<< HOME

4...3....2 -

Het BK in Bokrijk leverde Versieck een 4de, 3de en 2de plaats op. Met 2 medailles en een halve finale mogen we tevreden zijn, al moet het gezegd dat de tegenstand niet was als andere jaren. de setting in Bokrijk was uniek en zou voor veel volk moeten zorgen. De weersvoorspellingen waren echter apocalyptisch, dus we moesten tevreden zijn met enkele passanten. Gelukkig bleef de effectieve storm een 20tal kilometer van ons vandaan en hadden we behoorlijk weer. Dankzij een duidelijker afspraak dit jaar moesten we slechts om 10u wegen, na een rit van bijna 2 uur.
Heren 8 Vrij : duidelijke plaatsen, zilver!
Onze Heren 8 Vrij moest het opnemen tegen Fam janssens, Demarreurs en Mersch. Demarreurs was een walkover, Janssens was alweer onaantastbaar en tegen Mersch hadden we een spannende strijd voor de tweede plaats. Mersch had echter een zware nacht achter de rug en niet iedere trekker had aangepaste schoenen (of nog maar 2 dagen), dus het zilver kwam redelijk vanzelfsprekend onze richting uit. Jammer genoeg niet meer tegenstanders in deze klasse!
U23 brons in zware klasse
Onze U23 had een uitgebalanceerde ploeg die werd aangevuld met Jonas (eenmalige comeback), Arno (leentrekker Wieme) en kersverse Chainat. Het werd de ervaren sporter (Thai Box) zijn eerste outdoortornooi na slechts 3 trainingen. We konden ons slechts in de laatste ronde plaatsen voor de halve finales, maar dat waren wel 2 erg vlug afgewerkte winnende trekken : we waren er volledig klaar voor! In de halve finale waren de Elektrotrekkers oppermachtig, maar wij waren al een pak beter dan in de eerste 2 confrontaties.
Voor de derde plaats moesten we tegen de Berketrekkers. Hoewel we in onze eerste trek nipt hadden verloren (eerst 3m gepakt, daarna werden we afgemaakt en in de tweede trek hadden we zelfs onze start niet), zat de moraal bij onze collega's precies niet goed en zij kwamen met minder enthousiasme op het veld. Wijzelf barstten van enthousiasme! Niemand in onze ploeg had al ooit een BK-medaille gehaald en we gingen tot het uiterste. Na een intense trek konden we nu wel 2-0 winnen. De bronzen medaille was een feit! Volgend jaar wordt enkel Chainat te oud voor deze klasse.
Van de 12 trekken vanmiddag, hadden we liefst 11 keer de beste start! Van een focus gesproken...
Heren6 : Heroische broederstrijd tegen Mersch
Na een tweetal uurtjes wachten, waarbij het veld nauwelijks nog werd bezet en ook het drankkraampje al was opgekraamd en ook een buitje was voorbijgetrokken. Was het de beurt aan onze heren 6tal. We trokken heel goed tegen de twee Pajotse damesploegen en de Demarreurs. Waarbij we duidelijk lieten zien dat we in het Pajottenland niet met onze beste ploeg aantreden. Al vlug was duidelijk dat de 2 Janssensploegen, Mersch en wijzelf de halve finales zouden bemannen. In de laatste ronde moesten we nog aantreden tegen Mersch, het werd een zeer spannende en vermoeiende 1-1! De toon was gezet, want beide ploegen waren redelijk kansloos tegen de twee Janssens-teams.We bleven sportief en verzorgden zelfs nog de handen van 2 Merschtrekkers. In de strijd voor brons, hoopten we dat Mersch zou plooien omdat ze minder ervaring hebben met lange, lastige tornooien. Ook moreel zouden we na de Heren8, een voordeel kunnen hebben. We wonnen de eerste zware trek (aan goede kant) na een spannende strijd waarbij we langzaam achteruit stapten, dan werden afgestopt, bijna moesten meegaan, maar dan toch de laatste meter konden afwerken. De tweede trek zaten beide ploegen al piepedood, maar Mersch gaf alles en we konden niet anders dan de 1-1 toestaan. We wonnen de toss en iedereen dacht dat we binnen waren. Ondanks de zeer pijnlijke handen van Ruben (en anderen) stapten we weer zeer langzaam 2m achteruit. Echter te langzaam, want Mersch werd achteruitgestuwd door een grote schare supporters, en wij verloren zowel de grip als onze adem. Beide ploegen vochten als een gewonde leeuw (of harder) en beide teams kregen 2 waarschuwingen. Aan beide zijden stortten trekkers in, die dan toch weer gingen sleuren ... Nipt verloren we de derde plaats uiteindelijk!
Mooi gevochten, misschien 1 of 2 even goede reserves te kort voor Brons? (En vooral : vorige week teveel blaren op de handen getrokken) Proficiat voor deze trekkers, en onze tegenstanders, van Mersch!
WAAROM DOEN WE DAT NIET MEER IN HET PAJOTTENLAND???
De ceremonie was niet meer wat ze 's middags was geweest : niet alleen omdat het park al (bijna) was gesloten en de fanfare al op café zat, maar ook omdat wij er niet meer op stonden. ;-)
Na een 4de plaats, en een bronzen en zilveren medaille, kregen we bij het opruimen nog een koude douche over ons heen. Letterlijk dan, want het beloofde onweer had netjes gewacht tot het trekken (en de ceremonie) was gedaan. Maar brak nog in alle hevigheid los, toen we naar de wagens moesten.

H8 Vrij : James, Erik, Bogdan, Hannes, Mark S, Jurgen, Andy, Frederik, Michael en coach Hans
Beloften : Lieselot, Cynthia, Mathieu, Ruben, Ponsac, Et, jonas, Chainat, Arno (leentrekker Wieme), reserve/verzorger Duncan, coach Geert
6tal : Hans, Bogdan, Frederik, Hannes, Michael, Henk, Ruben, Mathieu en coach Mark S.