<< HOME

BK te Ooidonk - Geert

De collega's van Fredotrans zou de westvlaamse eer moeten kunnen hoog houden. Ze wonnen knap 1 trek tegen Fam. Janssens. Maar dat had hen zoveel moeite gekost, dat ze in de beslissende trek, hoewel gewonnen bij de toss, koud werden ingemaakt door de immer coole Kempenaren.

Onmiddellijk na de Dames was het de beurt aan de zestallen. Er moest een uurtje of meer worden goedgemaakt van eerder die dag. Het gevolg was dat onze beide gemengde ploegen, waarvan we op iets meer hoopten dan de competitieploeg de laatste tijd, beschikten over doodvermoeide dames. Tel daar 4 Heren bij waarvan meer dan eentje vooral van uithoudingssporten houdt als hij die op TV kan volgen... . Om iedereen de kans te geven aan het touw te staan, trokken we dan nog met 2 ploegen en dus zonder reserves... . Onnodig te zeggen dat we het zwaar hadden, en eigenlijk ook geen beetje plezier beleefden. We hadden nochtans wat verwacht van dat paar voetjes meer, en die bijhorende kilootjes extra. Zelfs een vlotte overwinning tegen Vandakker kon ons niet gunstig stemmen, zij hadden geen serieuze kans met amper een 450 kg in de ploeg. En toen... ook de andere ploegen werden moe, onze Dames waren al wat gerecupereerd (tijdens de wedstrijden! Trek zelf uw conclusies...), en de Heren waren door hun muur gebroken... we hadden ook onze rustpauze op een goed moment.
Mertensmannen haalden het telraam boven en wensten ons wat hopeloos een goede laatste trek toe tegen Spivan. Toen ik antwoordde "geen paniek, het zit erin, vorig jaar waren we de enigen die een punt pakten van hen" zag ik bij enkelen een lichtpuntje flikkeren in de ogen, maar de meesten schudden toch wat verloren met het hoofd, terwijl ze naar de punt van hun schoen keken. Tegen beter weten in kwamen ze toch enthousiast supporteren. Versieck kreeg vleugels en maakte hun eigen dag toch nog behoorlijk, maar flikkerde zo wel de Westvlaamse collega's van Spivan uit de finale. Spivan verloor uitgeput zijn derde plaats nog aan De Stove. Mertensmannen kon tegen Fam. Janssens niet afmaken wat we voorbereidden, en zo misten we een levenslang gratis drankverbruik (of zo?). Fam. Janssens was zonder twijfel (opnieuw) de beste, maar de Westvlaamse ploegen zijn over het algemeen toch knap aan het bijbenen, lijkt me.