<< HOME

De Berketrekkers onder dak! - Geert

Vandaag moesten we een harde keuze maken : De Stove waar vorig jaar 4 ervaren ploegen waren of De Berketrekkers die de opening van hun Touwtrekhal mochten vieren, waar zeker veel meer spannende/lastige trekken op het programma zouden staan en die het tornooi veel vroeger hadden aangevraagd. We verkozen toch de verdere verplaatsing van de twee te maken.
Zo kon ook onze jeugd/dames weer verder bouwen met de gensb-klasse in de voormiddag.
Versieck leverde met 6 jeugd en 2 dames 440 vd de 550kg. We kregen een Belofte-trekker van de Berketrekkers te leen en starten met een 30tal kilo’s onder het maximum. Jammer dus dat Lieselot nog geblesseerd is, of ze had er zomaar extra bij gemogen! “Onze toekomst” toonde echter dit jaar naar een ander niveau te zijn gegaan. De gelijke trek tegen de Grasgrieten was een ontgoocheling omdat we niet stabiel genoeg stonden. Daarna winst tegen Berketrekkers (experimentele, jonge ploeg vandaag) en ook tegen Heure! Tegen Powerrangers 2 opnieuw een gelijke trek nadat we waren uitgegleden en tenslotte winst tegen De Boerekes!!! Waar is de tijd dat we niks klaarmaakten (nog niet eens zo lang geleden)!
De jeugd toont dat trainen loont. Alleen stabiliteit is een probleem : Mathieu, op training kunnen we daar aan werken. En verder : zoveel mogelijk wedstrijden meepikken!

Voor het eerst dit jaar moest ik enkele heren teleurstellen, want er was van meer dan 9 mannen interesse. De vlugste antwoorden werden beloond… .
Vooral in de eerste wedstrijdhelft trokken we goed, mooi, enzoverder. We probeerden om niet te profiteren van het gewichtsvoordeel en er dus een harde training van te maken. We haalden nog een overwinning tegen een Janssens-ploeg en een gelijke trek tegen de thuisploeg (die echter ook een punt had veroverd van de Mertensmannen.
Maar dit alles had veel moeite gekost. Michael ging er na 4 wedstrijden uit om plaats te maken voor Jurgen, maar nog enkele andere trekkers zouden er zeker ook niet hebben om gemaald om even aan de kant te gaan.
Dat is geen zwakte, dat betekent dat we diep zijn gegaan en dat we er een goede training hadden opzitten. Op het einde, moesten we nog es de arena in tegen de laagstgeklasseerde (een Janssens-combi met diverse ploegen). We waren echter al zo opgebrand dat alles al na een goede 20 sec onherstelbaar in kramp ging.
Nogmaals gehoord van 2 ploegen dat onze trekstijl er dit jaar serieus op vooruitgaat. Ook in de laatste (verloren) wedstrijd.
Tussendoor nog eens de infrastructuur van de Berketrekkers bewonderd : de Touwtrekhal is vooral een hoge ijzeren constructie, waar slagregen het trekken nog wat zal beperken, maar we zijn er toch wat jaloers op, eerlijk gezegd. De kleedkamer en keuken is dan weer eersteklas : beetje groen van jaloezie, waren we. Volgend jaar hopen wij ook onder dak te zitten wat kleedkamer en materiaal betreft, als de bouwplannen doorgaan. Maar Touwtrekken onder afdak zit er de eerste jaren nog niet in. Proficiat Berketrekkers! Veel succes!