2008

TTV Versieck, voorheen “Bosontginning Versieck”, trok 7 jaar eerder zijn eerste tornooi. Het symbolische getal voor “veel”. We bestaan 5 jaar als vereniging en het cliché wordt bevestigd : er wordt in min of meerdere mate afscheid genomen van enkele mede-oprichters. Marc zal niet veel meer trekken en blijft net als Olivier enkel nog in het bestuur, Jonathan en Kathy verdwijnen uit de groep, Mark neemt grotendeels een sabatjaar om te verhuizen… en op het einde van het jaar zwaaien we ook Rosa en Els uit.

Gelukkig breidden we rond diezelfde periode ook juist gevoelig uit met bvb Feel, James, Damon en Jonas als beloftevolle jeugdleden. Anthony was er al een jaartje eerder en zou samen met vooral Feel de draaischijf van een prijzenwinnende generatie moeten worden. De vriendengroep van weleer evolueert naar een sportvereniging pur sang.
De verbroedering, of beter nog “verzustering” met Den Tempel wordt een feit. De geëvolueerde ploeg resulteert in een behoorlijke 4de competitieplaats EN een eerste plaats bij de Recreantencompetitie !

Op het indoortornooi splitsten we de Recraenten van de Getrainden en hadden zo 9 recreantenploegen op zaterdagavond voor een potje "discotrekken" met stroboscoop en ambiance. De 5 Getrainden op zondag hadden vooral een gezellige kort-maar-krachtige training.

Voor de eerste maal bezochten we Holland Tug of War in Barton under Needwood, een geslaagde trip, voor herhaling vatbaar, zelfs met de tent! Ook met Holland TOW is de verbroedering nu een feit. Bij hun tegenbezoek in Damme werden ze door het Stadsbestuur in het Stadhuis ontvangen.
De Daltons waren dit jaar gestopt en 2008 zou ook de zwanezang worden van Spivan en KPJ Eede. Allen heel trouwe klanten op ons eigen tornooi.

Memorabel: we gingen voor de tweede maal naar Bellegem, het tornooi waar ambiance gegarandeerd is, we gingen echter ook naar Oudenaarde en naar Schorisse.
Op deze beide plekken zorgde Versieck voor de helft van de ploegen door met 2 ploegen te gaan. Het deed ons besluiten om niet automatisch meer naar alle mogelijke recreantentornooien te gaan. Met het laatste tornooi van KPJ Eede werd een heus hoofdstuk uit onze geschiedenis afgesloten.
Bij de terugkeer uit Barton under Needwood ging een wereld voor ons open : The Kentucky Fried Chicken.


In Merksplas rondde Marc Versieck als vierde trekker de kaap van honderd deelnames. Na een lange periode van instabiele rug kan hij dit jaar opnieuw (voorzichtekes) zijn spieren laten rollen.In zijn 101ste tornooi te oudenaarde, mocht hij even in de ploeg staan met enkele andere vedetten (uit de voetbalwereld) : Tjorven De Brul (ex-sterkhouder bij Club Brugge en eerder Lokeren, nu gepromoveerd naar tweede met Ronse, en Lander Vansteenbrugge, coming-man bij Zulte-Waregem en (Beloften) Rode Duivels. 
Dit jaar verwachten we nog Mark S. en Andy B. aan de 100? Daarna zullen we een jaartje moeten wachten om dan een peletonnetje Dames over de 100-streep te helpen trekken.


29 juni: hoewel er dat weekend geen tornooi was, mochten we met onze ploeg toch een mooie overwinning vieren. Ons tornooi van 2007 werd namelijk verkozen tot Sportevenement van het Jaar, op het Damse grondgebied. Een overwinning waar al onze medewerkers fier op mogen zijn, want als sport met relatief weinig beoefenaars startten we met een handicap tegenover andere massa-gebeurtenissen. Het was ook de eerste maal dat deze trofee werd uitgereikt en dus was de concurrentie niet mals. Dit is zeker een stimulans om er ons ook dit jaar weer volledig voor in te zetten. De trofee kan wel slechts om de vijf jaar worden gewonnen. Dit was de eerste editie, dus iedereen kon nog meedoen... . PROFICIAT, TEAM.
TORNOOIEN

2008-01-12                                                                                                                                                                                                                                                                            

Voornemens

Geert


De goede voornemens zijn traditioneel bij het begin van een nieuw jaar gemaakt. We hadden er ook weer enkele op touwtrekgebied. We begonnen 2008 met een alternatieve training, en we maken ons klaar "to blow away all opponents". 2008 belooft een zeer belangrijk jaar te worden, gekenmerkt met vele veranderingen. Op ons alleereerste jaar na "het" jaar van de veranderingen.

Zo zijn er zijn nieuwe pulls besteld. We schakelen toch nog eens over naar "echte" touwtrekpulls. You 'll see us. We bestellen ook vet-coole-T-Shirts. Verder : ons indoor-tornooi gebeurt op gans nieuwe wijze : recreanten op 9 feb, getrainden op 10 feb. Vooral de Recreanten hopen we te verrassen met een ongeziene benadering (verslag volgt). Ons outdoor-tornooi moet nog beter kunnen (korter, voller, drukker).

Maar ook binnen de ploeg zijn er enkele vaste waarden die na 5 jaar veranderen van positie. Onze coach zal zich beperken tot het coachen van de jeugd maar wordt nu (eindelijk) zelf overtuigd trekker bij de Heren. Wie dit juist wil lezen, kan dit. Wie hierbij aan sex denkt, moet dringend een afspraak maken met zijn/haar therapeut.
Georges Leekens beloofde ons alvast om onze nieuwe trainer te worden, alles is in orde, alleen de handtekening ontbreekt nog. Maar iedereen weet dat de Georges een man van zijn woord is. Ondergetekende zal dus hoofdcoach worden, en uitzonderlijk nog trekken.

We hopen ook enkele gevestigde waarden dit jaar weer wat dichter bij de club te betrekken. Het bestuur kreeg een nieuwe structuur. En we doen nog een effort om onze jeugdafdeling dit jaar uit te breiden naar een volledige ploeg.
Het wordt dan ook een jaar van de waarheid. Rusten zal er niet bij zijn, noch aan het touw, noch ernaast.

