<< HOME

Belgisch Kampioenschap te Ravels-Eel - Hans

Na de voorlopig heetste week van het jaar (en zoals nu blijkt ook de heetste maand ooit sedert de metingen), een Belgisch Kampioenschap vroeg in het seizoen, en in de warmste regio van het land: het beloofde op voorhand al een hele opgave te worden. Temeer omdat het ons maar niet lukt een deftige ploeg te verzamelen op de trainingen.
Ter plaatse aangekomen werd wat we vreesden onmiddellijk bevestigd: we zouden trekken op puur beton! En dat we niet de enigen waren die moeite hadden om de botten in de grond te krijgen mocht na het tornooi blijken uit de staat van het veld: nog nooit bij onze Antwerpse vrienden een zo ongeschonden terrein gezien na een ganse dag trekken.
De 8tallen vrij gewicht werden beslist door 5 ploegen. Loting bezorgde ons de enige haalbare tegenstander van deze reeks, Mersch Gebroeders, als eerste trek: nooit een ideaal scenario voor TTV Versieck. Nog zo'n zwart beest: klaar staan vanaf de eerste trek. Een 1-1 was het harde verdict. De rest van teams waren een maat te groot, en door een in de eerste trek opgelopen (en licht gegeven?) waarschuwing zat deze reeks erop na vier trekken: vijfde en dus geen halve finale.
Na de middag de 6tallen/mixed, met ook hier maar 6 deelnemende ploegen. Opnieuw geen verhaal tegen de Janssens, geen problemen tegen de Mersch Gezusters en Berketrekkers (gewichtsvoordeel op biljard-effen ondergrond), maar een nederlaag tegen de Mersch Gebroeders. Vierde, maar dus wel door naar de finales. In de trek voor brons bleek materiaalgebrek ons net dat tikkeltje broodnodige grip in de grond te ontzeggen, en vooral hierdoor opnieuw verlies tegen Mersch.
Na enkele jaren opnieuw een BK zonder medailles.
Conclusies: het BK was dit jaar geen vooropgesteld prioritair doel, maar zou ons toch elk jaar moeten motiveren. Voorgaande jaren leidde dit nog tot pieken in aanwezigheid op de trainingen net voor het tornooi, dit jaar blijven we steken op de zogenaamde 2 man en een paardenkop. Wedstrijden tussen Mersch zullen wellicht nog een tijdje spannend blijven (en hopelijk ook nog eens een paar keer in ons voordeel uitdraaien), maar als het onze ambitie is om ook tegen de Janssens, Vandakker, Galliërs (Jagersrust) en consoorten een deftige trek te placeren, dan denk ik dat we ondertussen allemaal wel al weten wat er ons te doen staat.