<< HOME

Druk weekendje : Merksplas-Poperinge-Merksplas - Geert

Bij de Recreanten vrijdag waren er 6 ploegen in onze categorie. (Er was zelfs een categorie apart voor ex-Berketrekkers, die dan ook hun 20-jarig jubileum vierden!!) In de cafetaria van de manege liep een slideshow op een tv met enkele hoogtepunten uit hun goedgevulde geschiedenis. Er was ook een bundeltje met wat leuke info. Een detail? Ja, natuurlijk, maar het maakt wel dat er iets extra's is tegenover vele andere tornooien. Op het veld sloeg de recreanten-slinger weer naar de andere kant dan bij Vandakker een week eerder : We mochten (ver-)trekken tegen een plaatselijke ploeg van de Manege, terwijl onze (ondertussen) vaste concurrenten van De Mookers moesten starten tegen KLJ Merksplas 2. Voor ons een lekkere opwarming, voor De Mookers een keiharde start. Ze wonnen twee maal, maar hadden al diep gegaan. KLJ 2 gaf zelfs forfait voor de rest van het tornooi. Volgende ronde : Versieck-Mookers, een spannende, zware trek. (Vooral in een gesloten manege is zuurstof soms ver te zoeken als je diep moet gaan). De Mookers betaalden cash voor hun vorige ronde. Ook de andere 2 wedstrijden waren leuke trekken, lastig, maar net niet over de rooie. "Slechts" vier wedstrijden, maar een finale was nu eens toch niet meer nodig. Ook de jeugd kon zo nog op een christelijk uur worden thuisgebracht.

Op zaterdag waren we één van de vele toffe sporten op de Provinciale dag van de jeugdbeweging. Minder volk op de site, dan vorige jaren, maar wel enkele enthousiaste groepen een initiatie kunnen geven. Hopelijk zien we Chiro Zwevezele Jongens nog wel terug aan het touw? Misschien vandaag al op TV?

Op zondag niet zo'n leuk verhaal. Met de GENSB klasse proberen we ervaring op te doen. Maar twee van onze beloftes moesten afzeggen. Ter plaatse konden we wel vlot aanvullen met enkele bereidwillige mensen (bedankt Berketrekkers en en ook 2x Jagersrust, hopelijk hebben zij er toch een goede kennismaking/oefening aan gehad). Het systeem van de wisseltrekkers werkt dus heel vlot in de Gensb-categorie !
Op het veld echter was de grond veel en veel te hard voor onze minder geoefende beentjes in de minder perfecte schoentjes (ook onze gelegenheidscollega's hadden weinig ervaring). Enkel tegen Janssens twee konden we een wedstrijd trekken. Tegen de anderen hadden we vooral een glij-ski-vliegen-vallen-opstaan en weer doorgaan-ervaring. Een tegenvallende oefening eigenlijk, te meer omdat niet alle tegenstanders respect tonen voor de verliezers (naast het veld dan). Enkele jeugd-begeleiders zijn blijkbaar dermate op hun resultaat gefocust dat ze vergeten dat begeleiders ook mogen meewerken aan de opvoeding van de "kinderen". Het is niet voor de hand liggend een jeugdploeg te motiveren om hiervoor drieeneenhalf uur in de auto te zitten. Even rees de twijfel wat we verloren hebben volgende week in Retie (en bij uitbreiding : in de competitie). Maar als we zelf mettertijd willen focussen op resultaten moeten we toch soms eens komen kijken... . Gelukkig was Janssens twee wel bereid achteraf nog eens een oefenpartijtje te trekken, zodat we nog een tweede partij hadden die ook voor ons een goede training was.