<< HOME

4x4championship-Engeland - Geert

Gelukkig moesten we geen tenten meer opzetten, maar mochten we een tent van de organisator gebruiken.
Testwegen : na een eerste testweging met 1 meisje tekort : 30kg over. Waar vind je dat? Bij de kinderafdeling? Bij de pygmeeen? Bij de dwergen of geamputeerden? Vals alarm : er zat "een klein verschilletje" in de weegschalen. Met de hulp van Helen van Leek haalden we op de kop 660 kg op de officiele. Eerste ronde vrij, we konden even spieken : allen hadden een "leuke manier van trekken" : die van ons. Eerste trek dan tegen Leeks 'winnaar van de voorgaande 600kg-reeks: we toonden dat we er stonden, maar het is een zeer intelligente ploeg, we werden koud afgewerkt. Volgende trek tegen de Priors (een nieuwe ploeg, gedeeltelijk gebaseerd op een afroming van bestaande ploegen, zeg maar een plaatselijke Galliers, met enkele opvallend goede trekkers dus ook. Ze leken evenwel wat licht uit te vallen (letterlijk dan) en we wonnen beheerst 2x. Daarna volgde Triple F, een typische 4 4ploeg : evenwichtig opgestelde ploeg, een palmares in 4 4 nationale kampioenschappen (federation) en organisator, dus waarschijnlijk voltallig. We hadden een schitterende trek en konden goed stand houden tegen hun onmiddelijke aanval. We konden dus onze kracht-troefkaart uitspelen, stopten hen en namen een meter terug op hun manier... maar moesten daarvoor net als hen te diep gaan. Nipt verloren, terwijl Holland Tug-Of-War net nu nog vrij was. Onmiddellijk daarna mochten we de wei op tegen hen. Ze hadden meeste kracht in huis, maar leken dat net als wijzelf meestal niet optimaal te benutten, maar wonnen dus wel. Ik had graag geprobeerd na een vergelijkbare trek. Het resultaat was een vierde plaats na het clevere Leeks en het spannende Holland en Triple F.
's Namiddags trokken we nog mee (we waren er toch) met de heren 680. De eerste maal dat Versieck Heren in de 680kg klasse geraakte. We moesten dan wel met 4 dames in de ploeg trekken en er werd niet op een kilootje meer gekeken. We kregen een ervaren en krachtige trekster bij van Holland TOW, en konden opnieuw een vuist maken tegen alle ploegen. Leek was al naar huis gegaan omdat zij vooral in lichte klassen thuis zijn. Sussex was de nieuwe tegenstander. We werden opnieuw vierde (gedeeld), wat een prestatie is tegen ploegen die maximaal 1 vrouw in de ploeg hadden.
Jammer genoeg kon 1 wagen trekkers niet meer van de Engelse gastvrijheid genieten, omdat ze op zondag al in Oedelem zouden trekken.
Een ONVERGETELIJK tornooi, en juist wat onze ploeg nodig had voor de gemoedsrust. Een opsteker, qua sfeer èn qua resultaat.
Het liedje van David Bowie gaat echter verder "we could be heroes, just for one day". We'll see!