geen kruisfinales om nog op te schuiven. Twee vijfdejaarsklassen bewezen dat de zesdes niet zomaar gewonnen spel hadden.
Om een of andere reden eindigde St.-Rita 5 "slechts" tweede, alhoewel ze in de reeksen al hadden gewonnen van Moerkerke 5. Ook in de finale won het vijfde leerjaar van St.-Rita met 2-0. Hierdoor werden ze winnaar van deze spannende en intense ochtend. Een heel sportieve ochtend zat erop. De fietsreis terug naar school verliep iets trager dan de heenreis.

Voor het middagprogramma van ons scholentornooi verhuisden we naar het Marollenplein waar een uitgebreid duel tussen de twee Sijseelse scholen op het programma stond. 4de, 5de en 6de leerjaar in 2 scholen waren goed voor liefst 10 ploegen! Ook enkele ouders en grootouders kwamen de leerlingen aanmoedigen. Het was SCHITTEREND!
Een ongelooflijke inzet van alle ploegen en van alle deelnemers! Iedereen was akkoord dit tornooi volgend jaar opnieuw te doen. Hopelijk vinden de deelnemers dat morgen ook nog, als ze een beetje (of heel veel) stijf zijn...

Letterlijk elke partij had een derbysfeer. De ploegen werden luidkeels aangemoedigd door collega's van hetzij dezelfde school, hetzij leeftijdsgenootjes uit jeugdbeweging of sportclub. Ook de juffrouwen lieten zich niet onbetuigd en schreeuwden tot de kelen schor waren. Alles bleef sportief, en de leerlingen waren erop gebrand om de klaskleuren te mogen helpen verdedigen : WAT EEN MIDDAG!

Voorrondes :
10. De Kampioenen (GemSch) 3punten
9. De monkeys (GemSch) 5p
7. De krachtige beertjes (GS 5) en De vrolijke bende (GS) 7punten
6. De Cobra's (St.-Maarten 4) 8p
5. TTV De Trekkers (St.-M 5) 12p
4. De vliegende wezels (GS 6) 16p
3. De trekkerkes (St.-M 5) 21p
2. De gekke trekkers (GS 4) 24p
1. De Elio's (St.-M 6) 27p

Een perfecte mix dus van de diverse scholen en leerjaren!
Voor de finale hadden de Elio's nog geen enkele trek verloren, ze waren dan ook vol zelfvertrouwen over de goede afloop in die finale. Vol zelfvertrouwen lieten ze zelfs een van de stevigste jongens aan de kant. Niemand gaf een cent voor de kansen van "die kleine gastjes uit het vierde" met de naam De gekke trekkers. Maar dezen waren vastbesloten om hun huid duur te verkopen. Bij de start van de eerste trek gingen de Elio's al direct een paar stappen achteruit, zoals voorzien. Maar toen konden De gekke trekkers hen afstoppen... . De Elio's wisten niet wat er gebeurde en twijfel sloop in hun harten. Na een lange en harde wedstrijd waarbij supporters even uitgeput raakten als trekkers, werkten de vierdejaars dan toch af. Verbijstering bij De Elio's en ook bij de tweede trek waren zij nog niet van hun verrassing bekomen. Opnieuw spannend en opnieuw winst voor De gekke trekkers van de Gemeentschool, die hiermee het tornooi toch nog wonnen.

2012-04-01

Competitie Electrotrekkers                                                                                                                                                                                                                                                    Geert


De electrotrekkers organiseerden voor de eerste maal een tornooi, en dat op 1 april! Moesten we dat wel geloven??? Met De Ronde v Vlaanderen op grooot scherm!!?? Toen we aankwamen bleek alles knap georganiseerd! En inderdaad : De Ronde op groot scherm geprojecteerd, het addertje : het scherm was groot, maar de projectie was maar een TVscherm groot. MAAR toch knap dat de liefhebbers op de hoogte bleven, goed gedaan, Electromannekes!
Door een reglementswijziging in ons voordeel wilden we ABSOLUUT punten pakken, maar we hadden er ons wel op voorzien dat dit het eerste tornooi van het jaar zou worden dat we NIET zouden winnen.

's Morgens stuurden we 5 jeugdtrekkers de wei in : Mathieu, Ed en Ponsac, maar ook de onervaren Namfun en Linda, twee lichtgewichten. We werden aangevuld met een heel ervaren Berketrekker als anker en 3 overtuigende Mertensmannen. De gasttrekkers trokken als een geoliede machine waardoor de coach zich kon concentreren op de eigen trekkers! De kracht van De Mertensmannen-mannen en van de Berketrekkers-trekker was zo groot dat die van ons alleen nog voor de peper en het zout moesten zorgen! Onze jeugdtrekkers hebben de meest waardevolle training van hun carriere gehad! 10 punten was het onverwachte resultaat! Proficiat aan alle 5 en hartelijke dank aan de Mertensmannen en de Berkie!
Ponsac zou 's middags nog bij De Mertensmannen2 meetrekken! Hij zal goed geslapen hebben...

Onze middagploeg : Hans, Frederik, Lorenzo, Hannes, Jurgen, Andy, Bogdan, Erik.
's Middags was Erik te laat waardoor we startten met Marc. Ook Bogdan, onze internationale vedette uit Oekraine, was na twee jaar nog eens van de partij (zonder enige training!) en Lorenzo had zijn buurjongen meegebracht : Jurgen. Ook Jurgen had nog geen Touwtrekken als sport gezien, en had dus nog nooit getraind.
Gelukkig hadden we een gediplomeerd initiator aanwezig ;-) en Jurgen kreeg een SNELcursus. Door een reglementswijziging dat onze tegenstanders 60kg minder mogen wegen dan vroeger, moesten we wel kostte wat het kostte punten halen. Hans zou het zich zeker beklaagd hebben dat hij De Ronde niet live had kunnen volgen.
In de eerste ronde wonnen we al direct beide trekken (Mertensmannen2). In de tweede ronde bleven we steken op een gelijkspel (Powerrangers2) en de derde ronde (tegen Vandakker) wonnen we weer... . Een plaats in de kruisfinales leek het minste van onze mogelijkheden. Maar toen ontmoetten we Powerrangers 1 en Mertensmannen1 en dezen konden we niet uit hun put sleuren... De Electrotrekkers moesten er wel weer aan geloven.

Jurgen werd bij iedere trek beter en beter en Erik kwam Marc net op tijd vervangen, we zouden nog eens wat punten gaan pakken, seh!

MAAR we lieten De Boerekes het initiatief nemen en zij trokken ons uit onze putten! De wereld op zijn kop, maar geheel in hun stijl.
Andy's rug begon te verkrampen en Lorenzo begon te voelen dat verbouwen ook niet goed is voor de uithouding. De tegenstanders waren ondertussen ook al gewaarschuwd voor ons, en onze drive was weg.
Gevolg : geen punten meer tegen FJ Retie2, Berketrekkers, FJ1 of Jagersrust.

Volgende keer wat langer volhouden en blijven focussen!

TTV Versieck : 8punten (Erik Versieck : 0punten, haha) Achteraf bleek dat we de makkelijkste ploegen eerst hadden gehad en dat we alleen nog tegen De Boerekes toch hadden moeten kunnen winnen!

Proficiat aan allen, maar vooral aan Jurgen en Bogdan.
Hoopvol om op 22 april naar De Powerrangers te gaan!!!

