<< HOME

BK 2018 te Moerkerke - Hans

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.
Waar we vorig jaar nog de 15de editie van ons tornooi aan ons moesten laten voorbij gaan, dit jaar bood de openstaande vacature voor het inrichten van het BK de mogelijkheid om dan toch nog dit derde lustrum te vieren. Naast de bij een BK voorziene ondersteuning van BTB werd ook versterking gezocht bij de plaatselijke KLJ en Chiro, onze buren op ons oefenterrein. De KLJ werd bereid gevonden om het bar-gebeuren over te nemen en ook het grootste deel van de catering werd uitbesteed. Een noodzaak omwille van ons dalend ledenaantal.
Enkele veranderingen dus ten opzichte van vorige tornooien, met als grootste het terug thuiskomen van ons tornooi in Moerkerke, de plaats waar het 16 jaar geleden allemaal begon. Toen op de terreinen van de KSA, nu op het ons door de gemeente aangeboden oefenveld. Kleiner, maar groot genoeg en eveneens voorzien van alle nodige accommodatie.
En we mogen ook nu weer terugblikken op een geslaagd tornooi. Al moeten we wel toegeven dat een en ander in de aanloop ervan misschien wel iets vroeger mocht worden opgestart. Was dit één van de redenen waarom we maar een beperkte respons kregen op de oproep naar deelnemers in de nieuw opgezette Nieuwelingen klasse? Deze was nochtans dit jaar in het leven geroepen om ook recreantenploegen eens de kans te geven om mee te dingen naar de titel van Belgisch Kampioen. Verschillende KLJ's werden aangeschreven, alsook enkele recreanten, maar de opkomst was toch iets te pover. Jammer. Anderzijds, er schieten nu eenmaal niet zoveel recreantenploegen meer over, en misschien was de vrees om in te schrijven voor een heus BK toch nog iets te groot. We hopen wel dat BTB deze klasse nog niet direct afschrijft, én dat er zich volgend jaar meer kandidaten melden.
Eén en ander moet nog ten gronde worden geëvalueerd, maar de kans bestaat dat we ook volgend jaar opnieuw een tornooi organiseren. We houden u zeker op de hoogte, maar hou misschien toch al de derde zondag van oktober vrij op de agenda.