<< HOME

Gewonnen! - Geert

Ons recreantenteam bestond uit de lichte/jonge heren Mathieu en Jurgen, samen met James en onze Engelse sleutels (die passen altijd en overal op) Marc en Nathalie. Ervaren rot Katrien zorgde voor stabiliteit. Sofie vierde haar comeback (hoewel geblesseerd). Alexandra (hoewel ziek) werd een eerste keer echt voor de leeuwen gegooid. Zoals verwacht waren ze kansloos tegen de Highlanders en de JupilerBoys. Maar verder lieten ze geen enkele steek vallen, zelfs niet tegen KLJ Waregem!!!

Zoals ook de vorige jaren is er in Ruiselede een kantvoordeel, vooral in het begin van het tornooi. Dat zorgde ervoor dat Wieme een steek liet vallen tegen KLJ Ruiselede, maar vooral ook dat onze heren (Hans, Hannes, Mark, Andy, Lorenzo, Frederik, Michael, Bogdan) in de eerste wedstrijd van de dag slechts gelijk trokken tegen De Stove. Het gevoel van ontgoocheling over 2 verloren punten, was iets groter dan de vreugde over 1 gewonnen punt.Ook tegen Wieme lieten we (veel later) een jammerlijke trek liggen, we panikeerden veel te vlug en gingen omhoog, omlaag, opzij,... maar trokken onvoldoende stabiel! Parochiebladje en ook Ruiselede waren een vogel voor de kat, ook onze gens-ploeg werd met huid en haar opgevreten.

De gensbploeg was vooraf ons grootste vraagteken : vooraf een groot probleem : we wogen 664kg teveel!? Een rekenfoutje van de praeses? Even stressmomentje, even huiswerk overdoen, geen oplossing, wanhopig iedereen terug op de weegschaal : toen viel mijn oog op Mathieu die al zes jaar meetrok met de jeugd en zich ook dit jaar nog jeugd voelde! Hem werd duidelijk gemaakt dat hij niet de eeuwige jeugd bezit. Jawel, we waren met 11 aan het touw : Sander, Ed, Jonas, Ponsac, de lichte dames Sylvia en Nan en verder de pluimpjes Namfonh, Linda (12jr), Dries (11), Connor (9) en de jongste trekker op een west-Vlaams tornooi ooit : Ciaran (6). Veel volk, maar vooral veel prille jeugd. Coach Mark slaagde er echter heel goed in hen in het gareel te houden. We wonnen al direct overtuigend van 't Parochiebladje (dat we al beter zagen dan vandaag), wat een heuse opsteker was. Verder twee maal spannend verloren van Ruiselede, maar de verrassing kwam in de laatste ronde :
De Stove had net voordien letterlijk alle mogelijkheden moeten uitputten om te kunnen winnen van Wieme, en zat niet te wachten op een stabiele ploeg met 22 (kinder)voetjes op de grond. De eerste trek vanop de betere kant kon De Stove nipt winnen, maar in hun laatste trek overtrof onze jeugd zichzelf en vocht 4 meter achteruit : ook gelijk tegen De Stove. Iets om echt trots op te zijn!

Door dit puntenverlies van De Stove kwam Versieck heren op een gedeelde eerste plaats dankzij de gensb-ploeg! Touwtrekken de ultieme ploegsport, nog meer dan anders!

In de finale tussen Versieck 1 en De Stove konden we zeer sterk starten (aan de mindere kant) en onmiddellijk achteruit lopen. De Stove drong niet aan en het werd een makkelijke zege. Ook na de kantwissel lieten we De Stove geen kans om zich te verweren.
De eerste overwinning van het seizoen was een feit!!!
Gensb-Versieck werd vierde.
Proficiat aan allen!