<< HOME

Nationale competitiedag Electrotrekkers - Hans

Weg sportieve ambities voor 2015.
Het zat er na deze week natuurlijk aan te komen: met veel moeite amper 7 man die vrij waren om naar de Kempen te trekken, en dan nog enkel voor de voormiddag. En met deze 7 wellicht nog één van de lichtst mogelijke combinaties: zo'n 610 kg allen samen. Ook onze leentrekster van Janssens (bedankt Griet) zou dit niet keren.

Ook Mersch heeft blijkbaar moeite om uit hun 23 leden een volledige ploeg te puren, zij konden op hun beurt rekenen op versterking van Janssens, Groene Kring en Mertensmannen. Schrale troost: wij hadden maar 1 persoon te kort.
Over de wedstrijden valt weinig te zeggen: kansloos over de ganse lijn. Paar keer de aanval kunnen stoppen/vertragen, maar nooit een bedreiging voor de tegenstander. Goede ondergrond (met mysterieus kantvoordeel), splinternieuwe touwen, niet te warm... daar heeft het allemaal niet aan gelegen. Niet sterk genoeg, niet zwaar genoeg, te weinig uithouding... Jammer voor zij die er wel bij waren.
Met nog 2 manches voor de boeg is theoretisch alles nog mogelijk, maar of we op een (dankzij de leentrekkers) steeds sterker trekkend Mersch de nu reeds 4 punten achterstand nog gaan goedmaken? Met een laatste trek op ons eigen tornooi, waar we zelden in grote vorm verschijnen?
We zullen zien.
Ik kan alleen maar hopen dat de weinigen die zich de voorbije maanden nog konden motiveren om naar de wedstrijden (laat staan de trainingen) te komen dan toch nog de moed vinden om vol te houden, al is dit dan misschien tegen beter weten in.
Met maar 2 ploegen in de vrije klasse zijn de mogelijke plaatsen natuurlijk beperkt (je kunt maar eerste óf laatste zijn), maar met uitzondering van het tornooi te Herne kan je onze deelname aan deze eerste Nationale Competitie tot nu toe maar moeilijk geslaagd noemen.