<< HOME

G-i-g-a-n-t-i-s-c-h 5de outdoor tornooi - Geert

41 Ploegen dus. Fam. Janssens stak KLJ Oedelem en KLJ Meulebeke en De Berketrekkers de loef af door liefst 5 teams te vormen! De Engelse gasten van Holland Tug of War hielpen ons bereidwillig van onze stock sterke bieren af, de voorgaande dagen, maar bleken wel nog in staat de tweede plaats te halen. Een rekensommetje leert ons dat er 450 deelnemers op het terrein ( jurywagen) waren : 400 touwtrekkers én officials (aandenkens), een 30tal coaches en een twintigtal vendel- en wimpelzwaaiers.
Er moet de eerste maanden niemand komen zeggen "het is "maar" touwtrekken"!!! Het is nog moeilijker te schatten hoeveel toeschouwers er waren, maar het waren er ook honderden, gespreid over de middag, aan het aantal geparkeerde fietsen te zien. Gelukkig maar, want we hadden een redelijk risico genomen door zware drukkosten te besteden aan "enkel een touwtrektornooi". Maar het heeft geloond. Als je dan het geluk hebt dat bijna alle ploegen van vorig jaar terugkomen en enkele nieuwe ploegen aanvullen én dan nog enkelen met meerdere teams komen... en geluk met het weer,... dan krijg je dit : EEN SCHITTEREND SEIZOENSEINDE.
Het kan natuurlijk altijd nog beter, we vragen dan ook om positieve, gefundeerde, kritiek zodat we volgend jaar nog beter kunnen doen. De start leek bvb wat traag, maar enkele recreanten- en competitieploegen hebben blijkbaar veel tijd nodig om te stempelen, en de wedstrijdleiding moet dat dan ook nog allemaal verwerken, natuurlijk. Vandaar dat we beslisten een openingsceremonie te doen, in plaats van bij het einde. (Hierdoor doofde het tornooi misschien wat teveel uit.) Laten we niet vergeten dat het ook voor de wedstrijdleiders een zeer drukke dag was (waar ze hopelijk veel voldoening uit haalden) en dat zij niet alles kunnen voorbereiden.
Hoe goed je ook je best doet, je kunt nooit iedereen perfect tevreden stellen. Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Zo was er ook een misverstand wat betreft de jeugdploegen. Maar wat bijblijft is een geslaagde middag.
Enkele mijlpalen : naast het aantal deelnemers en ploegen, ook : laatste weging in West op de "oude" manier(?), nieuwe evolutie van het RIST-reeksindelingsprogramma.

We zeiden het al 4 jaar na mekaar, we zeggen het opnieuw : "Hoe kunnen we dit nog overtreffen?"
Ik eindig zoals ik de openingsceremonie eindigde : "Trots op mijn ploeg, trots op dit evenement te zijn, TROTS OM TOUWTREKKER TE ZIJN".

FOTO'S VOLGEN HOPELIJK NA WEEKEND, EVENALS het SPORTIEF VERSLAG.
Verslag (ook later foto's) te vinden bij www.tparochiebladje.be
Foto's op www.antwerpwarriors.be bij foto's, Damme 2007
Verslag met foto's op www.tugofwarfederation.co.uk