2012-04-09

Competitie West Ruiselede

Geert


Naar de competitie met een lichtjes andere ingesteldheid dit jaar. Er was zelfs ruimte voor een experiment. We kozen resoluut voor twee eerste ploegen, afhankelijk van manier van trekken en van trainingsfrequentie, en dus niet voor een eerste ploeg en een tweede ploeg. Echter in beide ploegen hadden we wat tegenvallers (kan al eens met de besten gebeuren) en onze reserve bleek vandaag niet half maar helemaal onbeschikbaar(is niet zijn geluksjaar, blijkbaar). We hadden met een eerste en tweede ploeg zonder twijfel de tweede plaats gehaald, maar nu willen we met zoveel mogelijk ploegen zo hoog mogelijk eindigen. Hierdoor konden we vandaag nog een derde ploeg opstellen. Er was dan ook weer een grote groep rood-blauw-gekleurden aanwezig in Ruiselede!

Het experiment slaagde niet helemaal onder andere omdat Hannes (voor het eerst in heel lange tijd!) een offday had. Ik bleef hopen op beter tot het eigenlijk te laat was : voor de laatste wedstrijd tegen De Stove moest Marc zich niet meer vuil maken. Want vuil was het : constant een lichte regen en een smerige wind om ons hoofd. Er zullen er meerdere ziekjes zijn morgen en overmorgen. Het terrein werd herschapen in een modderpoel en de wedstrijden waren een ware loterij. Mark S. moest zelfs overnemen als coach omdat ik geen voeling meer had met het terrein, nog nooit gebeurd. Temeer omdat de Recreanten na een tijdje ook in dezelfde baan hadden getrokken. Was het de bedoeling om op uithouding te gaan, dan lukte dit hoedanook niet door de gladde baan.
Bij het andere team een soortgelijk probleem : James deed wel zijn uiterste best, maar zoals gevreesd had hij een zeer lastige dag. De optie om Erik nog eens vanachter te zetten werd getorpedeerd doordat de reserve vandaag helemaal in duigen was gevallen.
Op De Stove na kon iedereen van iedereen winnen, maar dus ook verliezen... .
Misschien toch te optimistisch om voor twee eerste ploegen te gaan? (Tweetal ervaren trekkers tekort, hiervoor?)
Of misschien moeten we het experiment juist herhalen!
Versieck haalde 9 op 18 en Versieck2 6 op 18. De 2 won tegen Gaperke en Parochiebladje, twee ploegen waartegen de 1 slechts had gelijk getrokken. Maar deze laatsten hadden wel nog gewonnen tegen Wieme en in het onderlinge duel (en nog eens gelijk tegen KLJ Ruiselede). Dus een wel erg rare uitslag!

Met Versieck 3 stelden we nog 6 dames en 2 heren op. We hadden een (op de ankerman na) lichte ploeg en konden het achtste paar voetjes op de gladde ondergrond niet benutten. 7 op 9 in de eerste drie ronden, maar daarna nog slechts 2 op 12. Ondanks het weer soms wel leuk, maar meestal TE vlug gedaan. Behalve dan die harde, lange, RARE strijd tegen KLJ Waregem (1-1).
De nieuwe Jurgen deed het goed, maar zal vandaag, op de gewone schoenen glijdend, niet zoveel hebben bijgeleerd als vorige week.

Het is leuk zoveel mensen van je eigen team te zien rondlopen op en rond het terrein!!!

We eindigden met een minpuntje in een overbodige afkamping tegen Wieme : Hans gaf voor de eerste keer dat ik het weet op voor we echt verloren waren, maar vooral : Nathalie daarentegen wou NIET opgeven.
En toen ging het licht...

UIT.2012-04-27  en  05-04

KLJ Waregem  -  Open Kempisch Kampioenschap Retie

Geert


Konden we voor de Powerrangers nog een recreantenteampie samenstellen, bij gebrek aan een volwaardige competitieploeg..., we wonnen er wel nog mee. Na een leuke avond met 2 teams bij KLJ Waregem (die een zeeeer goede tornooiformule hadden!!!!!!) was er dit weekend het tornooi van Fam Janssens te Retie en opnieuw geen comp-ploeg. Een recreantenploeg sturen moest wel lukken... tot de dag zelf : een afzegging door problemen op werk en het verkeer dat hopeloos in de knoop lag rond Antwerpen zorgden ervoor dat we rechtsomkeer moesten maken... . We gingen dit jaar ook al niet naar hun gewichtstrekken door een serieuze winter-prik-verkeerschaos... . Jammer want iedereen weet dat we altijd zeker naar Retie willen gaan!!! Ook al ligt de datum ons niet. Volgende week is het moederdag in Belgie (behalve in Antwerpen dus), dus gaan we ook niet naar de Boerekes. DAT MOETEN WE GOED MAKEN DOOR GENSB EN 8tal HEREN NAAR VANDAKKER TE STUREN op 20 mei!

2012-05-20

Competitie Vandakker

Geert


Zes deelnemers voor het Gensb-gedeelte van Vandakker in Brecht, en 5 trekkers voor het middagprogramma. Daarmee trokken we "in golven" naar de Kempen. Onze zes lichte deelnemers aan het Gensb-tornooi mochten kennismaken met de vooruitstrevende technologie van de weging. Jan Lenaerts is blijkbaar nooit tevreden en wil altijd nog beter doen. Het Touwtrekken vaart er wel bij. Het ineenpuzzelen van de ploegen is een flink stuk makkelijker geworden, nu alle puzzelstukjes voor handen zijn.

Jonas was nog niet terug van de fuif of lag nog in zijn bed, toen we moesten vertrekken. Sylvia was onvoldoende hersteld van ziekte, dus vielen twee straffe elementen al weg, anders zaten we weer een stukje dichter bij een volledige eigen ploeg. Bij de zes lichte Gensb-trekkers stond wel opnieuw een heel beloftevolle nieuwelinge : Dames-BK wordt weer wat meer haalbaar. Deze zes lichtgewichten werden aangevuld door 3 beren van onze collega's uit Maarkedal : Wieme. Ondanks 30.5 kg overgewicht konden we geen puntjes sprokkelen, maar we hadden toch n paar keer een goede oefening. We ervaarden nog maar eens dat "eraan hangen" in de Kempen niet genoeg is. We hadden wel een mooie laatste wedstrijd tegen de Boerekes, maar waren hier iets te doorzichtig om een puntje te halen, wel knap afscheid voor de jeugd.

Nadat Michael een eerste stressmomentje had doorgemaakt op de parking van de snelweg, druppelden de middagtrekkers binnen. Behalve Frederik die wat slanker en fitter is geworden de laatste maanden en Jurgen die ook geen vleesbal kan worden genoemd, gingen we opnieuw het reglement in ons voordeel benutten : met onze 8tal vrije klasse gingen we waarschijnlijk weer de zwaarste ploeg hebben. Niet het mooiste Touwtrekken hadden we geprogrammeerd, maar we wilden weer wat puntjes rapen. Op de laatste training hadden we ook nog een nieuwigheidje bijgeleerd, maar jammer genoeg was niet iedereen daarbij... .