2008-02-09 en 10                                                                                                                                                                                                                                                        

Indoor Versieck

Geert


Vorig jaar bleken 11 ploegen op één avond (en met maar één mattenbaan ter beschikking) wat van het goede teveel. Daarom splitsten we dit jaar de Recreanten (op zaterdagavond) van de Gevorderden (op zondagmiddag). Het resulteerde in meer ambiance op zaterdagavond en op een gezellige, kort-maar-krachtige training op zondag.
Filmpjes: http://www.youtube.com/watch?v=VReIuPDSdC4&eurl=http://users.telenet.be/tparochiebladje/fotos_indoor_sijsele_08.html
http://www.youtube.com/watch?v=jtEFC8Qr4DU&eurl=http://users.telenet.be/tparochiebladje/fotos_indoor_sijsele_08.html

http://nl.youtube.com/watch?v=rHbCbHDKo_4

https://www.youtube.com/watch?v=luRz0PmjPU4&gl=NL

Zaterdagavond : 't is eens iets anders.
Recht tegen ons droog-stijf imago in, opteerden we voor de Recreanten voor licht en geluidseffecten. Zo werd het startsignaal versterkt door stroboscooplicht, en werd de adrenaline nog wat meer gestuwd door de muziek. Grootste dimmer was dan ook de akoustiek in de zaal (KLJ'ers en aanverwanten zijn dan ook wel wat gewoon wat dat betreft). We hadden benadrukt dat de resultaten niet mochten overheersen tegenover het trek-plezier en dat hadden alle ploegen begrepen : spontaan klokten alle gewichtsploegen af rond de 500kg, of een 80kg onder het maximale gewicht. Liever dan te puzzelen om toch maar een mannetje meer te kunnen inzetten.
Voor KLJ Ruiselede (Recreanten) 1 en 2 was dat al voldoende om het tornooi te overheersen. De eerste ploeg legde een volledig parcours af, hoewel het ook hun eerste indoortornooi was. De jongeren van Versieck werden derde na, opnieuw, enkele hoopvolle trekken. We mochten ook opnieuw drie jonge trekkers verwelkomen. Damon volgt alvast ook de trainingen al mee, dus dat belooft. Stabiliteit in het touw bleek meermaals het grootste struikelblok met deze erg jonge ploeg (op één dame na gemiddeld 13-14 jaar).
Den Tempel en Fredotrans deelden de vierde plaats. Den Tempel had kracht voldoende, maar bij de langere trekken voelden zij het verschil van dat mannetje minder natuurlijk extra goed. Ook zij trokken met 2 jeugdtrekkers zonder de voordeelregel te gebruiken! Ook Fredotrans (een eerste maal met gemengde ploegen !) maakte van de gelegenheid gebruik om enkele onbekende gezichten te introduceren. Volgden nog de enthousiaste bende van KLJ Meulebeke, Fredotrans 2 en nog twee ploegen van KLJ Meulebeke. Deze laatstgenoemden gingen als enigen met een beker naar huis. Toch zit er duidelijk potentieel in deze bende als ze opteren voor een "best-of-ploeg".

Rapport : Missie geslaagd : ploegen laten kennismaken met Indoortrekken, en allen introduceerden nieuwe kandidaat-trekkers met het oog op het nakende seizoen.

Zondag : kort-maar-krachtig
Mede door de carnavalperiode en de keuze (noodzaak) van enkele ploegen om met een alternatieve ploeg op zaterdag te komen, hadden we wel geen grote opkomst. Maar met De Stove (winnaars 2007), De pony's (winnaars 2006) en 't Parochiebladje (al 2 jaar op rij dé indoor-revelatie) hadden de twee ploegen van Versieck drie tegenstanders van formaat. In de eerste ronde kende Versieck Heren/Dames een moeilijke start. In de tweede ronde wonnen ze van de Jongeren en waarempel ook een puntje tegen 't Parochiebladje. In de wedstrijd voor de derde plaats kwam het helemaal los en wonnen ze ook nog in 2 trekken van De Pony's. Onze jeugd kon in de eerste ronde goed stand houden (met winst dus tegen de Heren-Dames-ploeg) maar in de tweede ronde was de bobijn af en de concentratie zoek, na een intens touwtrekweekend. De Pony's konden zowel tegen de trekkers uit Izegem als tegen die uit Houtave goed standhouden, maar kwamen telkens dat tikkie te kort om winnend af te sluiten. De Stove toonde zich opnieuw de krachtigste ploeg, maar tegen een gewichtsploeg met een man én een dame meer, lag de meet telkens zo'n tweetal meter te ver om te zegevieren. 't Parochiebladje mag zich dus terecht "Dé indoorploeg van West-en-omstreken" noemen.
Wijzelf putten er moed uit dat we hen als enigen toch eenmaal konden tot staan brengen in een lange trek.

Rapport : missie ondanks beperkte deelnemers geslaagd : 9 trekken op nog geen twee uur : we hebben al rustiger trainingen gehad. Ook bij de Gevorderden meerdere nieuwe gezichten gezien! Hopelijk zien we allen terug volgend jaar.

2008-03-24                                                                                                                                                                                                                                                                          

Competitie West - Ruiselede

Geert


Het Paastornooi viel wel erg vroeg dit jaar. En dat was er aan te merken. Lekker fris en met een dreigende sneeuwbui. Touwtrekkers zijn echter van geen kleintje vervaard. TTV Versieck stelde er de nieuwe touwtrekpulls voor en ze waren direct goed ingezegend.

Onze eerste ploeg haalde een vlotte 5de plaats (op 8). De Stove is onbereikbaar, De Pony's ook als ze voltallig zijn, en om Spivan te stoppen moeten we meestal ook wat geluk in het wedstrijdschema hebben. 't Parochiebladje verbaasde echter in positieve zin. De ondergrond was misschien in hun voordeel? We hopen het (voor de spanning). Tegen Eede trokken we goed, maar vergaten we in de eerste trek om achteruit te gaan. Bij de tweede trek hadden we overwicht, net als tegen Ruiselede en Fredotrans. Er kan dit jaar weer vanalles gebeuren in het tweede peletonnetje. En kleine details kunnen meerdere plaatsen verschil maken. Marc trok nog eens mee in de eerste ploeg. Hij deed dat heel goed, maar veel wedstrijden zouden duidelijk niet gezond zijn. Marc was wel de ideale "role-player".
Onze Recreantenploeg kwam met een 12- en een 13-jarige op de proppen. Daardoor misten we gewicht tegen de zware ploegen en waren we daar kansloos. James moet volgende keer redding brengen, graag samen met Feel. Dan moeten we zeker kunnen opschuiven naar boven toe. Zeker als Anthony zijn superdag kan overdoen.We werden vierde van negen en derde van de 5 aanwezige competitieploegen. We trokken een mooie overwinning tegen Ruiselede 2 en mochten in de laatste ronde de genadeslag toedienen aan de Fredo-Dames die nog niet waren bekomen van hun strijd tegen Ruiselede 2. Daardoor eindigen we voor hen met evenveel punten, maar met winst in onderling duel.
Door de koude zullen velen op dinsdag met stijve ledematen zijn ontwaakt. Maar 't was eens iets anders. En zo blijft onze competitie leuk...

