<< HOME

Jong geleerd is oud gedaan - Geert

In Herne trad ons D(evelopment)-team een eerste keer aan. Met dank aan de begeleiding van 2 Berketrekkers, werd het een meer dan interessante training. We konden geen punten pakken en zelfs niet lang stand houden. Daarvoor hadden we nog een tweetal trekkers tekort aan het touw. Maar ik zag ook : een goede sfeer, verbetenheid, niemand die opgaf tijdens het trekken, geen wanhoop, geen slingerende bewegingen (hoewel ik daarvoor vreesde met zo 'n jonge groep). Kortom heel volwassen trekkers!!! Alleen maar betere resultaten kunnen volgen. En toen ik deze week vroeg als we komende zondag opnieuw zouden proberen, antwoordden de meesten binnen de 5 minuten van ja!!!
Zondag trekken we als gensb, waardoor we een 50tal kilo's zwaarder mogen zijn. Ik weet niet of we punten gaan halen, maar het zal er toch al wat dichter tegen zijn.

Onze jeugdtrekkers zorgen er ook voor dat ons ledenaantal nu al hoger is andere jaren : een nieuw record staat er al (38). Ik verwacht ook nog enkele inschrijvingen extra de volgende weken. (Het vorige recordjaar, hadden we dan nog enkele BK-inschrijvingen van (dames) die enkel voor het BK aansloten. De 38 van nu zijn leden voor de rest van het seizoen.

We schrijven geschiedenis !
Uitzonderlijk dat een touwtrekploeg zo vroeg recruteert.

Dank aan het enthousiasme van Siel en zijn ouders! En van alle andere trekkers, ook, uiteraard!