<< HOME

Jaarmarkt Bogaarden - Hans

3de manche in het Criterium Pajottenland.
Geen prioritair doel dit jaar, omdat we ervoor kiezen ook hier met onze 6tallen op aangepaste schoenen te trekken (wegens gewichtsnadeel als enige echte 6tallen ploeg), en zo dus telkens als getrainden en buiten competitie moeten trekken. Daarbij misten we ook de manche in Akrenbos.
Net 6 trekkers (en 1 eventuele reserve) gingen op de uitnodiging in en maakten de geaccidenteerde tocht naar Bogaarden. Geen mixed of gewichtsploeg.
Het heeft ondertussen nog steeds niet geregend, dus opnieuw beenharde leemgrond. Dit probleem werd door de organisatie echter opgelost op de oude manier: de frees erin. Een oplossing die misschien fronsend zou bekeken worden door Kempische ploegen, maar hier zeker een goede beslissing was. Hierdoor toch enkele spannende trekken gezien (en getrokken). Meer verdedigingswerk en minder brute aanvallen.
Door technische problemen toch ruim een uur later gestart dan gepland. Problemen die ook de pauze na de voorrondes zouden doen uitlopen.
Een reeks van 6 en een van 7, wij in de eerste.
Het materiaaleuvel van op het BK is ondertussen verholpen, en de gefreesde grond nam ook het voordeel van de zwaardere ploegen weg, maar dit zorgde wel voor iets langere, afwachtende trekken die jammer genoeg zelden in ons voordeel uitdraaiden. We strandden op een gedeelde 3de plaats.
Niettemin moesten we na de pauze wel voor 5de of 6de plaats kampen tegen de derde van de andere reeks. Weet niet wie dit beslist heeft, want de anderen hadden evenveel punten als wij, en we hadden onderling gelijk getrokken.
Maar goed, nog 1 maal het veld op, tegen Nerinckx. Zeker niet lichter, wel 2 paar voeten meer op de grond en een reputatie als geweldige snokkers. We wisten wat ons te wachten stond: blokkeren en slagen opvangen. Dit lukte ons uiteindelijk nog vrij goed, en de wedstrijden duurden langer dan Nerinckx had gepland, maar uiteindelijk bleek ook onze uithouding onvoldoende en de 5de plaats ging naar onze tegenstanders.
Opnieuw geen potten gebroken, maar ook niet met een wrang gevoel terug naar huis gereden. Het heeft jaren in ons voordeel gewerkt, maar nu we qua ploeg een beetje mossel nog vis zijn (geen overdreven zware ploeg meer, maar ook geen volledige machts- noch uithoudingsploeg), vormen de regels voor 6tallen/mixed eerder een nadeel, zeker op beenharde ondergronden of terreinen die een brute machtsontplooiing verhinderen. De enige faire manier blijft trekken in gewichtscategorieën, met evenveel trekkers in elke ploeg. Maar dan moeten er inderdaad dringend meer trekkers worden gezocht. En we zijn tegenwoordig al zo blij dat we nog een ploeg kunnen samenstellen.