<< HOME

Aan het feest in Beveren - Geert

In 1 enkele zin : we deden het dit jaar veel beter dan den Duits destijds, daar aan Den Ijzer. We hadden twee ploegen mee met in onze zwaarste ploeg 4 heren, Sander en Jonas. We hoopten dat dit genoeg zou zijn voor de kruisfinales. Onze tweede ploeg was een mix van 3 dames, Ed en Ponsac en dan Geert en James. Deze laatsten om het gebrek aan gewicht te compenseren zolang James dat nog kan. Na de 4 trekken in de voorronde waren nog 3 ploegen ongeslagen, waaronder onze Versieck 1. Voor de laatste halve-finale-plaats waren nog 4 ploegen in de running, die al 1 keertje hadden verloren. Daar zat waarempel onze tweede ploeg bij. We moeten niet wegsteken dat ons imago wat meehielp aan dit resultaat, want veel ploegen, hadden al schrik van vooraf. In de play-off verloren we na een mooie trek, nog nipt. Net bij de laatste wanhoopspoging van de tegenstanders, overschreden we de lijn. Het wisselen van anker tussen James en Geert was een goede tactische zet, maar helaas nipt onvoldoende. Een gedeelde 4de plaats (eigenlijk 6de geworden) is een schitterend en opnieuw veelbelovend resultaat voor deze Recreantenploeg.
Inde halve finale en finale stonden ons nog Catteeu en LG Beveren te wachten, de beide finalisten van vorig jaar! We herinnerden ons wel dat wevorig jaar op een anonieme 7de plaats waren geëindigd met ongeveer eenzelfde opstelling, maar ditmaal (na Vivenkapelle en na Beert) wilden we wel eens wat laten zien.
Catteeu streed moedig, maar kreeg nooit de kans aan te vallen. Tijd was natuurlijk in ions voordeel en we konden beheerst afmaken. In de finale kon ook LG Beveren geen vuist maken, ondanks hun makkelijke halve finale. We waren op dreef en we wonnen voor de tweede maal in 4 jaar dit schitterende tornooi.
Een extra wedstrijd tussen Catteeu en LG Beveren had, achteraf gezien, spannend en vooral ook leuk geweest! Nu gaan ze weer alletwee naar Damme moeten komen om hun onderling duel te hebben. En daar kan ik mee leven… .

Zowel tegenstanders en wijzelf beseften heel goed dat we dit jaar met een veel sterkere ploeg waren afgezakt!
Dit was ook zeker waar! Maar ik vertel erbij : het was eenzelfde opstelling als vorig jaar (enkel 1 andere man). Dus als we dit jaar sterker waren, ligt dat aan de evolutie in onze ploeg!
Een welgemeende Proficiat aan beide ploegen!!!