<< HOME

beloftevolle toekomst voor TTV Versieck - Geert

Mathieu heeft zijn lengte niet mee en moet dus te hoog onder de arm trekken, maar zijn gewicht is een grote troef in deze klassen. Thibo toonde veel inzet, maar als je de eerste keer een touwtrekwedstrijd doet is dat ook je enige wapen, tegen al deze ervaren ploegen. Sander heeft wel al iet of wat ervaring, maar al zeker niet op dat niveau, en aan 12 jaar moet je je rol vooral meespelen, maar maak je niet het verschil aan het touw. "Matchritme" is er ook niet als de ploeg pas op poten werd gezet. Feel : een natuurtalent! Touwtrekkers, hou u vast aan uw bretellen : onthoud deze naam. Op training niks dan lovende woorden, maar... 3 outdoortrainingen zijn nauwelijks voldoende voor een basis-basis. Onze Ierse gasttrekker woog zwaar door in de ploeg (hihi), en had anderhalf jaar ervaring, maar Tara arms had zelf twee ploegen in competitie. Zouden ze hun beste wapen zomaar hebben afgegeven? Nikita en Anthony hebben meer ervaring en konden de ploeg dan ook stabiliseren. Bij James, het anker, die met zijn 15 jaar soms al wordt ingezet bij onze Herenploeg (!), duurde het wel enkele trekken vooraleer hij zijn schoenen de baas werd, maar daarna werd ook hij een stabiel element. Vooruit stappen is echter een stuk moeilijker dan achteruit.

Het bleef natuurlijk vechten tegen de bierkaai ! De volledige groep halve finalisten rolt hoogstwaarschijnlijk in een zes tegen zes de westvlaamse kampioenen op.
MAAR... we maakten een zeer goede en hoopvolle indruk. De houding was meer dan behoorlijk, evenals de inzet. We bleven proberen, en ervoor gaan. Geen punten, maar we vielen niet door de mand ! Hopelijk was dit tornooi een stimulans voor de jeugd. Er waren tegenstanders uit Belgie, Nederland, VK, Zwitserland, Duitsland, Litouwen, Letland, Zweden, Ierland (samen 49 ploegen) in een schitterend georganiseerd tornooi. Van de 8 belgische ploegen mochten Mertensmannen en Boerekes nog een ronde doorgaan na de poulewedstrijden. De tegenstand was dan ook immens (en bezienswaardig).

We hebben gezien : de weg is nog lang, de coach (én anderen) echter gemotiveerd!
GENSB (Germany-England-Netherlands-Switzerland-Belgium) is tot de dag voor 19de verjaardag. We hebben dus nog 3 jaar voor de oudste! Als we zelfs maar de grootste helft van de ploeg kunnen behouden (en aanvullen met vers bloed) wordt dit het té kloppen team in de streek. Een beloftevolle toekomst. Voor dit jaar hopen we nog een tweetal keer aan te treden met volledige jeugd. En verder enkelen ervaring te laten opdoen in onze gemengde ploeg... Wordt beslist vervolgd. Namens coach en ALLE meegereisde aanwezigen : Proficiat (en doe zo voort)!