<< HOME

Belevenissen in Herne - Geert

Vandaag trokken we met de grootst mogelijke delegatienaar Brabant voor een wedstrijd in de westvlaamse Competitie. Het zijn rare tijden, meneer. We moesten al heer ver voor het terrein achterlaten, waarna we met 15 (vijftien) in 1 wagen verder reden tot bij het terrein. Ongeveer terzelfdertijd liet ook Sofie haar wagen achter langs de kant van de weg, niemand wist echter welke weg, ook zijzelf niet, zoals een paar uur later zou blijken. Het terrein was niet gemaaid en liep af naar Ninove. Inschrijvingen verliepen hectisch, mede omdat Versieck een 15tal van zijn 32 (!!!) trekkers moest wegen, maar gelukkig had Jan Lenaerts alles onder controle. Je kunt dus toch leren multitasken op gevorderde leeftijd?? De wedstrijdtafel zag er goed uit (langs de smalle kant van het terrein) met Ann-van-Jan en Stefanie-van-Lorenzo. Evenzo het ene wedstrijdtouw met Steffi. Aan het andere touw stond James klaar al... .

Pajottenland is grotendeels onontgonnen gebied, maar daar zal snel verandering in komen. Het publiek zou zijn ogen uitkijken.

Het was een half mirakel, maar ik slaagde in slaagde de ganse delegatie vlot in een passende ploeg te proppen. Dank aan assistent Marc V. voor het rekenwerk en het plakken van de etiketjes. Ed, Jonas en Ponsac zouden samen met de Berketrekkers in een GENSB-ploeg zitten, klaar voor minstens een ereplaats. Ons herenteam bestond uit Hans, Andy, Hannes, Erik, Michael, Lorenzo, Bogdan en Frederik. Opnieuw met 8 dus en dat wierp zijn vruchten af in de tweede tornooihelft. We kregen de hulp van 2 Berketrekkers-heren om ons Development-team rond te krijgen. Weliswaar 20kg te licht, en omdat twee heren aanvulden in plaats van 2 jongeren/dames, mochten we geen kilo's bijtellen voor onze meisjes, zoals wel het geval was geweest in Ruiselede. Daardoor kwamen we wat gewicht tekort, en konden geen enkele ploeg afremmen. Dat komt echter nog wel! (Zie ook apart artikel)
Bij de recreanten hadden we nog een ploeg, bestaande uit Sofie, Alexandra, Stefanie VR, Sarah VR, Ilse en Sylvia, samen met Jurgen. Mathieu en Marc Claerhout (vader v Siel) wisselden elkaar af. Zij haalden een mooie vijfde plaats op 12. Een zeer mooi resultaat, want er zaten enkele imposante teams bij. Misschien hadden we James of mezelf moeten inschakelen als anker tegen de meest geweldige teams. Had alvast beter geweest voor de rug.

In het begin van het tornooi was het kantvoordeel zowat onoverkomelijk, en zo verloren onze heren (na opwarming in de eerste ronde tegen D-team), een jammerlijke trek tegen Wieme. In de derde ronde startten we tegen De Berketrekkers aan de goede kant, en sleurden hen redelijk eenvoudig naar beneden. Naar boven lukte het ook wel, zij het wat moeilijker, op 75cm van de winst gleed het gros van onze trekkers echter uit en we konden niet meer herstellen. Ook hier eerder een trek verloren dan een trek gewonnen. De ontgoocheling stond op ons gezicht. Tegen het Parochiebladje kwamen we niet in de problemen. In de laatste ronde mochten we tegen De Stove aantreden. De coach moet altijd twee mensen aan de kant laten als je met 8 bent voor de zestallen, en soms is dat ontgoochelend als je een belangrijke wedstrijd aan de kant moet staan. Maar het leverde wel op, dat we nog fris zaten. We startten aan de slechte kant, maar De Stove moest al vlug meekomen. Ze vloekten na hun verlies omdat ze wisten dat de tweede trek nog moeilijker zou worden voor hen. Een duidelijke 2-0 tegen De Stove, nu al twee tornooien na elkaar!!! Na de voorrondes een gedeelde eerste plaats met De Berketrekkers. In de halve finale hadden we ook geen last meer met Wieme, door de vele wissels EN doordat het kantvoordeel langzaamaan verdween. De Stove dwong de gensbploeg uit Merksplas/Moerkerke tot een derde trek, dus het zag er goed uit voor ons. Maar in de finale waren we niet meer gretig genoeg (!!) en verloren 2-0 van De Berketrekkers. Toch maar es noteren wie wanneer aan de kant stond? Daarna de lange wandeling terug naar de auto, waar ik tot de constatie kwam dat ik Jonas was vergeten... . Toch hectisch hoor, een dagje met trekkers in 4 ploegen, die je wil in de gaten houden. Enfin, IK wist tenminste de auto nog staan.

Nu we de leiding grijpen in de competitie, zijn we "verplicht" zondag naar Sint-Andries te gaan. Hopelijk heeft Vandakker begrip voor onze situatie.