<< HOME

't Is maar.... (BK2012 dl1) - Geert

'We hadden onszelf behoorlijk wat druk opgelegd voor dit BK : in eigen streek, en we gingen ons niet bezighouden met de organisatie. Vorig jaar 'n knappe vierde plaats en zilver in de achttallen. Beter doen kon enkel met een tweede podium en/of een gouden plak!
sMorgens deden we mee met onze jeugdploeg. We wisten dat we gingen moeten vechten voor een puntje, want we hadden toch enkele toegevingen moeten doen op kwaliteit om een volledige eigen ploeg rond te krijgen. Een jongedame die heel goed rendeert in de mix, maar niet in een gewichtsploeg, een jongen extra van amper 9 jaar, en een meisje (weliswaar goed getraind) van amper 11 : daarmee kun je misschien wel proberen stunten... maar niet op een BK. Het bleef bij een hele goede training en een 3tal trekken waarin we weerstand konden bieden, maar we haalden nog geen punten.

Bij de Dames een soortgelijk verhaal : slechts 3 weken vooraf werd beslist toch mee te doen, dankzij de hulp van recreantenploeg Le Rivage (NL). Onze sterkste trekster was out met blessure. Zelfde resultaat : mooie, veelbelovende houding, maar geen punten.

Bij de Heren zestal was de ravage compleet : er werd ge-opteerd voor een krachtploeg en een uithoudingsploeg (mix met jeugd). Dat was niet gepland een week vooraf, maar op de training had de jeugd de heren herhaaldelijk vooruit getrokken, waardoor ze hun kans mochten wagen (met Hans, Hannes, Frederik in de ploeg). Na een straffe vierde plaats vorig jaar slaagde onze krachtsploeg er niet in andere ploegen vooruit te sleuren, en kon de uithoudingsmix nooit op uithouding winnen... . Zelfs niet tegen Wieme. De laatste plaatsen waren ons deel.

De achttallen vrij moesten onze wraak vormen : Onze ploeg is ongetwijfeld beter geworden dit jaar. Versieck2 en Vandakker werden genadeloos vooruit gesleurd dankzij een onoverkomelijk gewichtsvoordeel. Maar het was duidelijk dat Fam. Janssens ook dit jaar weer te sterk was. Opnieuw zilver. Ook onze tweede ploeg kon niet voor een extraatje zorgen door de derde plaats van Vandakker af te snoepen.

Het verdict is hard : meer laatste ploegen dan iets anders, en eigenlijk enkel geschenkjes moeten opendoen. Dit is onvoldoende! Er moet nog harder getraind worden, niet alleen 2 weken voor het BK. Enkel 5 keer op een tornooi meedoen in een gans jaar is ook onvoldoende. De plaatsen gaan volgend jaar echt wel moeten verdiend worden!