<< HOME

Tijdswinst in Ieper - Geert

Nu, hoe sterk we ook hadden gestaan : tegen de bonken uit Armenie (met de toepasselijke naam "De Armeniers") hadden we waarschijnlijk toch nooit kunnen winnen. Deze mensen hadden nog nooit touwtrekken GEZIEN, laat staan zelf gedaan. Vooraf kwamen ze vragen of er niet iemand was die het kon voortonen. Of dat ze toch minstens niet zouden moeten beginnen, zodat ze zouden kunnen kijken. Ze trokken ALLE tegenstand wel met de glimlach omver. Ze zullen zelfs niet moe of stijf zijn morgen.
Hopelijk kunnen ze ook naar Sijsele komen! Ze zouden echt een verrijking zijn voor ons tornooi. Zelfs bij de Gevorderden zouden ze vooraan kunnen meestrijden ! Van natuurtalenten gesproken. Hopelijk hebben ook deze mensen zelf een goed gevoel overgehouden aan hun kennismaking... hun gezicht sprak alvast boekdelen. Niemand wou hen deze positieve ervaring zomaar cadeau geven. Ze hebben ze zelf bereikt.

Spannende wedstrijden vandaag met in de eerste poule van 7 twee ex aeco's. In poule twee stonden liefst drie ploegen gelijk op de eerste plaats. Dan wordt het natuurlijk pijnlijk dat de computer moet beslissen wie mag strijden voor plaatsen 1, 3 en 5. Maar de recreanten hadden al genoeg getrokken. Zelfs voor Chiro Roesbrugge kwam het einde niet te vroeg. Hoewel : zij startten met 0 en 0, vervolgens een 1 en dan twee maal de volle pot. Van een diesel gesproken. Op een volgend tornooi hebben ze hoogstwaarschijnlijk geen opwarmingsronden meer nodig.
Door een misverstand met de organisatoren waren er te weinig scheidsrechters voor een dergelijk tornooi. Maar dat konden we met plezier oplossen samen met Maarten die het hoofd blijkbaar opmerkelijk koel kan houden. Enkele schoonheidsfoutjes aan de tafel in het begin niet te na gesproken, kregen we (= de ploeg en de wedstrijdleiding) zelfs een applaus. Een leuk tornooi, hopelijk viert Ons Tehuis volgend jaar het 41-jarige bestaan ook met Touwtrekken, we zouden er graag terug thuis komen. Maar dan wel met een sterkere ploeg!