2008-04-04

Laer Kermis

Geert


Laer-kermis is al een 4-tal jaar een vast rendez-vous in onze agenda. Afhankelijk van de ploeg (en van de tegenstand) bij Getrainden of Recreanten. Dit jaar waren we bij de "Recreanten", waaronder nog een categorie "Gelegenheidsploegen" zat. Een leuke en gepaste indeling, maar als er een vervolg op komt zullen waarschijnlijk wel weer meerdere ploegen zichzelf 10x per jaar "gelegenheidsploeg" noemen. Hoedanook wij waren met een halve ploeg Getrainden en met 5 van onze Recreanten. Onze drie dames telden dan nog als jeugd en wij mochten ons dus opmaken voor enkele leuke en spannende trekken bij "den tussenslag". Wat sneu om op vrijdagavond naar Gierle te koersen voor 4 wedstrijden, maar gelukkig trokken we gelijk zodat we na de voorronde nog een afkamping mochten doen tegen De Mookers voor de tweede plaats.

We waren wel onmiddellijk begonnen met dubbel verlies tegen de Papa's Jong Janssens, maar we wisten van eerdere ontmoetingen dat zij wel een grote kans maakten op de beker met de grootste oren. Volgde winst tegen De Joliekes en daarna moesten we nipt een gelijkspel toestaan tegen De Mookers. Tenslotte winst tegen een Recreantenploeg van Vandakker. In de afkamping voor de tweede plaats bleek dat De Mookers hun beste pijlen al hadden verschoten.
Volgende week gaan we naar Vandakker met een Recreantenploeg, hopelijk even plezant. De jonge ploeg van Vandakker toont zich echter een heel goede touwtrek-leerling, dus we hebben er alle vertrouwen in.

Avond-trekken en Nathalie : het blijft een combinatie die altijd wel een grappig of spannend moment oplevert. Neen, Nathalie zat niet bij diegenen die in bikini-bovenstuk trokken, ze had gewoon een extra zetje nodig om huiswaarts te vertrekken met haar wagen.

2008-04-13                                                                                                                                                                                                                                                                         

Competitie BTB-NTB - Janssens Retie

Geert


Zondag gingen we naar het eerste tornooi bij Vandakker. We trokken bij de Recreanten, bij gebrek aan een competitieploeg. Het was best een gezellig tornooi, maar wij vielen een beetje tussen twee stoelen : om bij de Recreanten toch een beetje te compenseren voor onze ervaren trekkers, hadden we enkele van onze jongsten mee (12, 13, 14 en 16 jaar). Er was ook nog een dame bij, en dat zonder voordeel-regels. Toen we echter onze ferme tegenstanders zagen, merkten we : foutje gemaakt.
We dachten nog eventjes (na de derde partij) "nu hebben we de moeilijke gehad, nu volgt nog de rest", maar toen bleek het al gedaan te zijn. Voordeel : we waren wel op tijd weer thuis. Nadeel : 2 vervangers hadden maar 1 keer getrokken. Het tornooi was leuk (met aparte Dames- Heren en Jeugdklasse !!!), maar een beetje heel kort voor ons, vooral omwille van de verplaatsing. Dat is dus wat je noemt "tussen twee stoelen vallen". Als we volgend jaar met twee ploegen kunnen gaan, trekken we minstens al 1 partij meer... .

2008-04-25 en 26 en 27                                                                                                                                                                                                                                                                20 jaar Berketrekkers - Provinciale Dag van de Jeugdbeweging - Competitie Merksplas

Geert


Druk weekendje : Merksplas-Poperinge-Merksplas

Het tornooi van de De Berketrekkers is ondertussen alweer vier jaar een afspraak waar we met minstens 1 ploeg naartoe gaan. Vrijdag trokken we naar het Recreantentornooi, zondag stuurden we de GENSB-ploeg in de wei. Ook al hadden we zaterdag een ganse dag initiatie te geven in Poperinge. De grandeur van enkele jaren terug (4+4 championship in 2005 en naar het schijnt ooit het record van 57 ploegen) is er misschien niet meer, maar de gastheren in Merksplas hebben ons nog nooit teleurgesteld met hun organisatie.

Bij de Recreanten vrijdag waren er 6 ploegen in onze categorie. (Er was zelfs een categorie apart voor ex-Berketrekkers, die dan ook hun 20-jarig jubileum vierden!!) In de cafetaria van de manege liep een slideshow op een tv met enkele hoogtepunten uit hun goedgevulde geschiedenis. Er was ook een bundeltje met wat leuke info. Een detail? Ja, natuurlijk, maar het maakt wel dat er iets extra's is tegenover vele andere tornooien. Op het veld sloeg de recreanten-slinger weer naar de andere kant dan bij Vandakker een week eerder : We mochten (ver-)trekken tegen een plaatselijke ploeg van de Manege, terwijl onze (ondertussen) vaste concurrenten van De Mookers moesten starten tegen KLJ Merksplas 2. Voor ons een lekkere opwarming, voor De Mookers een keiharde start. Ze wonnen twee maal, maar hadden al diep gegaan. KLJ 2 gaf zelfs forfait voor de rest van het tornooi. Volgende ronde : Versieck-Mookers, een spannende, zware trek. (Vooral in een gesloten manege is zuurstof soms ver te zoeken als je diep moet gaan). De Mookers betaalden cash voor hun vorige ronde. Ook de andere 2 wedstrijden waren leuke trekken, lastig, maar net niet over de rooie. "Slechts" vier wedstrijden, maar een finale was nu eens toch niet meer nodig. Ook de jeugd kon zo nog op een christelijk uur worden thuisgebracht.

Op zaterdag waren we één van de vele toffe sporten op de Provinciale dag van de jeugdbeweging. Minder volk op de site dan vorige jaren, maar wel enkele enthousiaste groepen een initiatie kunnen geven. Hopelijk zien we Chiro Zwevezele Jongens nog wel terug aan het touw? Misschien vandaag al op TV?

Op zondag niet zo'n leuk verhaal. Met de GENSB klasse proberen we ervaring op te doen. Maar twee van onze beloftes moesten afzeggen. Ter plaatse konden we wel vlot aanvullen met enkele bereidwillige mensen (bedankt Berketrekkers en en ook 2x Jagersrust, hopelijk hebben zij er toch een goede kennismaking/oefening aan gehad). Het systeem van de wisseltrekkers werkt dus heel vlot in de Gensb-categorie !
Op het veld echter was de grond veel en veel te hard voor onze minder geoefende beentjes in de minder perfecte schoentjes (ook onze gelegenheidscollega's hadden weinig ervaring). Enkel tegen Janssens twee konden we een wedstrijd trekken. Tegen de anderen hadden we vooral een glij-ski-vliegen-vallen-opstaan en weer doorgaan-ervaring. Een tegenvallende oefening eigenlijk, te meer omdat niet alle tegenstanders respect tonen voor de verliezers (naast het veld dan). Enkele jeugd-begeleiders zijn blijkbaar dermate op hun resultaat gefocust dat ze vergeten dat begeleiders ook mogen meewerken aan de opvoeding van de "kinderen". Het is niet voor de hand liggend een jeugdploeg te motiveren om hiervoor drieeneenhalf uur in de auto te zitten. Even rees de twijfel wat we verloren hebben volgende week in Retie (en bij uitbreiding : in de competitie). Maar als we zelf mettertijd willen focussen op resultaten moeten we toch soms eens komen kijken... . Gelukkig was Janssens twee wel bereid achteraf nog eens een oefenpartijtje te trekken, zodat we nog een tweede partij hadden die ook voor ons een goede training was.

