<< HOME

Gensb-belevenis voor jeugd! -

Nadat teveel inschrijvingen van onze jongeren "onder voorbehoud" waren. Beslisten we de week zelf, na medewerking van de voorzitter van de Belgische TouwtrekBond dat we toch op bezoek zouden gaan op het officieuze Europese Jeugdkampioenschap. Jonas, Sander, Ed, Ponsac, Lieselot en Namfonh waren van de partij.
Het werd een echte belevenis! Jammer genoeg was iedereen zijn fototoestel vergeten...
Voor een eigen ploeg waren we veel te laat. Volgend jaar moeten jullie echt eerder bevestigen, jongens (en meisjes).
Maar Lieslot, Namfonh en Jonas konden aansluiten bij Bjorke uit Zweden. Jammer genoeg had deze combiploeg van een drietal Zweedse ploegen geen echte coach gekregen. Maar de sfeer was heel goed en tot hun eigen verbazing trokken ze bijna alle ploegen over de streep, zelfs de Berketrekkers. In de laatste trek van hun poule, werd verloren voor de tweede plaats. We werden derde (de eerste 4 gingen door). In de achtste finale kwamen we uit tegen een andere Zweedse ploeg en de kopjes hingen omlaag nog voor we op het veld stapten. Heel leuke wedstrijden en achteraf bleek het wel de zwakste poule te zijn, want zelfs de poulewinnaar werd onmiddellijk gewipt.
De Zwitsers ploegen haalden de uiteindelijke plaatsen 1,2 en 4. Ed en Ponsac hadden mogen aansluiten bij een 4de Zwitserse ploeg met "de overschotjes" en daarbij 2 Zuid-Afrikaanse meisjes. Communicatie verliep stroef en geen Zwitsers lagen wakker van deze restploeg. Een voorlaatste plaats in de poule was het resultaat.
Sander mocht aansluiten met een Engelse jeugdploeg (Glos-Som) als ankerman, hij werd goed in de groep opgenomen, en de ploegt trok goed, maar miste nipt de vierde plaats die recht gaf op een volgende ronde.

De avond werd feestelijk afgesloten, tot we in de auto zaten... .

Gensb was een belevenis, volgend jaar gaan we naar Duitsland ALS jullie het verdienen en als we op tijd kunnen inschrijven.