<< HOME

Side by Side Mersch - Hans

Een tweede editie van dit unieke tornooi, en hier duidelijk geen afnemend aantal deelnemende ploegen. Wellicht net geen 30 teams, waarvan 10 in de gecombineerde getrainden en gevorderden klasse. Ook hier, net als bij ons, een opdeling in 4 klassen.

We waren opnieuw een van de eersten en ruim op tijd aanwezig. Beetje jammer dat het dan toch nog tot 20:30u duurde voor de wedstrijden konden beginnen. Maar eenmaal gestart zat de vaart er wel goed in.
Qua prestaties een beetje een gemengd gevoel. We wonnen onze 2de wedstrijd tegen het enigste damesteam in onze reeks, maar veel meer zat er nooit in. Gelukkig konden we toch nog eens de vuisten ballen voor de laatste trek, die we dan uiteindelijk wel tot een goed einde brachten. Toch nog afsluiten met een goed gevoel. Excuses voor de andere wedstrijden? We waren met acht (6 en 2reserves die constant werden gewisseld), en zelfs de zwaarste combinatie zat net enkele kilo's onder het gewicht van een gewichtsploeg (max 580kg). Het is ooit anders geweest. Gewichtsploegen hebben dan natuurlijk minstens 2 voeten meer op de grond. En ook de jeugdteams met 8 trekkers vormen een probleem. Micha trok niet op aangepaste schoenen (ergens nog een maatje 45 zoeken). En blijft dan altijd nog de vraag of wij ons in feite nog steeds “getraind” kunnen noemen. Ik wil geen stenen werpen, ook mijn training dateert ondertussen al van meer dan een maand geleden.
Maar dit alles maakt dat winnen op dit niveau zeker geen evidentie meer is (als ze dat ooit al wel was).
Ook positief: we haalden zonder moeite het minimum aantal trekkers. Hopelijk blijft dit zo voor die enkele nog resterende wedstrijden.
En proficiat ook aan onze nestor: Erik rondde op dit tornooi de kaap van 300 wedstrijden!

Dan even ten persoonlijk titel.
Na de tornooien van vorig weekend moet ik ook voor dit tornooi toch een minpuntje aanduiden. Opnieuw €1,8 voor een consumptiebonnetje (als je die niet per karrenvracht wil aankopen, anders met zuipkaart €1,46). Aan 2 bonnetjes voor een hamburger komt dit op €3,6. Hetzelfde voor een kom pompoensoep! Sorry, maar dit is mij toch net iets te veel van het goede. €3 is mijn limiet voor een pistolet en een schijfje gehakt. Voor de 13 jarigen onder ons: dat is 120 oude Belgische franken! Iedereen heeft het recht zijn clubkas wat te spijzen, en het is helemaal niet mijn bedoeling anderen te dicteren wat een cola moet kosten (ter info: cola kost in de winkel zo'n €1,3 à €1,5 per liter). Maar tornooien als Beveren aan de IJzer bewijzen dat het ook anders kan. En die mensen hadden op het einde van de avond ook iets over. Op de verschillende tornooien komen we in hoofdzaak collega touwtrekkers tegen. Moeten we dan echt zoveel mogelijk uit elkaars zakken kloppen? Ik weet niet meer uit het hoofd wat onze prijzen zijn (niet goed vrees ik), maar ik heb alvast mijn variapuntje voor de vergadering op 3 oktober.