<< HOME

Foto's en uitslagen Beker van Vlaanderen -

De Gelegenheidsploegen
7 gelegenheidsploegen, waaronder de nieuwkomers van AH Oudenaarde, die de trofee van sterkste bedrijf voor een jaartje mogen achter de kiassa zetten. KLJ Vivenkapelle eindigde knap derde, voor onder andere de collega's van KLJ Sijsele. De twee poegen van onze gasten van Opvangcentrum Eeklo stonden net na elkaar op de vierde en vijfde plaats. De onervaren Brugse RugbyClub (eerste touwtrekwedstrijd ooit) stoomde al direct door naar een gedeelde eerste plaats, maar verloor de beslissende finale van Chiro Karreveld. Dezen trekken jaarlijks enkel mee in Feestend Beert, maar bewezen het hoge recreanten-niveau van het Pajottenland.

Recreanten
11 ploegen : 10 dubbele wedstrijden : dat gaat vele stijve spieren hebben opgeleverd!
Jaarlijks meerdere moedige KLJ-ploegen in deze poule. KLJ Lichtervelde eindigde op de laatste plaats met de ene ploeg, maar werd overtuigend eerste met de andere ploeg. De KLJ-wisselbeker blijft ook minstens nog een jaartje in Lichtervelde staan! De gemengde ploeg Beveren a/d Ijzer (met ook weer Reneetje van 74jaar in de ploeg) had vorig jaar gewonnen bij de gelegenheidsploegen en werd nu knap tweede bij de recreanten! Knap, want zij doen slechts 2 tornooien per jaar : dat van hen en dat van ons!
Mersch-verre-familie (de derde Mersch-ploeg) bestond uit de nieuwe trekkers van de succesvolle eerstejaars-BTB-ploeg Mersch, en zij wonnen mooi de derde plaats van Feestend Beert. Beert staat meestal heel sterk, maar had nu met enkele late afzeggingen te maken. De dubbeldekbus was er niet minder vol door!
Na hun vendeldemonstratie haalde KLJ Waregem nog een vierde plaats! Het beste bewijs van het hoge niveau van deze Recreantenreeks dit jaar!!!De zesde plaats was weggelegd voor het Development team : onze eigen toekomst : een kudde 10-13-jarigen, versterkt met WK-ganger Ponsac en een van de hardnekkigste (en beste) treksters van het land, als je het mij vraagt. Knappe wedstrijden, maar nog wat spierkracht te kort!!! De trainingen wierpen wel al vruchten af! Het damesteam de Dolle koeien (derde tornooi ooit, slechts!) hielden mooi stand! Mooi resultaat! Die zien we hopelijk nog veel terug! KLJ Veurne (ook pas tweede tornooi van het jaar!) werd knap de derde KLJ van Vlaanderen! We zagen heel veel talent in Sijsele! Een Internationale dimensie dankzij de jonge, nieuwe ploeg TTV Schijf, die hier kennis konden maken met onze mooie sport! Een meer dan gewaardeerde aanwezigheid! KSA Sijsele werd aangevuld met lichte leden van TTV Versieck, maar was met groot en klein, ervaren en onervaren iets te onevenwichtig. Door de 4 Versieck-trekkers mschoven ze al direct door naar de Recreanten, terwijl gelegenheidspleog een treffender benaming had geweest voor de KSA'ers. Ze konden enkel hun eerste wedstrijd winnen. Wel leuk om een ploeg van het Marollenplein te mogen begroeten! Heel graag volgend jaar opnieuw?