2008-04-30 tot 05-04

Janssens Retie - KSA Blankenberge

Geert


Door een samenloop van omstandigheden konden we met onze ploeg het fenomenale tornooi van de Janssens niet echt eer aan doen. Door problemen met de kalenders (oa communnie-tijd) bleek ons geliefde 4+4tornooi al niet haalbaar. De vrije klasse 8-tal is het laatste jaar ook alleen maar mogelijk als alles meezit... . Bleef over : Het GENSB-tornooi en de Recreanten-dames. Het debacle was bijna compleet : onze Dames arriveerden na achtereenvolgens oponthoud, autopech en file ter plekke op het moment dat de meesten al aan ophouden dachten.

Triest, maar na 3 uur reistijd werd besloten dat we niet meer zouden inspringen alhoewel de organisator die optie had opengehouden. Tussendoor gingen we op zaterdag wel met onze jonge mix-ploeg een recreantentornooi winnen bij KSA Blankenberge. Dit was vooral voor de jeugd een nieuwe, grote, opsteker. De aldaar ontvangen prijzen moesten dienen om sommige vaders om te kopen om op zondag nogmaals te mogen gaan trekken.
Het GENSB-tornooi in Retie was natuurlijk wel heel andere koek en we waren net als de week voordien in Merksplas nauwelijks aan touwtrekken toegekomen als de wedstrijd er voor ons al op zat.
Proficiat aan Familie Janssens voor hun prachtige organisatie met schitterend deelnemersveld.


2008-05-25                                                                                                                                                                                                                                                                    

Competitie West - De Pony's Gistel

Geert


Na een opwarmingetje te Oudenaarde op zaterdag (finale verloren tegen Den Tempel) trokken we vol goede moed naar Gistel, wetend wat we van de Pony's mogen verwachten. Enkele mensen keerden terug in de ploeg na een lange of korte onderbreking. Hadden we niet de pech gehad dat juist nu twee sterkhouders moesten afhaken, hadden we misschien eindelijk nog eens voor een zuivere mannenploeg kunnen opteren. De recreantenploeg was vast van plan te pieken.

Toch geen mannenploeg dus. En dat was jammer want bij alle drie de Dames van de Competitieploeg was er wel iets loos (tijdelijk). Toch trokken we een schitterende eerste trek tegen KLJ Ruiselede (latere tweede) die we vlot wonnen. Bleek echter dat we zo vlot hadden gewonnen onder andere omdat één iemand al bijna "alles had gegeven". De tweede trek verloren we dan ook op even duidelijke wijze. Tweede wedstrijd tegen het Parochiebladje krak hetzelfde verloop. Maar nu was de motor helemaal opgebrand bij ons Natje: iemand deed het licht uit, (half) uurtje platte rust en einde tornooi... . Chapeau als je zo tot het einde kunt alles geven! Inderhaast werd reddende engel Kathy nog eens opgetrommeld, maar op haar gympies kon ze niet voldoende kracht zetten om de aanvallen van Fredotrans op te vangen. De concentratie was door de gebeurtenissen en de late wissel ook helemaal zoek. Jammer, want hierdoor verloren we minstens één plaats. De volgende trek hadden we wel "meer gepast schoeisel" aan, en herpakten we ons tegen De Pony's (1-1). Ook tegen De Stove een trek zoals we al een jaartje niet meer hadden gehad... . Een prestatie (nog maar eens) hoopvol, maar met tegenvallende resultaten. Hoopvol ook door de goede tests van Marc, Andy en Kathy. Nu nog wat meer concentratie en wil om ook de tweede trek te willen winnen... .

Recreanten : na de vertrappeling in de laatste twee GENSB-tornooien besloten we op de laatste training aan de start te werken, en zie : het wonder geschiedde!
Na twee wedstrijdjes aftasten en zelfvertrouwen op doen, hadden we liefst 8 wedstrijden na mekaar waarin we de tegenstander bij de start konden verrassen. Na de pauze waren we de concentratie wat verloren, maar bij de laatste trek lukte het nog één keer. Door onze starts hadden we korte wedstrijden en konden we onze naaste achtervolgers KLJ Uitkerke zonder al te veel moeite vooruit trekken.
Als voorspeld na de eerste competitiedag : als we wat meer gewicht hebben om de aanvallen te pareren, moeten we meedoen voor de eerste plaatsen. Maar toch : We moesten 1 heer door een dame vervangen en er was bij iedere trek een twaalfjarige aan het touw ! Toch een resultaat waar we dus trots op mogen zijn. We werden eerste en moesten alleen twee keer een gelijk spel toestaan. Eén zwaluw maakt de lente niet en we mogen niet zweven, maar toch een dagje om moed uit te putten ! De Ollie-test was zeer goed, maar niet geruststellend.

Jammer dat we met onze jeugdploeg onze start volgende week in Schijf toch niet kunnen gaan testen.


2008-06-08

De Haan

Geert


Een mooi bewijs dat de competitie geslaagd is als fenomeen : ook meerdere ploegen uit de competitie op dit niet-competitietornooi. En : wijzelf, De Pony's, 't Parochiebladje en de beide Fredotrans-ploegen, net als KLJ Ruiselede gebruikten dit niet-competitietornooi om een andere line-up uit te testen. We moesten noodgedwongen afzeggen voor de geplande ganse dag in Schijf en trokken dus met een gemengde jeugd-dames-heren-ploeg naar De Haan. Door de vele nieuwe gezichten in de ploegen hadden we geen idee wat we mochten verwachten.

Onze ploegsamenstelling "om eens te proberen waar we met de jeugd al staan" : Feel, James, Nikita, Erik, Hans, Marc, Sylvia, Ilse.
We mochten starten tegen KLJ Ruiselede, een ploeg die wegens de vele trekkers uit de Recreantenploeg liever bij de recreanten had meegetrokken. Ze lieten toch een heel goede indruk, maar we wonnen. Daarna 't Parochiebladje, ook met een nieuwe aanwinst. Opnieuw gewonnen. We bleven in de winning-mood tegen de twee ploegen van Fredotrans die uitzonderlijk twee gemengde ploegen opstelden. (Eigenlijk hadden we waarschijnlijk alle 5 getwijfeld om bij de Getrainden mee te doen, waardoor we toch een mooi tornooitje hadden). PAUZE en nog geen enkele wedstrijd verloren !!
Wel realisme : De Pony's en De Stove wachtten ons nog op. Tegen De Pony's konden we even de schijn ophouden, maar dat was het dan. Alhoewel ook zij met een nieuw gezicht in de rangen trokken, de oude rotten hebben met z'n vijven echter al flink wat power!) De Stove was de enige ploeg die met een geroutineerde ploeg trok, dus zij konden redelijk rustig het tornooi controleren. Versieck tevreden met de test op een derde plaats.

