<< HOME

D-Team in St-Andries: missie (ruimschoots) volbracht !!! - Geert

Het schitterende trekken had in Herne niet tot punten geleid, en zelfs nauwelijks tot een echte wedstrijd. Dat belette onze enthousiaste jongeren niet om (bijna allen) binnen de minuten te antwoorden dat ze wilden meegaan naar St-Andries, toen ik dat voorstelde. Het beste bewijs van onze doorzetting en ons enthousiasme.
De twee ervaren Bereketrekkers werden wel vervangen door Ed en Ponsac. En we wisselden enkele jongeren in tegen Jurgen en de onervaren Marc C. We trokken hem zelfs touwtrekboots aan, hoewel ze vier maatjes te groot waren… . Daardoor konden wel enkele jongeren die als laatsten hadden geantwoord, niet meer meedoen. Volgende keer nog vlugger antwoorden!

De eerste wedstrijd was al direct een spannende trek. We pakten zeer mooi de start, maar omdat we daar zelf niet op hadden gerekend, vielen we ook onmiddellijk. We konden twee keer wat afremmen, maar moesten toch toegeven. Onze middag kon al niet meer stuk, hoewel we net niet hadden kunnen winnen. We zaten al direct een stap verder dan vorige week! Daarna volgden enkele pijnlijke trekken. De Stove, Versieck Heren en Wieme hadden een eigen programma en hadden geen zin zich moe te maken tegen ons D-team, we werden in recordtempo vooruitgesleurd. Ik herhaal nog eens dat dit geen afgang is, maar veeleer een compliment, van ploegen die bang zijn om zich moe te maken of om een foutje te maken.

Ondanks mijn belofte dat de spannendste wedstrijden na de pauze zouden volgen, begon ik bij enkelen de eerste tekenen van gelatenheid te zien. (Zeer gevaarlijk!) Ik herhaal nog eens dat ik de trekkers nooit iets voorspiegel waar ik niet zelf in geloof. Ponsac begon zich echter steeds beter aan zijn ankerpak aan te passen en ook Marc leerde iedere trek bij. De grootste verrassing kwam echter van Jurgen. We kennen Jurgen als een stille kracht, maar in deze onervaren ploeg nam hij steeds meer de rol op van voortrekker. En toen hij ook zijn ploegmaats begon bij te sturen, konden we tegen ’t Gaperke standhouden, zelfs aan de minder goede kant van het terrein.
Wat volgde was een echte uitputtingsslag waarbij iedereen alles, maar dan ook ALLES, moest geven wat hij in zich had. Net toen we dachten dat we zouden verliezen, zaten ook onze tegenstanders zonder lucht. Nog een laatste keer weer onszelf oppeppen en een laatste ruk bracht ons weer twee stappen achteruit, waardoor iedereen nog maar eens zichzelf overtrof om uiteindelijk af te werken. Onze eerste gewonnen punt was welverdiend! Een terecht applaus van ouders en andere supporters volgde. Toen mochten we naar de goede kant en konden netjes ook de tweede trek afwerken!
We hadden de smaak te pakken en de gelatenheid was volledig verdwenen. Ook de belofte aan een ijsje als we nog 4 punten zouden halen, hielp daarbij. We verbaasden vriend en tegenstander met ook nog dubbele winst tegen Altez, die we geen kans gaven. Tenslotte hadden we ook het zelfvertrouwen dat het wat langer mag duren, dat wij als jongsten meest uithouding moeten hebben, en ’t Parochiebladje (waar we vorige week nog kansloos van verloren!) werd rustig op uithouding ingepakt en met een strikje errond terug naar Izegem gestuurd.

Overmand door trotse emoties tracteerde ik met een ijsje, maar vergat om een cooling down te geven. Sommigen hebben dat op maandag ervaren. 

Proficiat aan alle trekkers! We groeiden echt in het tornooi. En bedankt aan Ed en Ponsac om ons bij te staan. Jurgen nam een schitterende leidersrol op zich en maakte het verschil! Marc Cl.en Dries VR verdienden allebei de medaille voor de strijdlust. Dat werd pijnlijk duidelijk toen Marc de touwtrekbottines afdeed en ons een zicht op de rode grijze kousen gunde… .
Marc zal tegen donderdag hersteld zijn, zodat hij naar training kan komen.

We haalden een gedeelde vierde plaats, samen met ‘t Gaperke en met ‘t Gaperke Mix, maar hadden we die later in het tornooi gehad, zouden we hen ZEKER ook overwonnen hebben!

Voorlopig geen dergelijke wedstrijden meer.
Het blote-voeten-tornooi van Nieuwvliet is NIET in augustus, maar op 29 juli om18u30.