<< HOME

Nationale competitiedag in Herne - Geert

De eerste competitiedag bij Janssens nog wat pech dat Hans ziek was en we geen gewichtige vervanger hadden, in Herne waren we wel bijna voltallig (EINDELIJK!). En dat loonde 's morgens. We nemen de leidsing over bij de Vrije klasse, al blijft het spannend, maar dit MOET LUKKEN! Tegen onze sympathieke concullega's van Mersch moesten we in Retie's morgens na opnieuw een gelijke trek, toch 2 punten toegeven. Vandaag konden we 's morgens winnen ! 's Middags verloren we echter van hen, en zo blijven we even sterk... De leukste aanslepende strijd in jaren!
's Morgens begonnen we kansloos tegen Fam. Janssens, de tweede wedstrijd presteerden we eerder zwak tegen De Berketrekkers. Beide coaches vonden achteraf dat hun ploeg had moeten winnen... . We acteerden daarna wel op niveau met weinig last met de Groene Kring Pajottenland (geen grip zonder schoenen op deze leemachtige grond). En ook met Mersch waren we eerder klaar dan verwacht. Voor de laatste trek stond Janssens duidelijk voorop en daarachter kwamen De Berketrekkers en wijzelf EN onze laatste tegenstander Vandakker. Vandakker en Berkies hadden gelijk getrokken, dus bij verlies werden we pas 4de, als gelijk stonden we met 3 op de 2de plaats en bij winst werden wij tweede. Vandakker stond niet op zijn sterkst, en we konden daar mooi van profiteren. Tweede plaats en we pakken 7 punten meer dan Mersch Vrije klasse. We staan 5 puntjes voor. We trokken soms mooi, maar niet altijd... en dat moet er nog uit! Goed begin, maar hopelijk zijn we ook de volgende keer voltallig!! Het zal nodig zijn, want vandaag waren de tegenstanders niet op hun best (behalve Janssens altijd... :-) ). EN : in Antwerpen en vooral in Damme gaan er meer punten te verdienen of verliezen zijn!

In de namiddag gaven we voorrang aan onze 580 ploeg en die deed dat heel behoorlijk, met vooral heel mooi trekken! Met dank aan twee Galliers om de ploeg rond te maken! De zestallenploeg stond hierdoor niet op zijn zwaarste, maar had leuke wedstrijden! In de afkamping won onze 580 verdiend van de zestallen, omdat die zo fair waren er iemand uit te laten, omdat de zwaarste lichte ergens een pijntje had... . Een geslaagde middag. Kunnen we 28 juni opnieuw een 580kg ploeg maken??? EN een zestal?

Speciale vermelding voor Berkies die knap presteerden in de middag (en dat niet met 12 man aan het touw) : zij krijgen eindelijk loon naar werken : een echte MANNENploeg. Ook F Janssens leverde een knalprestatie, want door een misverstand moesten zij grotendeels dubbel trekken. In de finale tegen Berkies wonnen ze zelfs toen nog de tweede en de beslissende trek op uithouding! Proficiat! Ik ben volledig neutraal, maar vandaag heb ik voor de stamina van Janssens gesupporterd in de finale. Zij verdienden het. Volgende keer roep ik weer even hard voor de Berkies hoor!

De winnaars van de dag waren echter De Demarreurs en Nerinckx Jeugd : zij lieten zich zelfs niet altijd door de Getrainden op aangepaste schoenen afstoppen!!! Ook bij de dames lijkt het in het Pajottenland een spannend jaar te worden. Ik ga daar trouwens graag mijn steentje aan bijdragen door ook de Trektangen hetzelfde te gaan uitleggen als wat ik aan de anderen al heb uitgelegd. Zo neutraal als maar kan, maar niet onbewogen...