<< HOME

Parel van 't Pajottenland - Geert

Hebben we al meerdere mooie tornooien achter de rug in het Pajottenland (groot, gezellig klein,...), en dachten we zelfs even dat Beert met de afwijkende regels voorbijgestreefd was... . Maar toen we met onze (te beperkte) delegatie weer naar Beert gingen, wisten we weer waarom we daar op een maandagavond naartoe moeten, en bij uitbreiding waarom Het Pajottenland nu zoveel Touwtrekkers heeft.
Het Criterium deed wat het verondersteld werd te doen : mede dankzij het PajottenlandCriterium had Beert weer een stijgend aantal ploegen (19 Heren en 12 Dames??), en omgekeerd had ons Criterium een schitterende finale en dus een schitterende reclame van Beert zelf! Onze ploeg bestond uit 3 Gensb-gangers Jonas, Sander, Ponsac. Zij mochten hun feestweekendje verderzetten, samen met (de ook veel te lichte) Mathieu. Met James en Geert hoopten we toch wat gewicht in de schaal te leggen, maar mede doordat het maar 2 meter trekken is voor de overwinning op Zotte Maandag, grossieren de meeste ploegen in zwaargewichten om ter extreemst. Gevolg : we waren veel te licht om ploegen tegen te houden. We trokken mooi, die 3 keer dat we de kans kregen, maar eindigden ergens 15de of zo. Mersch Gebroeders en De Bougiekes mochten hun wisselbeker meenemen en ondertussen waren onze kerels al aan het springen en feesten!
Volgend jaar duid ik iemand uit het bestuur aan die 3 weken vooraf Beert al promoot, want dit is wreed de moeite, maar een week voordien gaan de meesten geen verlof meer krijgen! Ook een damesploeg moet te doen zijn!!! Ten eerste omdat het uitzonderlijk is dat er 11 damesploegen zijn op een tornooi, en ten tweede omdat het niet makkelijk is voor onze jeugd om een meisje van daar op te scharrelen... .
Proficiat organisatoren, en hopelijk tot op 20 okt, in Sijsele!