We begonnen met twee makkelijke overwinningen tegen Wieme en toen kregen we De Mertensmannen voorgeschoteld. Ze zouden later 4de worden,maar wij konden hen in de eerste trek tot ieders verbazing verrassen met een excellent uitgevoerde techniek die ik nog nooit eerder bij Versieck heb gezien. Maar Lorenzo blesseerde zich en bij de terugwedstrijd konden we dit niet herhalen. Lorenzo werd nog wat opgekalefaterd en probeerde ook tegen Fam Janssens 2 nog mee te doen, maar het bleek al snel over and out... . Veel opties waren er niet : als we met 7 trekken, zouden de meeste ploegen er een pluimgewicht uithalen, en verloren we onze grootste troef. Dan moesten wijzelf nog maar wat meer in de strijd gooien en mocht de coach nog eens opdraven (op-wandelen). De organisatoren gingen alvast op zoek naar een defibrillidinges. Maar we haalden direct een 1-1 tegen Powerrangers en ook tegen Vandakker. Vooral deze laatste was felbevochten met ook voor beide ploegen 2 waarschuwingen, wat aangeeft hoe hoog de druk wel lag. De ex-coach moest tussendoor worden opgelapt.
Tegen Powerrangers 2 konden we geen vuist maken, maar tegen de Berketrekkers wonnen we wel weer de tweede trek. De mate waarin we steeds de druk probeerden op te leggen was echter al zeer belastend geweest en de vrije ronde kwam dan ook juist op tijd. Tegen de Electrotrekkers wonnen we weer direct met een overschot aan kracht. Maar tegen Jagersrust en Fam Janssens gooiden we de morele handdoek in de ring. Zelfs een oefenronde zat er niet meer in. Jurgen had een goede oefening en ikzelf had een bevredigende test (met het oog op recreantentornooien). We eindigden met 10punten op een 8ste plaats (van 11 ploegen). Waarmee we nog maar eens bewezen : met gelijke trekken schiet je niet veel op. Toch een zeer geslaagde middag voor onze ploeg, met uitzondering van Lorenzo dan toch.2012-05-25

Hans haalt de 200

Geert


Voor de 200ste keer trok Hans met ons een tornooi! Daarmee wordt hij nu ons derde actieve erelid! Met zijn linkse-poot bijna een unicum in de touwtrekwereld, maar ongetwijfeld een van de sterkste ankers die we al hebben ontmoet! Hans is ook ook op training een vaste waarde en als bestuurslid een voor-trekker (haha). 
Een parcours van belachelijke tornooitjes over leuke kermissen over TV-verschijningen en competitiewedstrijden tot een WK toe! Proficiat en vooral BEDANKT VOOR DE STEUN AAN, EN NAAST, HET TOUW!

2012-06-03

Competitie West  St Andries

Geert


Op het terrein dat eigenlijk te smal is voor 2 touwen, hadden we met 1 touw genoeg. Er waren 7 ploegen, waarvan 6 in competitie en 1 plaatselijke ploeg. Van de 6 competitiedeelnemers waren er alweer 2 ploegen van Versieck. Omdat we geen eerste en een tweede ploeg hebben, maar wel 2 eerste ploegen, noemden we ze TTV Versieck en Versieck 1.

Omdat ik geen foto's heb van de wedstrijd, deze foto van Hans,

om te tonen dat hij niet alleen in Touwtrek-uniform een imposante verschijning is. :-))De krachtsploeg van Versieck 1 kon 'tParochiebladje niet overtrekken, en tijd is natuurlijk altijd in hun voordeel. TTV Versieck (mixploeg van vaste klanten op training) haalde een teleurstellende gelijke trek, na nochtans een heel makkelijke eerste trek. In de tweede ronde kon onze zware krachtsploeg het vuur aan de schenen leggen van De Stove, maar hen nooit echt bedreigen. Ze hadden het wel zwaarder dan ze gewoon zijn, hier in West-Vlaanderen. 'tParochiebladje kon (mede daardoor?) in de volgende ronde een sterk gelijkspel uit de brand slepen. Onmiddellijk werd gekeken wanneer onze andere ploeg tegen De Stove in de arena mocht. Jammer genoeg zouden we moeten wachten tot in de allerlaatste ronde, dan zouden ze wel al gerecupereerd zijn??? 'tParochiebladje daarentegen kwam hun inspanning gans de middag niet meer te boven, maar toch was de gewonnen trek van De Stove dit waard. Versieck won makkelijk van plaatselijke ploeg Altez. De zware ploeg vertrok twee keer tegen 'tGaperke, maar viel beide keren na een andehalve meter stil. De slagen werden minder en minder, maar de middellijn lag telkens een metertje te dicht om hen zich kapot te laten sleuren.

De mixploeg won eenvoudig (nou ja...) van Wieme en Versieck 1 had ferm wat meeval nodig om tegen Altez ook de tweede trek te winnen. Zij werden (erg streng) afgefloten op een 20tal cm van de overwinning. Wij blij, natuurlijk. Mooie poging van de krachtsploeg in het onderlinge duel, maar zoals al gans de middag : net niet. De tweede trek was er een duidelijker winnaar.
Exact hetzelfde scenario in de twee trekken van de zware zestal-heren-ploeg tegen Wieme. Maar kort daarna kon, de mixploeg een duidelijke dubbele overwinning boeken tegen 'tParochiebladje. In de laatste ronde mocht onze mixploeg nog eens testen tegen De Stove, die jammer genoeg al gerecupereerd was. De eerste trek was een thriller, de druk lag heel hoog en beide kampen begonnen over te gaan naar "vechten om te overleven". Maar nog steeds lopen we er in als De Stove ons laat vallen, en ze konden ons afmaken. De tweede trek weerden we ons dapper, maar het kalf was verdronken.
Ja het is moeilijk om snel te reageren als je middenin een lange, harde strijd zit met heel veel druk : maar als ze je laten vallen, moet je naar rechts draaien en de armen inkorten. We mogen er niet inlopen om de voeten te gaan verzetten : het is zo simpel uitgelegd, het ook echt doen is iets lastiger... .

De mixploeg trok opnieuw een veelbelovend tornooi met veruit de mooiste techniek van alle deelnemers. Zelfs mooier dan 'tParochiebladje, vandaag! Onze jeugd is ook volgend jaar nog jeugd!!! Maar het ontbreekt nog iets aan kracht om een tornooi ook echt als overwinnaar af ts sluiten. MOOI van Nathalie, Jonas, Ed, Ponsac, Mark, Frederik en Hans. We hebben ook op geen enkel moment een reserve gemist! De krachtsploeg had het moeilijk om de aanvallen technisch perfect uit te voeren, trok heel goed (ik had telkens een goed gevoel), zeker ook tegen De Stove. Ik was dan ook verbaasd dat bleek dat we maar 3 puntjes hadden gehaald. Jurgen groeit in ieder tornooi, maar is niet een krachts-trekker voor dit soort ploeg en ikzelf stond voor de eerste maal ooit als ankerman in een competitieploeg, het was zowieso al enkele jaren geleden dat ik in een wedstrijdploeg stond. En ik kreeg het moeilijk toen het voetenwerk belangrijk werd als het terrein glad werd. Ook Andy had het lastig door muizenissen. De opstelling was ook een puzzel doordat deze ploeg nog nooit samen had getrokken. Precies daarom : toch een heel goed resultaat van Erik, Bogdan, Jurgen, Lorenzo, Hannes, Andy en Geert.
Slechts 7 ploegen, maar deze waren wel heel sterk aan elkaar gewaagd! Dus we hadden een heel interessante middag!
Stove 16pt, Versieck-mix 13pt, Wieme 12pt, 't Gaperke en 't Parochiebladje 8pt, Versieck 1 3pt, Altezgroep 0pt.
De sportieve leiding van onze vereniging moet eens ernstig nadenken aan hoe we het volgende Westvlaamse tornooi aanpakken! We willen blijven verder bouwen aan volgend jaar, maar 1 week na Moorslede is er al het BK en dat is waarschijnlijk niet het moment om te zaaien, alleen om te oogsten.


2012-06-08 tot 11

Melbourne TOWC GB

Geert


Op 10 juni vonden de Engelse kampioenschappen vijf tegen vijf plaats bij onze bevriende club MELBOURNE. Omdat de datum van Holland ons dit jaar niet paste, was dit het ideale excuus om het kanaal ook dit jaar weer es over te zwemmen.

