<< HOME

Beker v Vlaanderen : Recr en KLJ - Geert

De Recreantenploegen waren met zijn/haar zevenen. Jammer genoeg kon de titelverdediger bij de Bedrijven niet aanwezig zijn wegens maisseizoen. Een jaarlijks probleem, maar er is ook op andere weekends altijd wel ergens een probleem. Bijgevolg waren de werknemers van Reprosol al op voorhand winnaar van de Bedrijvencup. Zij bleven steken op een vijfde plaats, alhoewel ze een ervaren anker hadden. Net voor hen eindigden de Dames van Fredotrans die aldus een betere beurt maakten dan vorig jaar. Daarvoor (derde) waren de Papa's van Jong Janssens. Mannen die het goede voorbeeld natuurlijk al heel veel hebben gezien. Zij paarden het nuttige (mee met jeugd) aan het aangename (zelf ook trekken).Het enige gelijkspel in deze poule had plaatsgevonden tussen de nummers twee en één in de vierde ronde. Tussen respectievelijk Rexel Lighting Team, die slechts een 4tal tornooiTJES ervaring had dit jaar en Den Tempel met heel wat meer ervaring... maar dan vooral jààren geleden. In de finale bleken deze laatsten echter de verdiende winnaars. Twee ploegen die nu hopelijk de microbe helemaal te pakken hebben?! Want ook de Rexel-lichten haalden een verdienstelijke prestatie, als je de tegenstand bekijkt.
Op de zesde plaats strandden de mannen van KSA Blankenberge (tweede deelname aan een tornooi), zij kwamen zeker ook aandachtig de ogen uitkijken want het eerste weekend van mei organiseren ze zelf een eerste touwtrektornooi. Jammer genoeg op de laatste plaats (maar iemand moet het licht uitdoen) : die andere jeugdbeweging : Chiro Zulte. Ik denk dat zij wel wat hebben geleerd van de andere touwtrekploegen, maar ik hoop vooral dat ook de anderen iets van Chiro Zulte hebben geleerd : hun enthousiasme was aanstekelijk (zie ook foto) en het plezier dat zij uitstraalden zagen we zelfs bij de meeste winnaars niet. Hopelijk zien we hen ook volgend jaar weer terug!

De KLJ-cup was dit jaar het hardste bevochten : liefst twaalf ploegen :
3x KLJ Oedelem (Damesploeg was vorig jaar runner-up)
3x KLJ Meulebeke (nieuw op ons tornooi, waaronder 1 damesteam)
2x KLJ Ruiselede (naast hun Gevorderdenploeg, bij die 2 extra ook 1 Damesteam, meermaals winnaars bij de Recreantenklasse.
2x KLJ Uitkerke (de titelverdedigers)
en dan ook nieuwkomers KLJ Sijsele die een thuismatch speelden, zij kijken jaarlijks waarschijnlijk naar de Ronde van Frankrijk ("altijd zorgen dat je genoeg vocht binnenhebt, anders barst de kruik")
en tenslotte nieuwkomers KLJ Oostkamp die op zaterdagavond/nacht nog aanmeldden.

In poule B haalde Uitkerke 1 zonder noemenswaardige problemen de eerste plaats voor KLJ Oedelem 1. Hiermee werd de eindstand van vorig jaar overgedaan. Ruiselede (H) en Meulebeke 2 deelden in hun wedstrijd de punten, en dan ook de derde plaats in de poule. KLJ Oostkamp volgde voor Meulebeke-Dames. Deze meiden manceerden vooral zelfvertrouwen (en eventueel een coach?). Of hebben ze toch hun herenploeg willen helpen door de punten aan hen te geven?
In Poule A had een verbazend sterke KLJ Sijsele ondertussen ook zonder puntenverlies de eerste plaats weggekaapt. Uitkerke 2 was bijna geslaagd in de volmaakte dubbel, (een Uitkerke-finale). Iets wat KLJ Ruiselede destijds bij de Recreanten al eens klaarspeelde, twee jaar terug. Uitkerke 2 strandde nu echter op de tweede plaats in de poule. De Dames van Ruiselede haalden net als hun mannelijke collega's de derde plaats in hun poule (wat misschien veel onderling gezever en gezaag kan uitsluiten? Tenzij het ongelijke poules waren...). Meulebeke 1 haalde 1x winst en 2x gelijke trek (en 2x verlies), maar was dus slachtofer van het driepuntensysteem : 4de plaats. Oedelem 2 (4p) en Oedelem 3 (puntenloos) sloten af.
in de finale bleek het meer ervaren Uitkerke nog een betere sprint in de benen te hebben dan Sijsele.
Jammer dat er geen tijd meer was om de poules tegen mekaar te laten trekken (3-3, 4-4,... , of om kruisfinales te trekken. Het had ongetwijfeld nog leuke wedstrijden opgeleverd. Maar er moet natuurlijk eens een eind aan komen, en de middag was al goed gevuld. Misschien zullen enkelen ons toch ook dankbaar zijn geweest dat het gedaan was... vooral dan op maandag? En voor de anderen des te meer : afspraak volgend jaar!!!