<< HOME

BK 2013 Ontgoochelingskettingreactie - Geert

Om zeker op tijd te zijn vertrokken we fris en monter al om 7u20 naar Brecht. We arriveerden er als eerste ploeg, hoewel we de verste verplaatsing achter de kiezen hadden. Het veld bleek weer heel mooi afgewerkt door het organiserende team! Maar de weegschaal was niet op tijd, maar geen probleem. Onze jeugd (Sander, Jonas, Ed, Ponsak, Lieselot, Duncan, Namfonh, Linda) versterkt met 2 trekkers van Wieme, startte met een dubbel verlies tegen Mertensmannen. Achteraf bleek dat de sleutelpartij voor de halve finales. De jeugd werd 5 in een reeks waarin de nummers 3-4-5 dicht bij mekaar aanleunden. De wedstrijd werd afgehandeld op anderhalf touw, waardoor het leek alsof de tijd bleef stilstaan. Meestal slechts 2 ploegen op het terrein. De Heren 8tal Vrij werden om 10u al verwacht, maar moesten pas om 12u aantreden... (goede beslissing, maar mocht wel vooraf zijn gemeld) Versieck presteerde niks van wat we hadden gehoopt... te weinig power, te weinig training. We hadden gehoopt op een overwicht in kilo's maar zowel Mertensmannen als Fam. Janssens gaven geen ene krimp. (Hans, Andy, Erik, Bogdan, Geert, Marc, Frederik, Michael). Om 13u konden we eindelijk overgaan naar de 2de blok van "het ochtendprogramma". Zelfs coach Mark was machteloos.
Ondertussen moest Michael al naar huis vertrekken (na het ochtendprogramma, hadden we afgesproken, er van uitgaand dat dit om 12-13u zou zijn) maar de jeugd moest nog bij beloften trekken... . Dezen zouden veel te laat thuis zijn, maar vandaag was wel het BK!!!
Onze beloften werden 5de van 5 ploegen. Beetje zoals verwacht, maar wel knap getrokken. Mathieu en Dieter vulden de jeugdploeg aan. Dieter deed het heel goed, voor een eerste wedstrijd!!! Maar in trance waren we nog niet echt.

Daarna moesten we wachten, we aten ons buikje rond met Aiki Noodles. Van het lange wachten werden we zelfs suf na een vroege ochtend en een stevig programma. Om 16u begonnen we wat ongeduldig te worden : wanneer zouden we nog kunnen eten, of de boekentassen maken? We aten nog een potje Aiki Noodles, voedingsschema in de war (en uit verveling). De spieren werden stram wegens afgekoeld... . Er vertrok nog een volle auto naar huis.
Om 16u30 besloot De Stove dat het lang genoeg had geduurd en meldde af voor de zestallen. Wij waren erop gebrand een medaille te halen, dus weken niet. Om 17u besloten we dat het nu wel lang genoeg had geduurd (foutieve info dat de klasse die aan de gang was met 7 ploegen werd afgewerkt, het waren er eigenlijk 4, wat al vlug een klein uur verschil gaf).
Er werd wat gepuzzeld : als er 1 auto terug vertrekt, wie kan dan mee en vooral "wie moeten we dan wel hier houden?". Zonder prijsuitreiking en zonder eten zouden we ten vroegste om 21u thuis zijn. Blijft er dan nog iemand voor de prijsuitreiking??? Uiteindelijk zegevierde het verstand : ondanks dat dit het laatste BK was voor de 3 jeugdtrekkers, zouden ook wij afmelden. Het sein voor Wieme om ook in te pakken! We waren er tenslotte al van 9u. Hierdoor bleven nog slechts 4 ploegen over (geen finales, dus) en was het BK dus nog een uurtje eerder gedaan.

Een zware beslissing, onzekerheid/verdeeldheid ook in de ploeg. Maar de enige die we tegenover ouders, partners,... konden verantwoorden. Het gebeurt soms wel dat we om 17u30 nog anderhalf uur naar huis moeten rijden (dat is nu eenmaal nationaal trekken), maar het is nog nooit gebeurd dat we dan nog moeten een klasse beginnen!

Volgend jaar beter? Jeugd??? Heren 8tal Vrij??? Dames??? We gaan onze doelen eens moeten op een rijtje zetten! Volgende week in Maarkedal alvast de uitgestelde ontmoeting met Wieme en De Stove. Jammer genoeg is ons superteam van Frederik-Hans-Bogdan-Lorenzo-Marc en Jonas-Ed-Ponsac-Sander dan weer niet volledig. ("KRACHTTERM")

De frietjes van Hans en Lorenzo waren gelukkig wel lekker. MERCI!
Terug thuis om 20u45. Precies 13u en 25min van thuis weg voor 12 dubbele trekken.
Zot zijn doet geen zeer... .