Doordat het tornooi van Melbourne in juni plaats vond, hoopte ik vooraf dat we met veel zouden afreizen : degenen die andere jaren zeiden “we zijn dan al op reis" konden dit nu niet als argument gebruiken. Uiteindelijk moesten we wel een zeer beperkte delegatie afvaardigen. We vertrokken met zijn zevenen : Piloot Marc, copiloot Hans, vluchtleider Geert, stewardess Sofie, onze planner Hannes en Erik die ook nog eens ging proberen in Engeland te trekken. James tenslotte ging ook eens de oversteek wagen.
We waren nog maar goed vertrokken toen er eentje afviel (nee, dit is geen grapje over James) : Sofie werd beleefd, maar vooral zeer direct, verteld “You are not going to the UK". Geen leuteren aan, identiteitskaart niet correct, ook al hadden we we nog een siskaart en rijbewijs en een... “YOU ARE NOT GOING TO THE UK,  I've said". Maar... maar... “Niks te maren": einde reis van Sofie (op enkele uren “wachtzaal Franse politie" en een lange terugreis naar Oudenaarde na).
Een ferme domper : “toen waren we nog met zes". We hadden ook allemaal verdachte namen : i-rk, Ens, En-nes, Cerd, (Marc en Sofie vielen mee, James was natuurlijk zo Engels dat het verdacht werd)

De reis verliep uitzonderlijk vlot (voor het eerst in zes jaar geen werken op de M1) en we konden zelfs nog es uitstappen om de beentjes te strekken in een kasteelpark (Tamworth).
Ons onderdompelend in de engelse cultuur gingen we met onze English Ambassador of our Tournament (Steve Gardner) en Shaun een biertje drinken en wat eten. Porties waren wisselvallig, maar bediening was er vlot (hebben we al eens anders gehad, nietwaar Steffi?). Na het afspreken dat Shaun met zijn nieuwe ploeg (LCS-Last Chance Sallon) ons tornooi komt bezoeken en het ophalen van herinneringen en afspreken met Steve, gingen we nog naar de Holland Sportsclub voor een biertje en een verbroedering met Melbourne. Daar werd al direct een overeenkomst afgesloten dat ook Melbourne op 21 okt te gast is, en ook Bill van Holland TOW gaf al deze intentie te kennen. Veel te laat voor sportmannen rolden we in ons bed. Het was al bijna 1 uur!

Na meerdere weken zondvloed in Engeland, en op de heenreis nog extra nieuwsflitsen van de overstromingen in Wales, konden we het op zondag niet beter treffen : ontbijten kon gezellig in open lucht, zonder de tent te moeten opzetten, maar ook zonder de bijen. Daarna reden we naar Melbourne. Erik was druk uitkijkend naar de wereldberoemde tennisvelden van Melbourne, maar kon ze maar niet vinden.

Tijdens het tornooi beloofden Melbourne, Holland, maar ook York om zeker te komen op 21 okt. Church House zou zeker ook weer proberen, maar geraakt dit seizoen meestal niet aan voldoende trekkers. Desnoods komen ze maar met de andere ploegen mee??!!
De andere ploegen toonden ook veel interesse, maar hopelijk kunnen onze vaste klanten hen ook concreet overtuigen.

Na het tornooi gingen we op aanraden van de plaatselijke ploeg lekkere roast gaan eten! Daarna bezochten we de “Legion Club". Hans, James en Marc bezorgden ons nog een onvergetelijk zicht door met bank en al te kantelen. De bewakingscamera stond blijkbaar aan, waardoor we misschien nog op ITV zullen verschijnen in “You've been framed", de Britse Videodinges. Het was SCHITTEREND, achteraf zelfs voor de slachtoffers zelf.
Daarna gingen we poolbiljarten tegen Melbourne, de eerste spelletjes verloren we, maar tenslotte konden we gelijk komen tot 3-3. Hun doping werkte blijkbaar niet zo goed. James had bijna een stijve nek van om te kijken : niet gewoon om zijn naam zoveel te horen, dacht hij telkens dat men naar hem riep.

Ook de terugreis verliep onverhoopt vlot. We maakten de verleiding voor James nog iets groter door naar de Kentucky Fried Chicken te gaan eten.We hadden ook nog alle tijd om RochesterCastle te bezoeken. Nooit gedacht dat er in 1 stad twee beroemde kastelen zouden zijn, dus we volgden eerst de verkeerde pijlen. We maakten er een sfeervolle regenwandeling aan de kust van! Daarna bezochten we de schitterende RochesterCathedral, met het echte verhaal van het portret van James Vlll en wat men niet verteld over deze fiere exhibitionist. RochesterCastle was de laatste attractie. De fantasie vloog op hol : van Monthy python’s Holy Grail (bij dat kasteel opgenomen scene met de kokosnoten) tot Laat-Middeleeuwse gevechtstactieken. We waren nog 2 uur eerder aan de Chunnel terug dan gepland en waren dus mooi op tijd thuis.
EEN SCHITTERENDE REIS!!!
VOLGEND JAAR OP ZONDAG 2 JULI NAAR YORK. Hopelijk iets meer volk en allemaal met n geldige identiteitskaart.


Weging was geen probleem in Engeland, want vooral de catchweight zou onze klasse worden. Met slechts 1 persoon die aan de goede kant van de 100kg-grens geparkeerd staat, kan dat ook moeilijk anders. De ganse middag stond dan ook in functie van die klasse.

James en ook de rest had voor niks ge-dieet, want eigenlijk draaide alles rond de catchweight voor TTV Versieck. We hadden ergens nog gehoopt om twee extreem-lichte dames te vinden (Nan, Namfonh, Ebe of Tu, volgend jaar???), maar blijkbaar waren alle ploegen daarnaar op zoek, dus ook de mix-klasse 3 2 mochten we vergeten. En dan: bleek plots dat Church House maar twee Dames en een heer had, dus dat zij "ons" zochten, maar dan onder hun naam. Hans en Hannes werden met plezier ter beschikking gesteld. In de 420kg-klasse, konden we ook nog net meedoen, maar dan wel maar met zijn vieren, tegen vijftallen.
Hans en Hannes (Ens and Ennes, in het Engels) openden met twee goed-trekkende dames van Church-House. Er was weliswaar een groot kantvoordeel, maar na een heel zware openingstrek, wonnen ze. Het bobijntje van de enige man bij Church House was echter al op en de tweede trek werd al iets vlotter verloren. In Engeland wordt bij een gelijke trek een derde trek bevochten, maar we verloren de toss en dus de trek. De ganse klasse (6tal wedstrijden) stond in functie van die man, die telkens weer veranderde van plaats, helemaal alleen aanviel als hij moe werd, en doorlopend commentaar had op de rest van de ploeg (te hoog, te laag, ankerman moet mij maar ophouden,...). Regelmatig werden puntjes gesprokkeld door het kantvoordeel, maar Ens and Ennes moesten naar hun normen niet meer lang volhouden. Slechts in de voorlaatste klasse, 4u later, na enkele klassen te rusten, zou de man terug presteren.
Versieck trok met zijn viertjes tegen vijftallen (dat vond men zeer sympathiek!) in de 420kg-klasse, maar kon geen potten breken, 20% meer voetjes, was een te groot verschil.

Op het einde van de dag eindelijk de Catchweight! (Na bijna 6 uur) 5 ploegen : Versieck werd ter plaatse getipt als kandidaat-winnaars, net als Shires, de nieuwe ploeg van Peter Lambert (die we nog kenden van onze allereerste Engelandreis naar Triple F. En dat was ook direct de eerste match... .

