<< HOME

...hoe je 't bekijkt (BK2012 dl2) -

We mogen na het BK dat op het eerste zicht ontgoochelend was, echter niet te hard zijn voor onszelf. Integendeel er zijn meer dan een paar goede zaken aan het licht gekomen! Zie hieronder. En dat we niet wonnen in de achttallen vrij, is veel meer een verdienste van Fam. Janssens, dan een mislukking van onszelf! Op training achteraf werd het geformuleerd : wij hebben niet verloren, De Janssens hebben gewonnen!
Wat wilden we dan wel? Punten pakken met jeugdtrekkers die veel te jong, te zwaar of ongeoefend zijn, als aanvulling op die paar wel getrainde trekkers met goed gewicht en 16-17 jaar. Tegen ploegen die grotendeels uit 18-jarigen bestaan die al tijdje samen trainen en op gewicht staan??? Het is een feit dat onze toekomst voor de mixklasse er goed uitziet met Jonas, Ed en Ponsac, en ook Sander (als hij meer tijd kan vrijmaken). Maar nu konden we nog onmogelijk pieken. Namfonh en Mathieu horen altijd thuis in een Gensb-ploeg en Lieselot deed het uitmuntend. Maar daarmee hebben we nog geen winning-team.

Damesklasse kon nooit het vuur aan de schenen leggen. Maar wat deze ploeg liet zien na 2 weken samen trainen (en een hernia ertussen) was KNAP! De twee tegenstanders echter zijn van een ander niveau.Maar het was een leuke belevenis en we leerden andere mensen kennen. En dat is voor nu misschien wel het belangrijkste. De bronzen medaille, daar kunnen we klein over doen, maar het is wel een feit dat Versieck-Le rivage er tenminste wel weer stond! En dat kunnen er dus niet veel zeggen!

Zestallen : het was vooraf duidelijk dat we alles bij de heren in functie van de achttallen hadden gedaan, dus daar moeten we niet zwaar aan tillen. We konden ook alle heren aan het touw zetten. Hoewel het misschien niet de goede ploegsamenstelling was. Wie op training zijn best had gedaan, kon zijn plaats verdiend hebben.

Achttallen : Het veld was niet keihard als verwacht (wel droog, niet hard). Dus de tegenstanders konden wel tegenhouden. Misschien wilden we gewoon teveel, want de Janssens waren potverdorie wel weer sterk!

We slaagden er in een volledige jeugdploeg, damespoloeg en twee heren achttal op te stellen! We hebben de ganse dag aan het touw gestaan. Dat moet een knappe reclame zijn geweest (onze kledij valt ook lekker op)! Alle leden kregen de kans aan het BK deel te nemen. DE 5 grote jeugdleden, waren zelfs na een ganse dag trekken niet doodop.
Na de laatste inschrijvingen voor het BK, zijn we de op een na grootste Touwtrekvereniging (na Janssens, uiteraard). We hadden vooraf heel veel volk op training, en sommigen hebben echt gepiekt naar dit BK.
Als we dit opnieuw kunnen doen, met nog een paar meer, of een maand eerder, dan durf ik volgend jaar opnieuw de lat hoog leggen!!!

Gensbploeg : Jonas Deschoolmeester, Songkran Thawiphon, Yongyut Montri, Mathieu Versieck, Sander Snauwaert, Connor Versieck, Nicoline Rasemont, Lieselot Snauwaert, Namfonh Verstuyf, Linda Verstuyf.

Dames : Nan Montri, Namfonh Verstuyf, Sylvia Transez, Ilse Gantois, Lieselot Snauwaert, Nathalie Sentse, Sabine Rausch, Sanne Jalink, Francien Elfrink (en dank aan Angeline Cornelis)

Heren zestal 1 : Erik Versieck, Bogdan Hrynchuk, Lorenzo Degroote, Andy Baene, Michael DeWulf, Jurgen Lapage, James De Wulf
Heren zestal mix : Hans Snauwaert, Mark Snauwaert, Hannes Claus, Frederik VanSlambrouck, Jonas Deschoolmeester, Sander Snauwaert, Songkranh Thawiphon, Mathieu Versieck, Yongyut Montri

Heren 8 : Bogdan Hrynchuk, Erik Versieck, Hans Snauwaert, Andy Baene, Mark Snauwaert, Frederik Vanslambrouck, Michael DeWulf, Hannes Claus, Marc Versieck
Heren 8 : Lorenzo Degroote, Jurgen Lapage, James DeWulf, Mathieu Versieck, Sander Snauwaert, Jonas Deschoolmeester, Songkran Thawiphon, Yongyut Montri.

Coach : Geert Versieck