<< HOME

Drukke dag in Brecht - Geert

We waren opvallend aanwezig op het tornooi van de Powerrangers.
In de gensb-klasse werden onze jongens en meisjes vrolijk dooreen gemangeld met De Berketrekkers. Onze “grootste jongens” mochten in de Berketrekkers-ploeg waarmee we ook later dit seizoen nog willen samenwerken, lange tijd meedoen voor de overwinning. Finaal bleken alleen de Powerrangers nog wat sterker ook al trokken ze ook gelijk tegen de Electrotrekkers. Knap Touwtrekken van Ed, Ponsac en Jonas.
Onze dames, meisjes en lichtsten trokken samen met de jonge/lichte Berketrekkers. Met waarschijnlijk de jongste Touwtrekker ooit in de Antwerpse Competitie, in onze rangen (Ciaran, 6 jr) wonnen we tweemaal van Fam. Janssens. Dezen hadden gewonnen van de Grasgrieten, dus hadden we goeie hoop ook onze laatste twee trekken te kunnen winnen tegen deze dames-thuisploeg. We slaagden er echter op geen enkel moment in om voldoende druk te maken. Maar toch een schitterende prestatie van deze ERG jonge ploeg, met uitsluitend de lichtsten! Behalve Ciaran werden ook Duncan en Connor stelling gebracht. En we hopen van harte deze verjonging de volgende weken verder te kunnen zetten.

Tussendoor nog een fotoshoot voor reclamedoeleinden. Waarvan binnenkort het resultaat ge-uploaded wordt. Mooi, maar we willen nog mooiere foto’s.

In het middagprogramma gingen we geen ploeg opstellen, maar toen Vandakker kwam vragen om hun ploeg te helpen vervolledigen stelde ik Jonas, Ed, Ponsac, Namfonh, Linda, Ebe of Nan voor. Het antwoord was “OK”. Bleek dat ze eigenlijk, anders geformuleerd, 3 mensen hadden voor wie ze nog een ploeg zochten. Samen met opnieuw 2 Berketrekkers, werd besloten onder de naam Versieck te trekken. We stonden met maar liefst 13 trekkers aan het veel te korte touw. De zwaarste heer woog nauwelijks 65kg, het lichtste meisje 42kg… . We werden enkele keren (meestal, eigenlijk) weggeblazen maar de laatste wedstrijd werd onze “finale” : we trokken mooi en verdiend gelijk tegen de Electrotrekkers. Een heel goede manier om de middag door te brengen!

Terwijl klein en groot zich amuseerden op en rond het springkasteel, en terwijl Jonas zijn kappersstage afwerkte, arriveerden Hannes en Sofie voor het Recreantentornooi. De ploeg zou bestaan uit Ilse, Sofie, Geert, Hannes, Marc en dan afwisselend Jonas, Nan, Ed en Ponsac. We kozen ervoor de combiregel niet te gebruiken.
Maar al na de eerste wedstrijd had Sofie alles (over)gegeven, en moesten we een extra persoon -met al een ganse competitiedag achter de kiezen- inzetten. Het werd een leuke afsluiter (vierde plaats op acht ploegen) van een heel drukke en intense dag. Een lange zondag, gezellig met gelijkgestemden! Niet voor iedere week, zo ’n lange werkedag, maar goed voor de ploegsfeer!