Erik, James, Hans, Marc en Hannes hadden opnieuw een "verwoestende" eerste trek. We wonnen dankzij het kantvoordeel. De tweede trek was even verwoestend, maar door kantnadeel konden we niet achteruit tegen Shires. (Shires is ook de naam van het bekend Engels trekpaardenras.) En Marc en James die nog niet in actie waren gekomen vandaag, waren al direct opgebrand. De eenmalige vervanging werd even overwogen, maar ook ikzelf zou geen 8 zware trekken aankunnen, dus wachtten we nog even af. De derde trek kwam te vlug en we verloren, hoewel we aan de goede kant stonden, dankzij de coach die de kansbereking van de toss had bestudeerd. De volgende twee tegenstanders gingen voor de bijl, zonder al te veel problemen, maar ook zonder kans om Marc of James te laten recupereren. In de vierde ronde wonnen we vlot de eerste van York die al de ganse dag in eerste plaatsen had gegrossierd, maar een vervanging drong zich nu echt wel op. Na zes uur trekken voor de meeste ploegen, was de inbreng van de nog frisse Geert bij ons, bepalend. En we werden niet meer in gevaar gebracht. Echter ook Shires had geen steken meer laten vallen en eindigde dus op zucht voor ons. Een straffe tweede plaats, in een poule met 5 topteams : De mindere of lichtere teams waren hun tenten al aan het inpakken.
Gewonnen als een team : trekkers opgebruikt en dan de frisse vervanger ingebracht! Een mooie tweede plaats was het resultaat. We gaan echter nooit weten als het beter zou zijn geweest als Geert de eerste 4 trekken zou hebben getrokken om zich dan te laten vervangen. Volgend jaar nog eens proberen??!!


2012-07-01

Competitie Mertensmannen

Geert


Onze driekwart gensb-ploeg leek er niet veel van terecht te brengen, maar misschien zag ik het verkeerd. 's Middags haalden onze heren een knappe 4de plaats!

Onze Gensbploeg mocht in Meerle openen tegen De Grasgrieten, de eerste trek was spannend, maar we vochten net niet lang genoeg. Grasgrieten wonnen verdiend. Nog maar eens kapot na de eerste trek, omdat deze een zware is! Misschien moeten we toch n half uurtje eerder vertrekken en opwarmen zoals het hoort??? Maar het is natuurlijk al een flink stuk rijden... . Na deze eerste trek was het vuur al gedoofd en er was geen vonkje meer om de fighting spirit terug op te starten. We haalden 1 puntje tegen de jonge Fam. Janssens-ploeg. Ik was meer dan ontgoocheld. Het opbeurende nieuws kwam vanop de website van de Grasgrieten : ze noemden ons "sterker dan anders". Misschien waren we gewoon opgebrand na de felle eerste trek... Toch moet ik nog eens ernstig nadenken als we aan het BK gaan meedoen met onze jeugd! We willen reclame maken in Damme... deelname is niet per defenitie reclame... .

's Middags starten onze heren 8tal wisselvallig. Opeens lag de cola van Lorenzo op zijn maag, toen we werden opgeroepen aan het touw zagen we opeens dat deze niet meer op zijn maag lag. Buitenstaanders veronderstelden uiteraard dat Lorenzo gewoon teveel had gezopen. MAAR de resultaten leden er niet onder en we hadden de meeste lastige tegenstanders al gehad! Het werd beter en beter :
Verlies van Powerrangers en beide F Janssens ploegen, geljk tegen Vandakker en Berketrekkers, maar wel winst tegen Mertensmannen en Powerrangers 2. De drie winnaars stonden ver boven de rest, de andere 5 veroverden punten en lieten dan weer andere liggen, waardoor we op de 4de stek eindigden! (Met 8 op 21).
Maar zoals gemeld, de andere drie waren een klasse sterker. Halve finale en brons brachten geen verrassingen voor ons.
De Vlasbeker is geen doel op zich, maar zou wel n mooi extraatje zijn. Hiervoor deden we een behoorlijke zaak. Als Berketrekkers de oversteek wagen, moeten we telkens voor hen eindigen!2012-07-08

KLJ Meulebeke

Geert


Tornooi van KLJ Meulebeke : slechts 3 getrainden ploegen ingeschreven, maar als we onze positie in de vlasbeker wilden verstevigen, moesten we wel in die klasse meestrijden.

We zouden met een goede ploeg naar Meulebeke gaan, maar een voor een vielen de competitieheren af. Een combiploeg zou vaster hebben gestaan, maar ook dat lukte niet. Het resultaat was dat Hannes na twee nachten in de tent op Rock Zottegem toch de wei in mocht, samen met Geert :-( en met Mathieu, onze jeugdttrekker, die als heer zou worden ingeschakeld. Geen, plan B : geen reservetrekkers. Lorenzo was er niet bij, deze week, maar Geert had zijn rol overgenomen en had op de heenreis moeten stoppen om over te geven. Nochtans had zijn middagmaal bestaan uit slechts twee Granny Smiths... .
"De wei in moeten" was redelijk letterlijk te nemen, want terwijl in Engeland het ene na het andere tornooi wordt afgelast door het natte weer, was KLJ Meulebeke in extremis kunnen uitwijken van hun voorziene terrein, naar een minder natte weide waar zo te zien en te ruiken, net voordien nog koeien hadden gelopen. Doordat er ook geen tijd meer was geweest om het gras af te rijden, was het een constant gevecht tegen het glijden. Niet goed, maar beter dan afgelasten!

De eerste trek was tegen de mannen van KLJ Ruiselede, hoewel zij enkele minder-ervaren trekkers hadden, konden we maar nipt de eerste trek winnen. Bij de tweede trek, begon de een na de andere te glijden, tussen EN door de vlaaien, zodat we op geen enkel moment met zes konden trekken. Toen het gelegenheidsanker, Geert (op trillende benen), werd meegesleurd door de vallende Mathieu, moesten we verbazend snel een gelijke trek toestaan. Daarna kregen we wat slappe tegenstand van de gelegenheidsploegen die duidelijk nergens waren en eigenlijk geen eerlijke kans kregen op hun niet-aangepaste schoeisel. Maar tegen de super-gemotiveerde JupilerBoys zorgden wijzelf dan weer voor veel te weinig weerstand. Beide trekken zonder veel discussie verloren... .
In totaal verloren we dus 5 punten, terwijl de rest nauwelijks een wedstrijd te noemen was. Goed dat wij erbij waren, maar eigenlijk geen tornooi om te onthouden.
Beter dan afgelasten, maar blijkbaar lieten de Westvlaamse ploegen het afweten, als het geen competitie is. Enkel Versieck en een recreantenploeg van 'tParochiebladje (met 5 trekkers, chapeau!, en bedankt voor het redden van de rest van ons tentje) waren de aanwezige competitieploegen. Jammer!!

Ruiselede kon na een hard gevecht gelijk trekken tegen de JupilerBoys, zodat het toch knaagt dat wij ons zo mak lieten naar de slachtbank leiden. Een plotse windstoot had tussendoor ook nog eens ons nieuwe tentje geruineerd. Gelukkig moesten we maar twee korte, doch felle, buien trotseren.
We maakten wel kennis met KLJ Lichtervelde, een enthousiaste en leuke bende, die we in de loop van het tornooi op de goede weg zetten, en die we hopelijk op 21 okt in Damme terugzien! Eind goed, al goed!

2012-08-19

BK Vivenkapelle

Geert


De Damse Touwtrekvereniging Versieck trekt op zondag 19 augustus een thuiswedstrijd, want het BK grijpt plaats in Vivenkapelle, deelgemeente van Damme. De ganse dag door zal de plaatselijke club ploegen aan het werk hebben: 's morgens trekt de jeugd, rond 12u zijn de Dames aan de beurt en 's middags hebben ze 2 ploegen bij de zestallen (13u30) en ook 2 ploegen bij de 8tallen (16u).

