<< HOME

Gezellig Nieuwvliet - Geert

Maandag hadden we weer het gezellige tornooi van Nieuwvliet. Er valt weinig eer te winnen en ook de kans dat we hier een extra ploeg voor ons tornooi halen is niet groot... . Waarom slagen we er dan toch in om hier op een weekdag aan ploegen te geraken? Gewoon omdat dit zowat het gezelligste tornooi moet zijn (en het trekken er niet al te zwaar is).
Ja op blote voeten is toch wat minder hard, daarom kunnen we enkele anciens overtuigen, zowel bij de dames als bij de jeugd. Vergeet echter niet : onze hobby is wat we er zelf van maken! Ook op andere recreantentornooien kunnen we het zelf helpen plezant maken! Hans roept herhaaldelijk op om (zoals afgesproken/beloofd) moeite te doen, ikzelf wil ook nogmaals dezelfde oproep doen voor de recreantentornooien! De vlotste manier trouwens om ons eigen tornooi te laten slagen!

Het trekken in Nieuwvliet begon vlot, met de eerste twee rondes telkens winst! De gemengde ploeg 4 4 bleef daarna winnen, maar de herenploeg moest de duimen leggen tegen KPJ Eede, na een relatief heel lange trek. Ook de jeugd liet plots een (redelijk onverwacht) steekje vallen.: tegen een heel wisselvallige maar sterke ploeg moesten we heel langzaam, voetje-per-voetje, toegeven. Het zag ernaar uit dat we de tegenstander gingen kunnen moe maken met onze ervaring, maar dat lukte net niet, omdat het tegenhouden heel veel moeite kostte. We betaalden heel hard voor de 35kg die we te licht wogen! Anders hadden we zeker gewonnen.

In de terugronde had de 4 4 geen problemen en ze wonnen het tornooi vlot! Ondanks de inzet van een beginnende dame (bedankt vr je deelname, Sigrid!) Deze wisselbeker blijft in Damme! De Heren 8 hadden in de terugronde een 60tal extra kilo's ingezet en dat bleek voldoende om op gelijke hoogte te komen. Jammer genoeg zat er nog wat tijd tussen vooraleer de finales werden getrokken, en Hans moest vertrekken naar zijn nachtshift... Opnieuw 50kg naar beneden. Na een korte eerste trek, konden we aan de betere kant nog even standhouden, maar we konden KPJ nooit in de problemen brengen. Onze jeugd verloor zijn halve finale tegen een ploeg die waarschijnlijk wel een twintigtal kilootjes over de limiet zat? In de strijd voor de derde plaats herwonnen we ons plezier door een mooie overwinning. Onze gemotiveerde jeugd had meer verdiend, want stond heel, heel mooi te trekken! De ervaren Siel, Lieke, Tieme, Duncan, Connor, Ciaran toonden wat ze al geleerd hadden, en Dries DSM trok een straf eerste tornooi als anker! De enthousiaste Maxim en Wout pasten zich verbazend vlug aan de goede ploeg aan. Nogmaals : jammer van die 35 kg!

Alle drie onze teams leken zich te amuseren en met een eerste, tweede en derde plaats was onze avond heel geslaagd! De taart werd broederlijk gedeeld en onze achterhoede bleef nog lange tijd van de gezelligheid profiteren. Volgend jaar zoek ik alvast vroeger de jeugdploeg, en dan winnen we zeker ook die klasse!