<< HOME

De boer op in Oost Pajottenland en Meetjesland - Hans

Drukke tijden in het verschiet: komende anderhalve maand is er elk weekend wel iets te doen aan een touw ergens in het land; trekken we een ganse dag naar Volvo Trucks Oostakker ter promotie van de sport; en proberen we mede-stadsgenoten warm te maken voor een lidmaatschap in onze vereniging tijdens de plaatselijke kermis. En dan hebben we het nog niet over dat tornooitje midden oktober te Sijsele.

We begonnen afgelopen weekend met 2 tornooien op rij. Zaterdag bij Groene Kring Oost Pajottenland.
Als enige ploeg met maar zes trekkers en in een lichte opstelling maakten we weinig kans. Het kantvoordeel leverde ons bergaf enkele spannende trekken op, maar geen van hen konden we winnend afsluiten. Bergop hadden we al helemaal geen kans. Laatste, geen punten.
Zondag naar Eeklo, een nieuw tornooi ter gelegenheid van de Open Landbouwdag. 5 ingeschreven ploegen, waaronder de oude bekenden van KPJ Eede. De “affiche” vermeldde een start om 11.00 uur, maar de eerste trek zou toch nog een uur op zich laten wachten. Lang gras, en aangepaste touwtrekbottines niet toegelaten. Gelukkig werd beslist om er een dubbel tornooi van te maken: eerst op het gras, daarna op een strook gefreesde grond. Weerom niet met de zwaarste ploegopstelling, en met een mogelijks nieuw lid. Op het lange gras raakten we niet verder dan 2 gelijke trekken.
Na de frietjes van zo'n “300”m verder in de straat, konden we opnieuw de wei op, ditmaal met 6 ploegen. De gefreesde grond liet ons toe toch wat meer weerwerk te bieden, maar uiteindelijk moesten we ons ook hier tevreden stellen met een vierde plaats. En die konden we niet verbeteren in de afkamping.
Behalve de paar buitjes op het einde, al bij al wel een gezellige dag. Hopelijk konden we helpen een paar mensen of ploegen met de microbe te besmetten. Misschien komen we ze in oktober dan nog eens tegen.