Jeugd en Dames om te leren!
Bij de jeugd maakt men zich geen illusies : het hart van de ploeg bestaat uit 16-jarigen, aangevuld met nog jongere leden. Bij de tegenstanders uit De Kempen treffen we Europese (sub-)toppers die vooral uit 18-jarigen bestaan. “Hopen dat de tegenstrever zich even verslikt en dan vliegensvlug afmaken" is de meest realistische denkpiste. Bij de Dames liggen er enkele vaste waarden in de lappenmand en de ploeg vond maar net op tijd de nodige versterkingen om in extremis nog in te schrijven. De kans dat de nieuwe Dames al direct hun rendement halen in de volledig herschikte ploeg is klein. Er zijn maar twee andere Damesploegen en dezen zijn beiden topteams, zodat ook in deze klasse de vooruitzichten niet rooskleurig zijn. Bedoeling is nu al het BK 2013 te beginnen voorbereiden. Anderzijds moet er natuurlijk maar een paar keer worden gewonnen om een schitterend resultaat te halen.

Naar een hoogtepunt bij de Heren?
Hoewel een buitenstaander moeilijk kan beseffen dat met zes of met acht trekkers toch een andere discipline is, is er toch een groot verschil in uitvoering. Vorig jaar haalde Versieck een vierde plaats bij de zestallen. Wat er dit jaar te verwachten valt, is echt koffiedik kijken : er zijn een tiental ploegen aangemeld, met heel uiteenlopende ploegsamenstellingen. De verschillen tussen de nummers 2 tot 10 zijn meestal heel klein, dus alles is mogelijk. De ploeg is zowat dezelfde allround ploeg van vorig jaar. Bij de achttallen daarentegen, opteert TTV Versieck veel duidelijker voor de pure kracht, vorig jaar leverde dat een zilveren medaille op. Nu er in eigen streek wordt getrokken, hoopt men nog dat trapje hoger te kunnen eindigen. De tegenstand is harder dan vorig jaar, maar TTV Versieck is er van overtuigd dat ze zelf ook gegroeid zijn. Hopelijk helpt het thuispubliek hen aan een eerste Nationale titel.


We hadden onszelf dus behoorlijk wat druk opgelegd voor dit BK : in eigen streek, en we gingen ons niet bezighouden met de organisatie. Vorig jaar 'n knappe vierde plaats en zilver in de achttallen. Beter doen kon enkel met een tweede podium en/of een gouden plak!

's Morgens deden we mee met onze jeugdploeg. We wisten dat we gingen moeten vechten voor een puntje, want we hadden toch enkele toegevingen moeten doen op kwaliteit om een volledige eigen ploeg rond te krijgen. Een jongedame die heel goed rendeert in de mix, maar niet in een gewichtsploeg, een jongen extra van amper 9 jaar, en een meisje (weliswaar goed getraind) van amper 11 : daarmee kun je misschien wel proberen stunten... maar niet op een BK. Het bleef bij een hele goede training en een 3tal trekken waarin we weerstand konden bieden, maar we haalden nog geen punten.

Bij de Dames een soortgelijk verhaal : slechts 3 weken vooraf werd beslist toch mee te doen, dankzij de hulp van recreantenploeg Le Rivage (NL). Onze sterkste trekster was out met blessure. Zelfde resultaat : mooie, veelbelovende houding, maar geen punten.

Bij de Heren zestal was de ravage compleet : er werd ge-opteerd voor een krachtploeg en een uithoudingsploeg (mix met jeugd). Dat was niet gepland een week vooraf, maar op de training had de jeugd de heren herhaaldelijk vooruit getrokken, waardoor ze hun kans mochten wagen (met Hans, Hannes, Frederik in de ploeg). Na een straffe vierde plaats vorig jaar slaagde onze krachtsploeg er niet in andere ploegen vooruit te sleuren, en kon de uithoudingsmix nooit op uithouding winnen... . Zelfs niet tegen Wieme. De laatste plaatsen waren ons deel.

De achttallen vrij moesten onze wraak vormen : Onze ploeg is ongetwijfeld beter geworden dit jaar. Versieck2 en Vandakker werden genadeloos vooruit gesleurd dankzij een onoverkomelijk gewichtsvoordeel. Maar het was duidelijk dat Fam. Janssens ook dit jaar weer te sterk was. Opnieuw zilver. Ook onze tweede ploeg kon niet voor een extraatje zorgen door de derde plaats van Vandakker af te snoepen.

Het verdict is hard : meer laatste ploegen dan iets anders, en eigenlijk enkel geschenkjes moeten opendoen. Dit is onvoldoende! Er moet nog harder getraind worden, niet alleen 2 weken voor het BK. Enkel 5 keer op een tornooi meedoen in een gans jaar is ook onvoldoende. De plaatsen gaan volgend jaar echt wel moeten verdiend worden!


We mogen na het BK dat op het eerste zicht ontgoochelend was, echter niet te hard zijn voor onszelf. Integendeel er zijn meer dan een paar goede zaken aan het licht gekomen! Zie hieronder. En dat we niet wonnen in de achttallen vrij, is veel meer een verdienste van Fam. Janssens, dan een mislukking van onszelf! Op training achteraf werd het geformuleerd : wij hebben niet verloren, De Janssens hebben gewonnen!
Wat wilden we dan wel? Punten pakken met jeugdtrekkers die veel te jong, te zwaar of ongeoefend zijn, als aanvulling op die paar wel getrainde trekkers met goed gewicht en 16-17 jaar. Tegen ploegen die grotendeels uit 18-jarigen bestaan die al tijdje samen trainen en op gewicht staan??? Het is een feit dat onze toekomst voor de mixklasse er goed uitziet met Jonas, Ed en Ponsac, en ook Sander (als hij meer tijd kan vrijmaken). Maar nu konden we nog onmogelijk pieken. Namfonh en Mathieu horen altijd thuis in een Gensb-ploeg en Lieselot deed het uitmuntend. Maar daarmee hebben we nog geen winning-team.


Damesklasse kon nooit het vuur aan de schenen leggen. Maar wat deze ploeg liet zien na 2 weken samen trainen (en een hernia ertussen) was KNAP! De twee tegenstanders echter zijn van een ander niveau.Maar het was een leuke belevenis en we leerden andere mensen kennen. En dat is voor nu misschien wel het belangrijkste. De bronzen medaille, daar kunnen we klein over doen, maar het is wel een feit dat Versieck-Le rivage er tenminste wel weer stond! En dat kunnen er dus niet veel zeggen!

Zestallen : het was vooraf duidelijk dat we alles bij de heren in functie van de achttallen hadden gedaan, dus daar moeten we niet zwaar aan tillen. We konden ook alle heren aan het touw zetten. Hoewel het misschien niet de goede ploegsamenstelling was. Wie op training zijn best had gedaan, kon zijn plaats verdiend hebben.

Achttallen : Het veld was niet keihard als verwacht (wel droog, niet hard). Dus de tegenstanders konden wel tegenhouden. Misschien wilden we gewoon teveel, want de Janssens waren potverdorie wel weer sterk!


We slaagden er in een volledige jeugdploeg, damespoloeg en twee heren achttal op te stellen! We hebben de ganse dag aan het touw gestaan. Dat moet een knappe reclame zijn geweest (onze kledij valt ook lekker op)! Alle leden kregen de kans aan het BK deel te nemen. DE 5 grote jeugdleden, waren zelfs na een ganse dag trekken niet doodop.
Na de laatste inschrijvingen voor het BK, zijn we de op een na grootste Touwtrekvereniging (na Janssens, uiteraard). We hadden vooraf heel veel volk op training, en sommigen hebben echt gepiekt naar dit BK.
Als we dit opnieuw kunnen doen, met nog een paar meer, of een maand eerder, dan durf ik volgend jaar opnieuw de lat hoog leggen!!!

Gensbploeg : Jonas Deschoolmeester, Songkran Thawiphon, Yongyut Montri, Mathieu Versieck, Sander Snauwaert, Connor Versieck, Nicoline Rasemont, Lieselot Snauwaert, Namfonh Verstuyf, Linda Verstuyf.

