<< HOME

2x Indoortornooi - Geert

Zaterdagavond : 't is eens iets anders.
Recht tegen ons droog-stijf imago in, opteerden we voor de Recreanten voor licht en geluidseffecten. Zo werd het startsignaal versterkt door stroboscooplicht, en werd de adrenaline nog wat meer gestuwd door de muziek. Grootste dimmer was dan ook de akoustiek in de zaal (KLJ'ers en aanverwanten zijn dan ook wel wat gewoon wat dat betreft). We hadden benadrukt dat de resultaten niet mochten overheersen tegenover het trek-plezier en dat hadden alle ploegen begrepen : spontaan klokten alle gewichtsploegen af rond de 500kg, of een 80kg onder het maximale gewicht. Liever dan te puzzelen om toch maar een mannetje meer te kunnen inzetten.
Voor KLJ Ruiselede (Recreanten) 1 en 2 was dat al voldoende om het tornooi te overheersen. De eerste ploeg legde een volledig parcours af, hoewel het ook hun eerste indoortornooi was. De jongeren van Versieck werden derde na, opnieuw, enkele hoopvolle trekken. We mochten ook opnieuw drie jonge trekkers verwelkomen. Damon volgt alvast ook de trainingen al mee, dus dat belooft. Stabiliteit in het touw bleek meermaals het grootste struikelblok met deze erg jonge ploeg (op één dame na gemiddeld 13-14 jaar).
Den Tempel en Fredotrans deelden de vierde plaats. Den Tempel had kracht voldoende, maar bij de langere trekken voelden zij het verschil van dat mannetje minder natuurlijk extra goed. Ook zij trokken met 2 jeugdtrekkers zonder de voordeelregel te gebruiken! Ook Fredotrans (een eerste maal met gemengde ploegen !) maakte van de gelegenheid gebruik om enkele onbekende gezichten te introduceren. Volgden nog de enthousiaste bende van KLJ Meulebeke, Fredotrans 2 en nog twee ploegen van KLJ Meulebeke. Deze laatstgenoemden gingen als enigen met een beker naar huis. Toch zit er duidelijk potentieel in deze bende als ze opteren voor een "best-of-ploeg".

Rapport : Missie geslaagd : ploegen laten kennismaken met Indoortrekken, en allen introduceerden nieuwe kandidaat-trekkers met het oog op het nakende seizoen.

zondag : kort-maar-krachtig
Mede door de carnavalperiode en de keuze (noodzaak) van enkele ploegen om met een alternatieve ploeg op zaterdag te komen, hadden we wel geen grote opkomst. Maar met De Stove (winnaars 2007), De pony's (winnaars 2006) en 't Parochiebladje (al 2 jaar op rij dé indoor-revelatie) hadden de twee ploegen van Versieck drie tegenstanders van formaat. In de eerste ronde kende Versieck Heren/Dames een moeilijke start. In de tweede ronde wonnen ze van de Jongeren en waarempel ook een puntje tegen 't Parochiebladje. In de wedstrijd voor de derde plaats kwam het helemaal los en wonnen ze ook nog in 2 trekken van De Pony's. Onze jeugd kon in de eerste ronde goed stand houden (met winst dus tegen de Heren-Dames-ploeg) maar in de tweede ronde was de bobijn af en de concentratie zoek, na een intens touwtrekweekend. De Pony's konden zowel tegen de trekkers uit Izegem als tegen die uit Houtave goed standhouden, maar kwamen telkens dat tikkie te kort om winnend af te sluiten. De Stove toonde zich opnieuw de krachtigste ploeg, maar tegen een gewichtsploeg met een man én een dame meer, lag de meet telkens zo'n tweetal meter te ver om te zegevieren. 't Parochiebladje mag zich dus terecht "Dé indoorploeg van West-en-omstreken" noemen.
Wijzelf putten er moed uit dat we hen als enigen toch eenmaal konden tot staan brengen in een lange trek.

Rapport : missie ondanks beperkte deelnemers geslaagd : 9 trekken op nog geen twee uur : we hebben al rustiger trainingen gehad. Ook bij de Gevorderden meerdere nieuwe gezichten gezien! Hopelijk zien we allen terug volgend jaar.