<< HOME

Bellegem, Gent, Schijf én Pulderbos in één weekend. - Geert

Bellegem


Een avondtornooi én Nathalie mee. Wat stond ons nu weer te wachten? Ze had 's middags al een onschuldig koppel hun wagen geneutraliseerd, maar daar hadden we niks mee te maken. De hond (voorvalletje paar dagjes eerder) is alweer uit de coma ontwaakt, trouwens. Na een aanwezigheid van een uurtje in Bellegem kwam ze ineens tot de conclusie dat haar touwtrekuniform weg was! Gepikt? Nu, toegegeven, de tent liep vol met ongure types die in aanmerking kwamen. Als ik zeg dat er zelfs 3 van 't Pariochieblaadje waren, weet je het wel. Ondertussen toch wat touwgetrokken. Voor de verandering toch eens met een behoorlijke ploeg naar een Recreantentornooi geweest. Het was niet nodig, we wonnen met de vingers in de neus. Enfin, niet allemaal tegelijk natuurlijk, dat zou belachelijk zijn. Het Parochieblaadje had alle sterkere ploegen opzij gezet, wij moesten enkel tegen hen winnen. We did it!
Touwtrekken niet zoals wij het gewoon zijn, maar de deelnemers amuseerden zich wel meer dan de gemiddelde touwtrekker. Zeker voor herhaling vatbaar, zelfs voor ons. Het gratis optreden kregen we erbovenop. Achteraf bleek het uniform gewoon thuis te liggen. Uiteraard was er wel nog een uitsmijter : geen zoektocht naar sleutels deze nacht, neen. De wasmand en EHBO-tas werden vakkundig achter de auto van Hans gezet, toen die achteruit van de oprit moest rijden. Hans deed wat van hem werd verwacht.

VOLVO GENT


Eens iets anders : een aangepast optreden van de ploeg. Voor de families van de werknemers van VOLVO-Trucks en Parts (en dat zijn er HEEL WAT) bemanden we een stand waar men mocht proberen een nieuwe truck op indoormatten vooruit te trekken. Een tien-twintigtonner voorttrekken is blijkbaar niet zo moeilijk voor een geoefende trek(st)er, als hij niet in een putje rolt. Blijkbaar een plezante bezigheid voor al onze aanwezigen! De magen werden ook niet gespaard achteraf.

SCHIJF


Het Internationaal blokje van het weekend. Schijf ligt namelijk net iets verder over de schreef dan Eede. Vertrek om 8.15u. Fris en monter, behalve dan dat de voorzitter zijn koffie had vergeten. Het zou later op de dag nog pijnlijk duidelijk worden. Gelukkig deed de douane die dag geen controle op ingevoerde dieren die eventueel met de dollekoeienziekte zouden zijn besmet. Onze Andy had ook koffieproblemen, maar op een lager niveau (ter hoogte van de bips). Het 4x4 tornooi was voor ons een schoolreis waar we vooral goed zouden kunnen bijleren, en waar we ons eventueel nog zouden kunnen verzekeren van een extra ploeg op ons tornooi. Maar waarempel : we haalden een punt. Hoewel er enkel en alleen Internationaal gerenomeerde ploegen deelnamen (behalve een zekere TTV Versieck). We konden éénmaal Hertme naar ons toe trekken. Een onverhoopt succes ! Het is duidelijk dat de 4x4 formule ons wel ligt. ALS we binnen de gewichtslimiet kunnen blijven... .

PULDERBOS


We hadden dus 4 minuten marge om op tijd in Pulderbos te geraken. Eitje. Maar... we vertrokken uit Schijf met een groot kwartier (bijna 30min) vertraging. Werk aan de winkel voor onze twee piloten. Net toen we wilden opstijgen bleek er echter een file te staan. ... Het...vlotte...maar...heel...heel...langzaam!
Om kwart voor drie konden we uit de file ontsnappen en optrekken, zo ongeveer net waar we de autosnelweg moesten verlaten. Om tien voor drie gearriveerd. We mochten onze wedstrijd later inhalen. Het uniform hadden we al aan. (Zo kon N. het ook niet meer verliezen). We waren in bloedvorm, er stond geen maat op ons !!! Enkel Den Tempel die nog wat ervaring wilde opdoen met het oog op 21oktober en op volgend jaar kon wat weerwerk bieden. Maar voor de rest... . Het tornooi was dan ook al afgewerkt, nog voor de koffie was uitgewerkt bij G. die wenst anoniem te blijven. En aangezien de EHBOzak kapot was (zie vrijdag), hadden we ook geen relatine mee.
TTV Versieck staat op scherp! We zijn er klaar voor! Laat het seizoen beginnen!!!
Maar waar blijft die KOFFIE ???