Dames : Nan Montri, Namfonh Verstuyf, Sylvia Transez, Ilse Gantois, Lieselot Snauwaert, Nathalie Sentse, Sabine Rausch, Sanne Jalink, Francien Elfrink (en dank aan Angeline Cornelis)

Heren zestal 1 : Erik Versieck, Bogdan Hrynchuk, Lorenzo Degroote, Andy Baene, Michael DeWulf, Jurgen Lapage, James De Wulf
Heren zestal mix : Hans Snauwaert, Mark Snauwaert, Hannes Claus, Frederik VanSlambrouck, Jonas Deschoolmeester, Sander Snauwaert, Songkranh Thawiphon, Mathieu Versieck, Yongyut Montri

Heren 8 : Bogdan Hrynchuk, Erik Versieck, Hans Snauwaert, Andy Baene, Mark Snauwaert, Frederik Vanslambrouck, Michael DeWulf, Hannes Claus, Marc Versieck
Heren 8 : Lorenzo Degroote, Jurgen Lapage, James DeWulf, Mathieu Versieck, Sander Snauwaert, Jonas Deschoolmeester, Songkran Thawiphon, Yongyut Montri.

Coach : Geert Versieck2012-08-25

GENSB Retie

Geert


Nadat teveel inschrijvingen van onze jongeren "onder voorbehoud" waren beslisten we de week zelf, na medewerking van de voorzitter van de Belgische TouwtrekBond dat we toch op bezoek zouden gaan op het officieuze Europese Jeugdkampioenschap. Jonas, Sander, Ed, Ponsac, Lieselot en Namfonh waren van de partij.
Het werd een echte belevenis! Jammer genoeg was iedereen zijn fototoestel vergeten...
Voor een eigen ploeg waren we veel te laat. Volgend jaar moeten jullie echt eerder bevestigen, jongens (en meisjes).
Maar Lieslot, Namfonh en Jonas konden aansluiten bij Bjorke uit Zweden. Jammer genoeg had deze combiploeg van een drietal Zweedse ploegen geen echte coach gekregen. Maar de sfeer was heel goed en tot hun eigen verbazing trokken ze bijna alle ploegen over de streep, zelfs de Berketrekkers. In de laatste trek van hun poule, werd verloren voor de tweede plaats. We werden derde (de eerste 4 gingen door). In de achtste finale kwamen we uit tegen een andere Zweedse ploeg en de kopjes hingen omlaag nog voor we op het veld stapten. Heel leuke wedstrijden en achteraf bleek het wel de zwakste poule te zijn, want zelfs de poulewinnaar werd onmiddellijk gewipt.
De Zwitsers ploegen haalden de uiteindelijke plaatsen 1,2 en 4. Ed en Ponsac hadden mogen aansluiten bij een 4de Zwitserse ploeg met "de overschotjes" en daarbij 2 Zuid-Afrikaanse meisjes. Communicatie verliep stroef en geen Zwitsers lagen wakker van deze restploeg. Een voorlaatste plaats in de poule was het resultaat.
Sander mocht aansluiten met een Engelse jeugdploeg (Glos-Som) als ankerman, hij werd goed in de groep opgenomen, en de ploegt trok goed, maar miste nipt de vierde plaats die recht gaf op een volgende ronde.

De avond werd feestelijk afgesloten, tot we in de auto zaten... .

Gensb was een belevenis, volgend jaar gaan we naar Duitsland ALS jullie het verdienen en als we op tijd kunnen inschrijven.

2012-08-27

Feestend Beert

Geert


Na de belevenis op (en vooral na) het GENSB in Retie, stond onze trekkers weer wat leuks te wachten in Beert. Feestend Beert maakt ieder jaar zijn naam waar! Onze damesploeg bestond uitsluitend uit dames die vorige jaren als “extreem licht" gecatalogeerd stonden. Sylvia en Nikita waren jarenlang onze lichtste dames. In Beert waren ze de twee zwaarsten. En dat zegt niks over henzelf! Met Nan, Ebe, Linda en Namfonh waren we te licht om een goed resultaat te halen. Ondanks mooi trekken, werden we meestal op gewicht gepakt. We werden nog 9de van 12 (twaalf!!!) damesploegen. Frustrerend n beetje, want wel erg goede houding.
De Heren Erik, Bogdan, Geert, Marc, Sander, Jonas, Ed, Ponsac mochten al direct tegen Veehandel DeKrieck beginnen in de eerste trek van de avond. Aangezien er in Beert geen kruisfinales zijn, was het dus al direct er op of eronder. Wij waren blijkbaar al wat meer wakker dan onze tegenstanders, want al met al kwamen ze vlot mee. Ook later geen problemen meer ondervonden in onze poule, dus mochten we zorgeloos naar de finale. Daar stond ons echter de ploeg van Beert zelf te wachten. No bullshit : 1 trek, en de winnaar is gewonnen. En dit jaar dankzij het drogere weer geen kantvoordeel. We kregen nog een pauze om ons op te laden, en ondertussen kwamen een 1000tal mensen de tent ingestroomd om de finale te bekijken! De thuisploeg won zonder veel pardon de finale trek. Een te groot gewichtsvoordeel om op te vangen (en ze waren misschien ook wel iets meer gebeten om te winnen).
Onmiddellijk na de finale barstte het feest helemaal los met twee hyperkinetische Hollandse springkonijnen. Niet alleen onze aanwezige jeugd liet het zich welgevallen. Na de traditionele prijsuitreiking op het podium (voor ondertussen een 2000 man) en de al even klassieke hoedjes, liet Sylvia terecht optekenen : WE ZOUDEN BETER ONZE PLOEG VERPLICHTEN ALLEMAAL MEE TE KOMEN, DAT ZOU PAS TEAMBUILDING ZIJN! Volgend jaar zou ze alvast de Michael ook aanraden om mee te komen.
Maar dat vind ik nu voor dat ene tornooi niet echt nodig, zie ;)
Na een drietal keer het slotuur te hebben aangepast, “allez nog n kwartiertje erbij voor we vertrekken" “en nog een kwartiertje erbij", reden we blij naar huis toe. Aan het rond punt van Aalter moest de chauffeur nog een dopingtest ondergaan bij een politiecontrole. Alles verliep vlot, ook al werd de voet van de agent bijna verpletterd, en droeg Lieselot volgens de wetsdienaar te weinig bescherming. Wat werd opgelost door Sylvia daar dan maar ter plekke te laten. Gelukkig moest er vandaag niemand overgeven.
Beert : ge moogt ons al opschrijven voor volgend jaar!!!
De volgende ochtend opstaan was al iets lastiger. Maar dat hadden we er graag voor over.