Toen bleek er echter nog een troosting (kleine finale voor de derde plaats) op het programma te staan : veters weer dicht en opnieuw de wei op tegen KLJ Ruiselede.
Opeens leek de vermoeidheid (van de avond voordien?) keihard toe te slaan bij onze twee dames, waardoor ook onze jongste trekker onzeker werd. Uitzonderlijk moest ook Leftie-Hans (normaal vaste ankerman, nu voorlaatste om James te trainen) de rol lossen. De eerste trek wonnen we nog na een harde wedstrijd, maar nadat we alles hadden moeten geven om achteruit te gaan, vielen we op één meter van het einde nog eens stil. Na veel zwoegen en zweten konden we nog afwerken maar het had bloed zweet en tranen gekost. Dit zag er niet goed uit, maar we stonden natuurlijk wel voor. In wanhoop nog de ankermannen onderling gewisseld, maar ook dat was allesbehalve de oplossing ; en meerderen moesten al van bij de start gaan hangen. 1-1, zoals te voorzien?
Maar nu moesten we dus gerecupereerd zijn voor de beslissing. We wonnen ook de toss, wat alleen een psychologisch voordeel was, want beide ploegen hadden aan de mindere kant gewonnen. Echter toen het touw nog maar werd opgenomen was duidelijk : de bobijn was helemaal afgewonden. Verbeten wanhoop op alle gezichten. Had ik gevraagd "zijn we nu naar huis?" hadden de meesten waarschijnlijk geantwoord "Ja, maar eerst wat rusten!" We konden ons zelfs niet meer opladen. De derde trek werd dan ook verdiend gewonnen door KLJ Ruiselede. Wijzelf zakten naar plaats vier, maar dat was geen probleem want we hadden vandaag weer een "ferm potje getrokken".


2008-07-06

Competitie West - Parochiebladje

Geert


Een dag waar ik al enkele maanden naar uitkeek. Na een gans voorjaar van proberen en veranderen, waarbij telkens werd gezegd "dit is hoopvol", zou dit een eerste serieuze "aanslag" moeten worden. Er was ook opgeroepen deze dag met stip aan te duiden in de agenda's. Dat er al eens iemand op reis is of niet vrij kan krijgen in deze periode van het jaar, hoort er wel bij (we hebben een redelijk brede kern), maar dat was nog maar het begin... . We hadden zelfs een extra training op dinsdag gepland om op te bouwen naar deze dag, die een serieuze test voor het BK eind september moest worden.

Naarmate de dag naderde, zat er echter nog iemand door de knieen, was er iemand tegen de lamp gelopen (met de vingers), dan nog iemand met een stuk uit de voeten (letterlijk dan), hervallen in de rugblessure, andere familiale problemen of verplichtingen... noem maar op. Twee trekkers (m/v) zochten het ongeluk dan nog zelf op, en trouwden dat eigenste weekend (lag natuurlijk al een tijdje vast)... . Het gevolg : liefst drie mensen tekort om aan een tweede (minimum-)ploeg te geraken. Wie er wel was, was dan meestal nog helemaal niet fit. Er was dus ook geen centmeter ruimte om in de eerste ploeg te puzzelen. Mensen die op dat moment liever bij de recreanten hadden meegedaan toch in de eerste ploeg pushen, is verre van ideaal.

We kennen de sport, onszelf én de tegenstanders al genoeg om te vrezen voor een roemloze laatste plaats en als dat dan ook al in het kopje zit... . Dan komt zeker uit wat je vreest. "Gelukkig" waren twee getraindenploegen afwezig zodat de lijdensweg iet of wat werd ingekort. Een 1-1 tegen Eede bewijst dat we ondanks voorgaande tekst WEL nog vochten aan het touw, maar kon de stemming niet doen overslaan.

Sterker nog : de eerste plaats van onze Recreantenploeg in hun klasse kon zelfs het slechte gevoel niet wegnemen. Zonder natuurlijk afbreuk te doen aan de trekkers uit deze ploeg. Maar we hadden wel de hulp nodig van 2 man van KLJ Uitkerke en een jeugdtrekker van 'tParochiebladje hadden we op training al vastgelegd. De jeugdtrekker zien we hopelijk nog veel terug want was heel beloftevol. Ook van Uitkerke kregen we niet zomaar de restjes, maar wel twee ervaren trekkers omdat zijzelf voor een jeugdploeg opteerden. Het is een mooie prestatie om met zo een kleurboek van een ploeg eerste te eindigen, en daar heeft zeker Anthony weer een aandeel in, want hij was weer heel regelmatig dé rots in de branding, samen met James.

Objectief gezien dus reden genoeg om weer eens te zeggen "hoopvol naar de toekomst toe". Maar het optimisme heeft nu toch even plaats gemaakt voor een donker gevoel. We zijn tenslotte toch Verhofstadt niet.
Hopelijk slaat de slinger weer over tegen september en kunnen we in die belangrijke maand (twee competitiedagen na mekaar en een BK) eens de gehoopte reeks neerzetten... . Trainen is en blijft een noodzaak, maar misschien moeten we ook bidden? Een mens zou vanalles proberen.

2008-07-13

Geert


Over het tornooi in Oudenaarde dat we op 13 juli aandeden kunnen we heel erg kort zijn. Het enige wat ons daarvan zal bijblijven is dat Sylvia er zich nog blesseerde en out is voor een heel lange tijd.
In plaats van een verslag uit de PC te persen, gebruikte ik mijn tijd om bij de foto-videopagina van onze site een reportage te plaatsen over de organisatie van ons tornooi, naar aanleiding van onze titel "sportevenement van het jaar 2007. De reportage is wel een collage van 4 jaar outdoor en 2 jaar indoortornooi. Het is een hommage aan al onze medeWERKERS. achter ieder shot gaat veel werk schuil, en niet altijd van degene die op de foto staat. Echter de laatste foto is de belangrijkste van allemaal.
Enkele organisatoren gaan misschien de wenkbrauwen fronsen, slechts een paar ploegen gaan alles herkennen. We willen niet alles beter weten, maar als wij ooit slechts drie teams bereiken voor ons tornooi, zal het niet aan de inzet liggen. Het moet ook één van de eerste fotoalbums op een touwtreksite zijn, waar bijna geen foto's van Touwtrekwedstrijden tussen staan.

De daaropvolgende week gingen we naar het tornooi van Chirovita. Jammer genoeg was ik er niet bij, maar naar het schijnt was het een best gezellig tornooi, zeker voor herhaling vatbaar. We werden er derde (zonder voordeelregel) na het ongrijpbare Rexel Lighting en KLJ Meulebeke.

