<< HOME

Go West: Beveren a/d IJzer en KLJ Waregem - Hans

Opnieuw een dubbelslag dit weekend. En 2 keer in de eigen provincie!

Niettegenstaande is het toch ruim een uur rijden naar de nieuwbouwwijk van Beveren aan de IJzer, die al jaren het toneel vormt voor het plaatselijke kermis-tornooi. Tot onze eigen verwondering was dit al onze 7de tocht naar “bacht'n de kupe”. Altijd een plezant gebeuren, en dat was dit jaar, ondanks de mindere opkomst van deelnemende ploegen, niet anders.
Het tornooi claimde al meerdere loten in de wijk, maar elk jaar komen er enkele “huisjes” (sommigen met immense garages) bij. Dit jaar werd getrokken op een lot met een lichte, doch net iets te uitgesproken helling. Met de te verwachten gevolgen: enkel de duidelijk sterkere (lees: zwaardere) ploegen konden beide trekken in hun voordeel beslechten. Veel gelijke trekken, wat naar het einde toe sommige ploegen inspireerde om hun trek bergop gewoon te laten gaan.
7 ploegen, reeksen en dan afkampen voor de plaatsen. Wij behaalden uiteindelijk zonder al te veel moeite de finale voor 1ste of 2de plaats. En hoewel we de ploeg van slagerij Plancke in de reeksen nog konden bedwingen, de halverwege het tornooi ingebrachte versterking bleek net dat tikkeltje te veel. We hoopten op een 1-1 en daarna een gunstige loting, maar verloren dus nipt onze trek bergaf (kant BeverKotje). Die bergop was enkel nog een formaliteit.
Met 7 ploegen dus ook hier een merkbare terugval, maar qua sfeer nog altijd een topper. Ook een vermeldenswaardig pluspunt: slechts één democratische euro per consumptie, en ook de frietjes, frikandellen en braadworsten aan een heel eerlijke prijs!

Zaterdag hadden we opnieuw de keuze uit twee tornooien. Het werd dit van KLJ-Waregem, een tornooi ter vervanging van het jaarlijkse treffen in de tent te Nieuwenhove. Ook al jaren een vaste afspraak op de kalender.
Aan de grootte van de tent zal het niet gelegen hebben, maar ook hier minder ploegen dan vorig jaar: opnieuw 7 stuks. Hier met 5 man aan het touw, of 7 vrouwen.
Wij vinden nog eens een jeugdige kracht om ons te vergezellen (merci Dries), en kunnen zo een compatibele ploeg het veld op sturen. We verliezen onze wedstrijd tegen “het ploegske”, maar halen alle andere punten met wisselende inspanning naar onze kant. Na de reeksen de kruisfinales, maar hier niet 1 tegen 4 en 2 tegen 3, waardoor wij met onze 2de plaats mogen uitkomen tegen de dames van KLJ-Waregem, die net daarvoor mochten afkampen voor de 4de plaats.
We halen uiteindelijk vlot de finale en staan weerom tegenover “het ploegske”, die er op hun beurt net een vrij verbeten strijd hebben op zitten. We nemen een ook voor ons heel verrassende start en geven die niet meer af. De tweede trek wordt een kopie van de eerste.
Zeker niet met onze zwaarste opstelling, en met een “nieuweling” én een jeugdtrekker toch een onverhoopte maar mooie eerste plaats.

Het weekend brengt de aanwezigen even weer in de sfeer van de gloriedagen: leuke tornooien, gezellige sfeer, niet onaardige prestaties. Misschien vinden we hierin onze 2de adem, en hopelijk blijk de touwtrekmicrobe in West-Vlaanderen toch nog levensvatbaar. We kijken vol spanning naar de derde zondag van oktober.