<< HOME

Eerste foto's en verslag Beker van Vlaanderen - Geert

In de Getrainden-klasse kwam Jagersrust uit de Nederlandse Kempen hun titel verdedigen met een ploeg waarin ook enkele jongere leden zaten. Ze werden derde/vierde , na gelijk te trekken tegen Holland TOW (tweede), maar verlies tegen De Mertensmannen hield hen uit de finale. Deze Mertensmannen verloren tegen de latere nummers 1 en 2, maar moesten ook twee puntjes laten tegen het krachtige Spivan. Ze werden gedeeld derde met Jagersrust, maar wonnen dus het onderlinge duel. Daarna volgde het trio Westvlamingen : Spivan (10pt), De Stove (6pt) en De Pony's (3pt). Vooral Spivan toonde ook tegen de Internationale ploegen hun vechtlust. Fam. Janssens Mix sloot het rijtje af. In de finale tussen Holland TOW en Fam. Janssens konden de Engelsen in de eerste trek de zwarthemden op pure kracht redelijk vlug over de streep krijgen, in de tweede trek echter stokte de machine en haalde de uithouding en kalmte van de Fam. Janssens het alsnog van de kracht. Zure oprispingen door het Belgische bier zorgden er samen met Fam. Janssens voor dat de beslissende trek ook zonder veel problemen voor de Fam. Janssens was.

Bij de Gevorderden maakten we voor het eerst kennis met "De Armeniers" uit Centrum Overleie-Kortrijk. Ze twijfelden lang tussen Gevorderd of Recreantenklasse, maar met het oog op de toekomst besloten ze in de diepe te springen. Al na enkele trekken echter was de motivatie weg, samen met het zelfvertrouwen. Het werd een frustrerend parcours, vooral na de heel vlotte overwinning op hun vorige (eerste) tornooi. Volgend jaar toch Recreant? Niet plezierig voor hun komende tegenstanders alvast!!! De finale was de clash tussen KLJ Ruiselede en 'tParochiebladje. Twee ploegen die ook in de competitie op een zucht van mekaar stonden. KLJ Ruiselede eindigde net voor de enige gewichtsploeg uit de competitie en won uiteindelijk ook de finale. Beide ploegen moesten een gelijkspel toestaan tegen De Berketrekkers. Maar omdat ze in hun allereerste wedstrijd van de dag al een keer gelijk trokken tegen Versieck;, moesten ze zich neerleggen met een derde plaats, als slachtoffer van het driepuntensysteem. Ze werden gevolgd door Vandakker dat verrassend een punt moest geven aan De Daltons. De spreiding van de westvlaamse competitieploegen was compleet met Fredotrans (mét KPJ Eede) op de vijfde plaats, Antwerp Warriors op de zesde. En dan Versieck als zevende en De Daltons als achtste. (Gelijk, maar onderling duel in voordeel van Versieck). Daltons wonnen wel van Fredotrans en haalden dus toch 7 punten. Gegarandeerd een leuke ontmoeting dus tussen de twee manieren van trekken, waarbij punten werden "gewonnen" én "verloren".

De Jeugdtrekkers haalden ook allemaal punten! Fam. Janssens won, niet onverwacht, met hun eerste ploeg (9pt). De eerstejaarsploeg van Versieck kon opvallend goed standhouden (2de pl, 7pt). De Berketrekkers werden derde met een mix van ervaren jeugd met enkele kersverse trekkers. Den Tempel dook "vanuit het niets" op met een jeugdploeg die 4 punten haalde. Ook hier moest de tweede ploeg van Fam. Janssens genoegen nemen met een laatste plaats, wel met 3punten. Ook hier een motiverende ontmoeting voor jeugd. Temeer omdat er in West geen jeugdploegen zijn.Opvallend én hoopgevend dat de "Jeugdploegen" niet alle uit 17-18-jarigen bestonden, maar er vooral veel 14-16-jarigen bij waren!