2008-08-03 en 04

Competitie West Oedelem en Sinte Piere feesten - Nieuwvliet

Geert


In deze drukke periode bezochten we KLJ Oedelem op zondag met twee ploegen en gingen we naar ons jaarlijks rendez-vous in Nieuwvliet. Voor de allereerste keer stuurden we daar ook onze jeugd in het veld. Met jeugd bedoelen we niet "jongeren" maar wel "nog jongeren". Ongezien in onze contreien, maar in Nederland zijn ze soms gewoon wat maffer : op blote voeten en van 5 tot 15 jaar. Nederland mag dan al meer een touwtrekland zijn dan Belgie, maar we zouden ze eens gaan waarschuwen naar de toekomst toe!

In Oedelem weer wat schuiven met de pionnen. Maar omdat we slechts De Stove, De Pony's en Fredotrans moesten bekampen, niet echt een goede oefening. We trokken eenmaal gelijk tegen Fredotrans. De anderen konden we niet vooruit krijgen.
De tweede ploeg startte met een mannetje te weinig (equivalent van 5 heren) en daar zaten toen nog drie van onze jongsten bij (de drie samen een 130kg). En dat bleek te weinig om een vuist te maken. Ook om iets te proberen was er geen zin? Een verloren middag. Toch eenmaal gelijk getrokken, maar wel op de laatste plaats gestrand.

In Nederland een totaal ander tornooi : op blote voeten, met 7 heren tegen 8 heren (ongeacht het gewicht), niet heen en weer trekken... . Niks zoals wij het kennen, maar ieder jaar maf en superleuk. Onze Heren (met 2 jeugd en dame) was er nog maar eens derde. We verloren zoals ieder jaar tegen de pletwals van Duffossee, maar ook zij konden de finale niet winnen (start gemist?). We wonnen dit maal wel tegen KLJ Eede, wat altijd een "wedstrijd in de wedstrijd" is daar achter de dijk. Tweede in de poule, in de kruisfinale verlies tegen de latere winnaar. Wel vlotte winst in de troosting. Een derde plaats "met de glimlach". Om een aantal van onze kleinsten ook eens te laten meedoen hadden we ook een jeugdploeg opgetrommeld. Op zondag om 20u hadden we nog 120kg tekort, tegen de maandagavond hadden we liefst 250kg over : de jongsten 5 en 6 jaar. In totaal 17 trekkertjes (m/v) om aan 450kg te komen. We moesten telkens zes atleten aan de kant laten.
De ervaren trekkers (Feel, Sander en Damon) hadden duidelijke instructies gekregen hoe ze het jong geweld konden sturen, en blijkbaar lukte dat supergoed. De enthousiaste trekkers en treksters gingen hoe langer hoe meer op een wolk leven, want ze waren bezig aan een foutloos parcours. Zelfs toen we de start misten omdat de interviewer ons nog wat aan de praat hield bij de start, konden we alsnog terugkeren en winnend afsluiten. Net toen we dachten dat ons niks meer kon gebeuren, lieten we één wedstrijd liggen. Er waren sterke verdenkingen dat de tegenstanders echter een paar kilootjes meer wogen. Ja? Nee? We zullen het wel nooit meer weten, maar bij een volgende controle hadden ze toch een kleine 100kg teveel op de teller, hoorden we achteraf.
De halve finale viel goed mee en het enthousiasme bleef maar groeien. Mede daardoor was de finale niet eens meer de zwaarste wedstrijd. Springen, dansen, roepen, juichen... .
Als prijs een beker, een grote wisselbeker en een slagroomtaart. Annie had nog een mes bij om deze aan te snijden, maar de 17 waren niet meer te houden; het mes werd in veiligheid gebracht en de slagroom verdween op de handjes en in de monden, onmiddellijk gevolgd door het fruit, de creme en de koek.

Bedankt Ian, Connor, Duncan, Dries, Juanita, Benjamin, Lieselot, Gijs, Evelien, Ann-Sofie, Jonas, Kiana, Diederik en jeroen. HOPELIJK tot volgend jaar ! En voor de 12-jarigen : misschien tot binnenkort? Mogelijks een echt winning-team met Feel, Sander en Damon.

2008-08-08 tot 10

Holland TOWC GB

Geert


Voor het tweede jaar op rij gingen we effe het kanaal over om te trekken. We bezochten er onze vrienden van Holland Tug of War. Na een kort dagje rijden en stilstaan in de file, konden we onze tent opzetten naast hun prachtig clublokaal.
Het werd opnieuw een hoogtepunt van het seizoen. Zeker voor herhaling vatbaar. Omdat de zware leden van de gastploeg naar een verplichte selectiedag moesten voor het Nationale team, was er geen interesse om zelf mee te doen in de zware klassen, en konden ze onze ploeg perfect aanvullen. Wijzelf hadden, zoals te verwachten, weinig ambities in de lichte klassen. Een prachtige samenwerking.

We trokken in de catchweight, 720 kg en 680kg, telkens met minstens één dame. Meestal met twee Dames en onze 15-jarige belofte Feel. We grossierden in bronzen medailles. In de 4+4 660kg trokken we, opnieuw, onze beste trek. Het wordt stilaan echt onze favoriete klasse. Net op tijd voor de catch-weight arriveerde het heavy-team van de gastheren al terug om nog eens een show-off te geven. Zeker door de andere manier van trekken een schitterende en leer-rijke ervaring ! Feel weet nu ook wat het verschil is tussen competitie en Nieuwvliet. Nathalie raakte eerst moeilijk in de wedstrijd, maar bleek na enkele klassen juist één van de weinigen die overeind bleven. De "chili van het huis" werd slechts het eerste half uur door iedereen gewaardeerd. En de kers op de taart was de kennismaking met "The Colonel" van de Kentucky Fried Chicken op de terugweg. Gelukkig was er daarna geen weigh-in meer... 

Nathalie, Ilse, Feel, Hans, Erik, Geert : we zeiden allen dat we er volgend jaar weer willen bij zijn. Hopelijk krijgen we nog wat gezelschap.


2008-08-31                                                                                                                                                                                                                                                   

Ooidonk

Geert


Een touwtrek-arm weekend? Dat konden we wel even opvullen. Op de Schotse Dagen in Ooidonk gingen we even gaan jousten en gaan tonrollen. We hadden heel veel succes. De ton heeft alvast bijna niet stilgelegen. Kleine tot volwassen kinderen wilden proberen. Ook het touwtrekduel sloeg aan. Eerst onder elkaar en dan tegen onze kampioenen... . Zelf waren we anderhalve dag in beweging en hadden aldus ook een goede training. Op het einde oefenden we ook nog enkele onderdelen van de Highland Games.
Zoals beloofd hieronder de uitslagen van het tonrollen. Proficiat aan alle deelnemers. En proficiat aan de organisatoren van de 10de Schotse Dagen !!!

