<< HOME

31 ploegen in Sijsele - Geert

Het Izegemse parochiebladje kon gelijk trekken tegen De Pony's, maar bleef achter de Jagersrust Gevorderdenploeg steken. Deze Nederlandse ploeg (550kg, vooral jeugd) mocht de Beker mee over de grens nemen. Bij de Getrainden weinig kansen voor De Pony's (12p), De Stove 13p en Ruiselede 14p. Maar wel een tornooi in het tornooi omdat ze alledrie zo dicht bij mekaar zaten, met enkele gelijke trekken tot gevolg. De Mertensmannen, toch Belgisch Kampioen in deze klasse ontgoochelden een beetje met een vijfde plaats. Lag het aan hun lange seizoen? Of lag het aan de tegenstand?
Winnaars van vorig jaar Fam. Janssens moest genoegen nemen met een gedeelde derde plaats samen met Holland Tug of War 550kg. Dit was de "lichtgewichten ploeg uit Engeland". De finale werd getrokken door Holland TOW en Jagersrust 550kg, een finale tussen twee topploegen, die verliep zoals een beetje verwacht : super-krachtige aanvallen van de Engelsen, een verdediging om vingers en duimen bij af te likken van de Nederlanders. 550kg tegen een zestal is in West misschien eerlijk, maar een echte gewichtsploeg als Jagersrust kan daar wel al ferm geoefende kerels (m/v) in kwijt. Ze konden de Engelsen dan ook beheerst afmatten en af-maken. Tweede beker naar zelfde clublokaal.

De KLJ-cup werd vorig jaar tussen 12 ploegen beslecht, dit jaar moesten enkelen bij de recreanten trekken wegens competitie-redenen, en andere KLJ's konden een ploegje minder afvaardigen dan vorig jaar. Er waren dan ook maar 4 kandidaten in deze poule. Bij deze KLJ-cup ontgoochelde KLJ Uitkerke mij een beetje : na twee jaar op rij te komen winnen, werden ze dit jaar "slechts" derde. KLJ Sijsele haalde net als vorig jaar de tweede plaats, helemaal niet slecht voor een ploeg die maar een drietal tornooien doet op een jaar. KLJ Houtave-Oostende strandde met hun Damesploeg op de vierde plaats. Ze waren wel met veel voorsprong de mooiste KLJ-ploeg. Hopelijk zien we hen volgend jaar terug. KLJ Meulebeke pakte de Beker van Vlaanderen mee naar hun lokaal, na een foutloos parcours.

Bij de recreanten dan weer wel twee poules. In de A-poule deelden Klein Bilkske en KLJ Meulebeke de eerste plaats. Versieck 2 werd mooi derde, hoewel ze telkens met een jeugdtrekker te weinig aan het touw kwamen. De dorstige trekkers waren met een sterk gelijkspel tegen Eede begonnen. Deze ploeg die we in Bellegem ontmoetten was een verrijking voor ons tornooi. KPJ Eede had er alles aan gedaan om op ons tornooi te zijn, maar na de 1-1 tegen de dorstigen en een 3-0 winst tegen Blankenberge moesten ze toch de handdoek gooien. Bedankt om te proberen... . KSA Blankenberge won nog tegen Jeugd Samoerai Aalter, ondanks de pogingen van ene "G." om aan de hand van enkele Leffe's het ploeggewicht nog wat omhoog te trekken. Deze sportieve ploeg liet hun goede bui er niet door varen.

In de B-poule behield niemand het maximum. Den Tempel (winnaar 2007) stond in pole-position na de voorrondes, hoewel ze ook met jeugd/dame in de ploeg stonden, zonder voordeelregel. Rexel Lighting (2de) toonde opnieuw dat ze een "ferme ploeg" zijn. Vorig jaar hadden ze ook al genoegen moeten nemen met de tweede plaats na Den Tempel. KLJ Ruiselede 2 kon nipt niet doorstoten naar de kruisfinales, hoewel zij alks enigen een trek pakten tegen Den Tempel. Bofaspade werd 4de : geen punten verloren, gene gestolen. De Judoka's van Samoerai Aalter nam voor de eerste maal ooit deel aan een touwtrektornooien eindigde 5de op 8. Helemaal niet slecht als je ziet welke ploegen er meededen. De Armeniers van Centrum Overleie-Kortrijk toonden de gespierde armen wel, maar konden door de verkeerde schoenen geen stand houden. Het was ook voor hen van vorig jaar in Sijsele geleden dat ze aan het touw hadden gestaan. Het klein grut, de jeugd-jeugdploeg van Versieck trok ook met een handicap van een 60tal kilo's, maar stond wel al met 11 aan het touw. Ook jeugd mocht bij ons naar 550kg werken, omdat het de bedoeling was, net als vorig jaar, een aparte jeugdpoule te hebben. Ze begonnen met een overwinning tegen ChirojongensZwevezele, maar bleven daarop steken. De Zwevezeelse jeugd kon slechts beperkt schitteren, maar ontnam wel de Judoka's uit Aalter een eerreddend punt ! Hopelijk toch een aangename eerste kennismaking met Touwtrekken.

In de kruisfinales wonnen beide ploegen uit poule A redelijk overtuigend. In de kleine finale zette Den Tempel nogmaals Rexel opzij, zij het met behoorlijk wat moeite. In de grote finale moest KLJ Meulebeke zich heel wat moeite getroosten om Het Klein Bilkske van de overwinning te houden, maar ondanks de vechtlust van dezen kon de KLJ ook een tweede Beker van Vlaanderen naar Meulebeke meenemen.