<< HOME

Verslag Beker v Vlaanderen - Geert

Nabeschouwing alle klassen : In alle klassen een internationale ploeg, meerdere dames, jongeren, gewichtsploegen en allerlei zestallen zorgden voor een drukke, memorabele middag. DANK AAN ALLE AANWEZIGEN!

Met 15 ploegen hadden we een groot deelnemersveld bij de Getrainden. York TOW was op bezoek, naast onze vrienden van Holland TOWC, en we mochten ook voor de eerste maal Raunds TOWC verwelkomen, met de Hollandcoach van vorig jaar. De organisator ziet dit als een compliment :-). Het niveau lag hoger dan ooit, wat blijkt als je ziet dat Mersch en Versieck kansloos laatste eindigden, toch 2 Belgische medaillewinnaars! Fam. Janssens had alvast geen verstoppertje gespeeld en had vooraf aangegeven dat ze zouden komen met hun best mogelijke ploeg. Bij Holland TOWC, de winnaar van de voorbije 3 edities enkele nieuwe gezichten. Zij eindigden eervol tweede, want Fam. Janssens liet geen enkel punt liggen en zorgde ook voor de minst spannende finale ooit in Sijsele. “Mission accomplished” : voor de derde maal winnaar van de Beker van Vlaanderen. Berketrekkers verrasten met een knappe derde plaats en Hagmolltrekkers werden met hun vierde plaats beste Nederlandse team. Een lange middag voor de Getrainden, maar boordevol touwtrekken en “daar doen we het toch voor”.

Het hoge niveau was ook doorgesijpeld naar de gevorderdenklasse. Een prachtige klasse met een Engels, een Nederlands en zelfs een Thais team, Pajotse, Westvlaamse ploegen. Jeugd, Dames en gekilte Highlanders maakten er een avontuurlijke belevenis van! Wegens het succes ingedeeld in twee poules. Waarbij de A-reeks (die met de Demarreurs en Nerinckx) duidelijk de zwaarste reeks bleek. Team Thai werd er laatste (nochtans 6 BK-gangers vd 9) en Mersch Gezusters - vorig jaar nog top 4 - voorlaatste. Zowat alle ploegen uit de B-reeks wonnen hun afkamping. Enkel de Bougiekes (beste Damesteam op Beker v Vlaanderen!) kon de afkamping winnen voor de 5de plaats. Demarreurs konden de Brugsche Highlanders opzij zetten. TTV Wittink had heel erg veel moeite, en een derde trek, nodig tegen Nerinckx. Daardoor waren ze in de finale geen partij meer voor de Demarreurs. Onze excuses dat er wat veel tijd zat tussen de laatste voorrondes en de plaatsingswedstrijden.

Ook de recreanten waren een succes : een Nederlandse ploeg, Pajotters (zoals overal die dag in Sijsele), de beste KLJ’ers in duel met de Groene Kring,…. De Pajotters bezetten het volledige podium. KLJ Waregem stond na de voorrondes gelijk met KLJ Lichtervelde. Maar ze namen in de afkamping de wisselbeker van beste KLJ-ploeg over van Lichtervelde. Groene Kring Oost-Pajottenland was twee plaatsen hoger ge-eindigd… . Beveren aan den ijzer en Beert deelden de zesde plaats. Rita Hovink Fanclub had, na een lange reis, een geslaagde middag maar bleef wel puntenloos. Volgend jaar verwachten we hen terug, maar dan bij de gelegenheidsteams?

Uiteraard nog een pak gelegenheidsteams, anders waren we nooit aan 54 ploegen geraakt! 2 reeksen van 7. Daarin nog eens 5 KLJ’s, 2 Pajotters, 2 ploegen van OC Eeklo, een Brandweerteam (voor het eerst, hopelijk niet voor het laatst!), Den Berg uit Aaigem, De Canadezen uit Aalter en 2 Albert Hein-vestigingen. AH Oudenaarde mocht alvast de Wisselbeker voor Bedrijven terug meenemen na winst tegen hun Ghelamco-vestiging. KLJ Vivenkapelle had 3 puntjes meer dan KLJ Sijsele en werd daarmee beste Damse ploeg. De Damesploeg KLJ Ruddervoorde was als beste uit de voorrondes gekomen, maar in de kruisfinales verloren ze verrassend, nipt, en na drie trekken van Den Berg. De tol van een lastige middag en een TV-optreden op Focus? KLJ Vivenkapelle (tweede in poule) werd sterker en sterker, en zond Alstnierektdanscheured naar huis in de kruisfinale. De finale tussen 2 ploegen die sterker werden naarmate de middag vorderde : KLJ Vivenkapelle bleek nog net iets frisser dan die van Aaigem die hun kruit al wat hadden verschoten tegen de Ruddervoordse Dames.