2008-09-28                                                                                                                                                                                                                                                                      

BK Zoersel

Geert


Na enkele behoorlijke resultaten de laatste weken in Eede en in Houtave, trokken we met een gemotiveerde groep naar het BK in Zoersel. De Dames moesten op regime om met z'n negenen te kunnen trekken, en dus wat meer kans te maken dan vorig jaar (met 8 tegen 10)
Bij de zestallen-Heren begonnen we sterk met een vlotte overwinning tegen een ploeg die onder de Fam. Janssens-koepel trekt.

Bij de Dames konden we slechts deze week de ploeg helemaal klaarstomen. Emma en zeker ook Caroline bleken echter echte aanwinsten. Van Noella en vooral Steffi wisten we dat al vooraf. Tenslotte nog een geslaagde verschuiving dat Nathalie nu ankervrouw werd, ipv de jarenlange vaste waarde Rosa. Samen met routiniers Veerle, Nikita, Katrien en Ilse vormden ze een behoorlijke ploeg. Trainer Mark S. had al enkele jaren goed gezaaid, en nu mocht coach Geert "oogsten". In een ideale wereld zouden de blessures van sterkhouders Kathy en Sylvia tegen volgend jaar geheeld zijn, en zouden we vooraf met een volledige Damesploeg een paar tornooitjes moeten kunnen trekken... . Maar ja : had mijn tante klootjes gehad, het was mijn nonkel. En had mijn bomma wielekes, het was een karreke. Dus volgend jaar zal er ook wel weer iets zijn, zeker? De wedstrijden zelf waren nauwelijks spannend te noemen. Fam. Janssens tornde torenhoog boven iedereen uit. En tegen de Joliekes konden wij ook maar even de indruk geven dat het een spannende wedstrijd zou kunnen zijn. Tegen De Westvlaamse collega's van Fredotrans moesten we ook maar één trek moeite doen om aan het "langste eind te trekken". Alle ploegen dus ver uit mekaar, jammer genoeg de Kempische toch nog altijd boven de Westvlaamse. Brons, zonder meer. "Maar PAS OP! We komen terug (misschien)"!


2008-09-19                                                                                                                                                                                                                                                

Beveren aan de IJzer

Geert


"Het is zo moeilijk om veel ploegen te vinden" is het meest-gehoorde excuus van de organisatoren als het aantal ploegen wat tegenvalt. En weet je wat : ZIJ HEBBEN GELIJK. Maar toen we de uitnodiging op ons PC-scherm doorgestuurd kregen door onze virtuele CIA-brigade (waarvoor dank!), wisten we meteen : "Hé die maken er werk van". Duidelijk geïnspireerd op de BTB-site, maar dat mag, daar mag de maker van de site ook trots op zijn. Na twee mailtjes heen en weer was onze deelname een feit. En het was (net als in Beert) een ONTDEKKING!

Sylvie en haar team van organisatoren bereikten 7 Damesteams (hoe doen ze dat toch???) en ik dacht een elftal Herenteams. Later op den avond bleek men er dan nog twee of drie late inschrijvers te hebben geweigerd omdat men wou zeker zijn dat men de aanwezigen "aankon" en iets afgewerkts zou kunnen aanreiken deze eerste editie. Ewel chapeau. Het werd een leuke avond, verlicht door een imposante torenkraan, schijnbaar opzettelijk opgezet door bouwfirma Catteeu : ongezien voor Touwtrekkers ZELFS in Gierle! De verwarming kwam voort uit leuke tuinvuurtjes, door de wind stinkt mijn Tshirt nog naar rook, ook al is het ondertussen al 3x gewassen, maar kom. We waren na de 4 wedstrijden al de onbetwiste nummer 1. De logica van deze plaats ontging ons even, maar we hebben vertrouwen dat men wel wist wat men deed.
We hadden het nog niet echt lastig gehad, maar dat kwam ook omdat we ons goed bleven concentreren en niks onderschatten. De ploeg bestond uit vast anker Hans, ouwe waarde Erik, mezelf. We vulden de ploeg verder met wonderwoman Nathalie en James, de 17-jarige maar met de ballen (spierballen uiteraard) van een volledig gewassene. Dan wisselden we onze 14-jarige Jonas af met Nikita (van een meisje verklap je de leeftijd niet, maar ook zij is nog niet volledig gewassen). 3 man, 1.5 dame en 1.5 jeugd leken voorlopig nog voldoende.
Voor de tweede plaats moest de plaatselijke Groene Kring kampen met de firma die de kraan had geleverd. Deze laatsten geloofden er niet echt in, maar kregen een blitzcursus Touwtrekken van ondergetekende. De eerste trek was zwaar, en eindigde nog net in het voordeel van de Groene Kring. De tweede trek was even zwaar, maar Catteeu stond constant in de goede houding en kon het touw hierdoor naar zich toetrekken. Bij de daaropvolgende start stond Catteeu al van bij de start iet of wat dubbel. De derde trek ging dan ook iets vlotter weer naar de Groentjes.
Toen kwam de uitdaging van de Groene Kring "waarom eens niet tegen ons proberen???" Wij konden alleen maar verliezen, maar als we de kans krijgen om een 5de keer te trekken gaan we het niet vlug laten : OKEE DAN.
De eerste trek moesten we centimeter per centimeter toegeven en uiteindelijk ons eerste verlies onder ogen zien. Maar het werd een Pyrhus-overwinning : ze hadden het knap lastig gehad. De tweede trek stonden we aan de goede kant en haalden het na alweer een behoorlijk lastige wedstrijd. We moesten terug naar de mindere kant, maar uiteraard begon de vermoeidheid toe te slaan bij onze tegenstanders : de drie trekken tegen Catteeu had hen al uitgeput (onbewust had ik dus onze ploeg al geholpen door de hulp aan Catteeu). En nu al twee zware dobbers tegen ons : dat was er teveel aan. Ze hadden nog een 4tal klappen in huis, maar we weken nog nauwelijks, een 20tal seconden later zagen we onze kans schoon om hen de genadestoot toe te dienen, een 5tal seconden voor onze twee zwaargewichten zouden moeten inbinden ging bij onze tegenstanders het licht uit en konden we onze motor in achteruit gooien.
Deze laatste wedstrijd droeg zeker bij aan onze geslaagde avond. Hopelijk zien we hen ook in oktober terug??
Dat zou de creme op de taart zijn.