2012-09-07

Beveren aan de IJzer

Geert


In 1 enkele zin : we deden het dit jaar veel beter dan den Duits destijds, daar aan Den Ijzer. We hadden twee ploegen mee met in onze zwaarste ploeg 4 heren, Sander en Jonas. We hoopten dat dit genoeg zou zijn voor de kruisfinales. Onze tweede ploeg was een mix van 3 dames, Ed en Ponsac en dan Geert en James. Deze laatsten om het gebrek aan gewicht te compenseren zolang James dat nog kan. Na de 4 trekken in de voorronde waren nog 3 ploegen ongeslagen, waaronder onze Versieck 1. Voor de laatste halve-finale-plaats waren nog 4 ploegen in de running, die al 1 keertje hadden verloren. Daar zat waarempel onze tweede ploeg bij. We moeten niet wegsteken dat ons imago wat meehielp aan dit resultaat, want veel ploegen hadden al schrik van vooraf. In de play-off verloren we na een mooie trek, nog nipt. Net bij de laatste wanhoopspoging van de tegenstanders, overschreden we de lijn. Het wisselen van anker tussen James en Geert was een goede tactische zet, maar helaas nipt onvoldoende. Een gedeelde 4de plaats (eigenlijk 6de geworden) is een schitterend en opnieuw veelbelovend resultaat voor deze Recreantenploeg.
In de halve finale en finale stonden ons nog Catteeu en LG Beveren te wachten, de beide finalisten van vorig jaar! We herinnerden ons wel dat we vorig jaar op een anonieme 7de plaats waren geëindigd met ongeveer eenzelfde opstelling, maar ditmaal (na Vivenkapelle en na Beert) wilden we wel eens wat laten zien.
Catteeu streed moedig, maar kreeg nooit de kans aan te vallen. Tijd was natuurlijk in ons voordeel en we konden beheerst afmaken. In de finale kon ook LG Beveren geen vuist maken, ondanks hun makkelijke halve finale. We waren op dreef en we wonnen voor de tweede maal in 4 jaar dit schitterende tornooi.
Een extra wedstrijd tussen Catteeu en LG Beveren had, achteraf gezien, spannend en vooral ook leuk geweest! Nu gaan ze weer alletwee naar Damme moeten komen om hun onderling duel te hebben. En daar kan ik mee leven.

Zowel tegenstanders en wijzelf beseften heel goed dat we dit jaar met een veel sterkere ploeg waren afgezakt!
Dit was ook zeker waar! Maar ik vertel erbij : het was eenzelfde opstelling als vorig jaar (enkel 1 andere man). Dus als we dit jaar sterker waren, ligt dat aan de evolutie in onze ploeg!
Een welgemeende Proficiat aan beide ploegen!!!


2012-09-12

Competitie West  Wieme 

Geert


Over het tornooi van Wieme kunnen we eigenlijk redelijk kort zijn. Zoals dit tornooi zijn er te weinig georganiseerd. Het beste bewijs dat een beetje extra werk al een heel andere indruk geeft : een vlaggetje hier, een cocktailbar daar,... Door het lekkere weer ook een pak minder kantvoordeel dan vorige editie.
Jammer genoeg slechts twee recreantenploegen : het wordt moeilijk om die volgend jaar nog te kunnen overtuigen om mee te doen. (Schitterende T-shirts trouwens : "Nonkel Jo is van oes"). In andere omstandigheden kon dan beslist worden om recreantenploegen een mannetje extra te geven, maar omdat dit tornooi meetelt voor competitie en VlaS-beker, is dat niet zo evident. Maar we mogen de mannen van Wieme zeker niet onderschatten! Hopelijk kunnen ze integendeel nog meer recreanten warm maken.

Ook op het veld niks nieuws onder de zon, al hadden we niet graag tegen een volledige combiploeg van KLJ Ruiselede getrokken! Voor de rest : kansloos tegen De Stove en overschot tegen Wieme, ware het niet dat Hans uitgleed net toen we wilden vertrekken. Het was te laat om te herstellen omdat ook de anderen waren gekanteld. Toen we daarna naar de "slechte kant" moesten, stelden we wel duidelijk orde op zaken. Ook een ferme prestatie van onze combiploeg die minder dan 550kg woog, maar toch knap stond te trekken. Gedeelde vierde plaats na Stove, Versieck en Wieme. Naats KLJ Ruiselede en Parochiebladje. Zoals al enkele keren gezegd : we hebben heel goede vooruitzichten voor de komende twee jaar met onze jeugd en dames.

2012-09-23

Competitie Merksplas

Geert


Vandaag moesten we een harde keuze maken : De Stove waar vorig jaar 4 ervaren ploegen waren of De Berketrekkers die de opening van hun Touwtrekhal mochten vieren, waar zeker veel meer spannende/lastige trekken op het programma zouden staan en die het tornooi veel vroeger hadden aangevraagd. We verkozen toch de verdere verplaatsing van de twee te maken.
Zo kon ook onze jeugd/dames weer verder bouwen met de gensb-klasse in de voormiddag.
Versieck leverde met 6 jeugd en 2 dames 440 vd de 550kg. We kregen een Belofte-trekker van de Berketrekkers te leen en starten met een 30tal kilo's onder het maximum. Jammer dus dat Lieselot nog geblesseerd is, of ze had er zomaar extra bij gemogen! “Onze toekomst" toonde echter dit jaar naar een ander niveau te zijn gegaan. De gelijke trek tegen de Grasgrieten was een ontgoocheling omdat we niet stabiel genoeg stonden. Daarna winst tegen Berketrekkers (experimentele, jonge ploeg vandaag) en ook tegen Heure! Tegen Powerrangers 2 opnieuw een gelijke trek nadat we waren uitgegleden en tenslotte winst tegen De Boerekes!!! Waar is de tijd dat we niks klaarmaakten (nog niet eens zo lang geleden)!
De jeugd toont dat trainen loont. Alleen stabiliteit is een probleem : Mathieu, op training kunnen we daar aan werken. En verder : zoveel mogelijk wedstrijden meepikken!

Voor het eerst dit jaar moest ik enkele heren teleurstellen, want er was van meer dan 9 mannen interesse. De vlugste antwoorden werden beloond.
Vooral in de eerste wedstrijdhelft trokken we goed, mooi, enzoverder. We probeerden om niet te profiteren van het gewichtsvoordeel en er dus een harde training van te maken. We haalden nog een overwinning tegen een Janssens-ploeg en een gelijke trek tegen de thuisploeg (die echter ook een punt had veroverd van de Mertensmannen.
Maar dit alles had veel moeite gekost. Michael ging er na 4 wedstrijden uit om plaats te maken voor Jurgen, maar nog enkele andere trekkers zouden er zeker ook niet hebben om gemaald om even aan de kant te gaan.
Dat is geen zwakte, dat betekent dat we diep zijn gegaan en dat we er een goede training hadden opzitten. Op het einde, moesten we nog es de arena in tegen de laagstgeklasseerde (een Janssens-combi met diverse ploegen). We waren echter al zo opgebrand dat alles al na een goede 20 sec onherstelbaar in kramp ging.
Nogmaals gehoord van 2 ploegen dat onze trekstijl er dit jaar serieus op vooruitgaat. Ook in de laatste (verloren) wedstrijd.
Tussendoor nog eens de infrastructuur van de Berketrekkers bewonderd : de Touwtrekhal is vooral een hoge ijzeren constructie, waar slagregen het trekken nog wat zal beperken, maar we zijn er toch wat jaloers op, eerlijk gezegd. De kleedkamer en keuken is dan weer eersteklas : beetje groen van jaloezie, waren we. Volgend jaar hopen wij ook onder dak te zitten wat kleedkamer en materiaal betreft, als de bouwplannen doorgaan. Maar Touwtrekken onder afdak zit er de eerste jaren nog niet in. Proficiat Berketrekkers! Veel succes!

2012-10-21

Beker van Vlaanderen Sijsele

Geert


Sorry, het verslag van deze Beker van Vlaanderen is blijkbaar verloren gegaan.

Enkel volgende lijntjes (in het Engels) konden we recupereren.


Flanders' Cup final : Fam. Fam Janssens Retie (B) against Holland TOW (England) : first end for Holland after 4.05minutes. Second end for FJ Retie after 2.52minutes. Decisive end for... Holland after 4.23minutes. HEROIC to say the least! Places 3 and 4 were for the Dutch teams Hagmolltrekkers and Jagersrust. The feelings of the audience were somewhere in between admiration and dread!

2012-11

Hans Down Under

Geert


Voor wie es wil lezen hoe het Hans vergaat nu hij een paar maandjes met zijn voeten naar omhoog loopt : http://www.bloggen.be/hbggs