Gevorderden
Een straffe reeks met in de hoofdrol de opkomende pajotse talenten! De enige reeks zonder Internationale deelnemers. 7 dubbele trekken ( eventuele finale), maar geen enkele makkelijke of korte wedstrijd! Ook dat zal geen deugd hebben gedaan bij de gladiatoren op maandag! de jeugd van Janssens probeerde telkens de wedstrijd lang te laten duren, om hun uithouding te kunnen laten zegevieren, maar ook hier had de erg jonge ploeg net iets te weinig kracht om daar in te slagen. De Elektrotrekkers (tweede ploeg) was nog niet volledig gerecupereerd van een veel te korte nacht. De Beker van Vlaanderen was echter meer dan enkel een middagje Touwtrekken! De Rukkers hadden geheel theoretisch kunnen meedoen met de gelegenheidsploeegn, maar dat strookt niet met hun prestaties of met hun ambitie : 7punten gehaald in deze sterke reeks is een knaller!
Nog een knaller : de lichte damesploeg van de Bougiekes werd vijfde (9punten). Lijkt een anonieme plaats net na de toppers, maar dus wel voor de zwaardere rukkers en twee ploegen die volledig op touwtrekotinnes trokken! Ook dit is een niet te onderschatten prestatie! Een uitslag in het midden betekent echter ook : de minste makkelijke trekken van allemaal. Dus : waarschijnlijk de zwaarste middag van hun goedgevulde eerste seizoen, en blijkbaar heel goed verteerd. Knap hoor!
De andere Damesploeg Mersch Gezusters heeft net iets meer power (en gewicht) en vocht zichzelf naar een gedeelde tweede plaats! Echter, in de Bronsfinale konden ze Versieck2 net niet tegenhouden (wat ze in de voorrondes net wel (tot op 30cm) hadden gekund en werden zo in extremis vierde. Versieck 2, die al meer zware touwtrektornooien achter de kiezen hebben, konden nog opschuiven naar de derde plaats. De Demarreurs haalden een knappe tweede plaats! iets om trots op te zijn, want dit is pas hun eerste seizoen!!! Ze mankeerden wat zelfvertrouwen om in de finale te verrassen, maar etaleerden wel hun klasse (op niet-aangepaste schoenen!!!) Een straffe middag (hoe was het op maandag?) en ditmaal geen last van het kantvoordeel dat er in het Pajottenland wel altijd is. STRAF! Mersch gebroeders bekroonden hun schitterende eerste seizoen met een Beker van Vlaanderen! De aanpassing naar de speciale schoenen deed hen geen punten verliezen. Op naar de top!
Getrainde topploegen
Holland TOW uit Engeland voor het derde jaar op rij! Daarna de verrassing van het tornooi : Vandakker!!! De tweede ploeg van Holland TOW kon nog net de fenomenale kracht van de Mertensmannen achter zich houden. Familie Janssens, dit jaar niet met een mixed- of gewichtspleog, maar wel met 6 stevige kerels aan het touw werd vijfde. De Nederlandse Hagmolltrekkers (vorig jaar nog met 7) moest het dit jaar met zijn zessen doen, maar werden mooi 6zesde! Hopelijk opnieuw een schitternede seizoensafsluiter gehad in Vlaanderen! TTC Wieme voerde nipt het Westvlaamse trio aan : Wieme met 15p, Stove en Versieck elks 14p. Een bevestiging van een spannende westvlaamse competitie! (Gewonnen door De Stove, voor Versieck). De Berketrekkers raakten op dreef toen de eerste ploegen al begonnen op het tandvlees te zitten. De tiende ploeg van Vlaanderen (Open) is helemaal niet slecht, als je niet in je favoriete klasse aantreedt. Zelfde geldt voor De Elektrotrekkers (de winnaars van de VlaSbeker dit jaar). LCS had ook al een zware nacht in Brugge achter de rug en was een beetje kort van adem. Het Parochiebladje verdient al een lange tijd een prijs van de moed! Jammer genoeg is die er niet en bleven ze puntenloos op dit allerhoogste niveau.
Een mooie spreiding van de Engelse, Nederlandse, Antwerpse, Westvlaamse, Oostvlaamse ploegen EN van de verschillende ploagsamenstellingen maakten ook deze Beker weer tot een schitterende belevenis die zijn plaats heeft in het Belgische Touwtrekken! Naats alle andere mooie tornooien en klasses! Heel graag tot volgend seizoen!