2008-10-19                                                                                                                                                                                               

Beker van Vlaanderen

Geert


Geen nieuw record na de 42 ploegen van vorig jaar (nu 31), maar toch een MINSTENS even geslaagd tornooi. Weer super veel recreanten en... wat... een... top !! Jagersrust was niet gekomen om opnieuw de finale te missen, en Holland TOW wou koste wat het koste beter doen dan de tweede plaats van vorig jaar. Ze stuurden zelfs een tweede ploeg "met wie ze onder mekaar dan wel zouden strijden voor goud en zilver". Fam. Janssens had een ervaren en krachtige ploeg afgevaardigd en Mertensmannen hadden ook nog geen punt gezet achter het seizoen voor dit Bekertornooi. De Stove is niet gewoon om veel te verliezen en KLJ Ruiselede wou met een uitschieter "afscheid nemen" (onder deze bezetting en naam). Het gevolg : een ZEER hoog niveau ! Jagersrust kaapte de Beker weg bij Getrainden én bij Gevorderden. KLJ Meulebeke sloeg tweemaal toe bij Recreanten en bij de KLJ-ploegen.

De klassen Getraind en Gevorderd werden samengegooid, wat voor enkele ploegen een prachtige kans was om ook eens tegen andere tegenstanders te trekken... . Echter niet altijd even succesvol. De Heidevinken hebben zeker al potentieel om bij de Gevorderden te trekken, maar waren (nog) niet in staat om tegen Getrainden stand te houden. Het was dan ook nog eens een zwaar weekend geweest... . Hopelijk komen ze volgend jaar terug met lekker veel revanchegevoelens! Versieck trok heel goed... met een 11de plaats als gevolg : tevreden over de trekken, maar op ons eigen tornooi zit een uitschieter er niet in.

Het Izegemse parochiebladje kon gelijk trekken tegen De Pony's, maar bleef achter de Jagersrust Gevorderdenploeg steken. Deze Nederlandse ploeg (550kg, vooral jeugd) mocht de Beker mee over de grens nemen. Bij de Getrainden weinig kansen voor De Pony's (12p), De Stove 13p en Ruiselede 14p. Maar wel een tornooi in het tornooi omdat ze alledrie zo dicht bij mekaar zaten, met enkele gelijke trekken tot gevolg. De Mertensmannen, toch Belgisch Kampioen in deze klasse ontgoochelden een beetje met een vijfde plaats. Lag het aan hun lange seizoen? Of lag het aan de tegenstand?
Winnaars van vorig jaar Fam. Janssens moest genoegen nemen met een gedeelde derde plaats samen met Holland Tug of War 550kg. Dit was de "lichtgewichten ploeg uit Engeland". De finale werd getrokken door Holland TOW en Jagersrust 550kg, een finale tussen twee topploegen, die verliep zoals een beetje verwacht : super-krachtige aanvallen van de Engelsen, een verdediging om vingers en duimen bij af te likken van de Nederlanders. 550kg tegen een zestal is in West misschien eerlijk, maar een echte gewichtsploeg als Jagersrust kan daar wel al ferm geoefende kerels (m/v) in kwijt. Ze konden de Engelsen dan ook beheerst afmatten en af-maken. Tweede beker naar zelfde clublokaal.

De KLJ-cup werd vorig jaar tussen 12 ploegen beslecht, dit jaar moesten enkelen bij de recreanten trekken wegens competitie-redenen, en andere KLJ's konden een ploegje minder afvaardigen dan vorig jaar. Er waren dan ook maar 4 kandidaten in deze poule. Bij deze KLJ-cup ontgoochelde KLJ Uitkerke mij een beetje : na twee jaar op rij te komen winnen, werden ze dit jaar "slechts" derde. KLJ Sijsele haalde net als vorig jaar de tweede plaats, helemaal niet slecht voor een ploeg die maar een drietal tornooien doet op een jaar. KLJ Houtave-Oostende strandde met hun Damesploeg op de vierde plaats. Ze waren wel met veel voorsprong de mooiste KLJ-ploeg. Hopelijk zien we hen volgend jaar terug. KLJ Meulebeke pakte de Beker van Vlaanderen mee naar hun lokaal, na een foutloos parcours.

Bij de recreanten dan weer wel twee poules. In de A-poule deelden Klein Bilkske en KLJ Meulebeke de eerste plaats. Versieck 2 werd mooi derde, hoewel ze telkens met een jeugdtrekker te weinig aan het touw kwamen. De dorstige trekkers waren met een sterk gelijkspel tegen Eede begonnen. Deze ploeg die we in Bellegem ontmoetten was een verrijking voor ons tornooi. KPJ Eede had er alles aan gedaan om op ons tornooi te zijn, maar na de 1-1 tegen de dorstigen en een 3-0 winst tegen Blankenberge moesten ze toch de handdoek gooien. Bedankt om te proberen... . KSA Blankenberge won nog tegen Jeugd Samoerai Aalter, ondanks de pogingen van ene "G." om aan de hand van enkele Leffe's het ploeggewicht nog wat omhoog te trekken. Deze sportieve ploeg liet hun goede bui er niet door varen.

In de B-poule behield niemand het maximum. Den Tempel (winnaar 2007) stond in pole-position na de voorrondes, hoewel ze ook met jeugd/dame in de ploeg stonden, zonder voordeelregel. Rexel Lighting (2de) toonde opnieuw dat ze een "ferme ploeg" zijn. Vorig jaar hadden ze ook al genoegen moeten nemen met de tweede plaats na Den Tempel. KLJ Ruiselede 2 kon nipt niet doorstoten naar de kruisfinales, hoewel zij alks enigen een trek pakten tegen Den Tempel. Bofaspade werd 4de : geen punten verloren, gene gestolen. De Judoka's van Samoerai Aalter nam voor de eerste maal ooit deel aan een touwtrektornooien eindigde 5de op 8. Helemaal niet slecht als je ziet welke ploegen er meededen. De Armeniers van Centrum Overleie-Kortrijk toonden de gespierde armen wel, maar konden door de verkeerde schoenen geen stand houden. Het was ook voor hen van vorig jaar in Sijsele geleden dat ze aan het touw hadden gestaan. Het klein grut, de jeugd-jeugdploeg van Versieck trok ook met een handicap van een 60tal kilo's, maar stond wel al met 11 aan het touw. Ook jeugd mocht bij ons naar 550kg werken, omdat het de bedoeling was, net als vorig jaar, een aparte jeugdpoule te hebben. Ze begonnen met een overwinning tegen ChirojongensZwevezele, maar bleven daarop steken. De Zwevezeelse jeugd kon slechts beperkt schitteren, maar ontnam wel de Judoka's uit Aalter een eerreddend punt ! Hopelijk toch een aangename eerste kennismaking met Touwtrekken.

In de kruisfinales wonnen beide ploegen uit poule A redelijk overtuigend. In de kleine finale zette Den Tempel nogmaals Rexel opzij, zij het met behoorlijk wat moeite. In de grote finale moest KLJ Meulebeke zich heel wat moeite getroosten om Het Klein Bilkske van de overwinning te houden, maar ondanks de vechtlust van dezen kon de KLJ ook een tweede Beker van Vlaanderen naar Meulebeke meenemen.