<< HOME

Indoortornooi voor Gevorderden - Geert


Indoor-trekken wordt wel eens omschreven als het Formule 1 van het touwtrekken. Het is dan ook inderdaad geen modder-rally, of spektakel onder slechte verlichting,... Maar net als in Formule 1 zijn details (in de houding, dan) van doorslaggevend belang. Het geringste foutje leidt in een spannende trek tot... VERLIES. Nog een gelijkenis : op het einde van de strijd ligt het rubber te kijk op de baan. Onze eigen matten hadden nog enkele keren een onderhoudsbeurt nodig, maar doorstonden wel met glans hun eerste test. Wie deze wil gebruiken kan contact opnemen!
WEDSTRIJDEN :
Omdat indoor-trekken toch wat anders is dan de bekendere variant, beslisten we al vorig jaar de ploegsamenstelling "anders dan anders" te doen. Grappig dat hierop negatieve reactie kwam, maar dat het reglement ondertussen wel werd overgenomen in de West-Competitie. Misschien waren we dus wel een stapje voor op alle criticasters? We herhaalden ook onze originele manier van rusten van vorig jaar, om onze ene baan beter te gebruiken. (Vanaf de kwartfinales lieten we dit vallen, waardoor de vaart eruit ging, en slechts een tiental mensen bleef voor de finale.) Opnieuw een creatieve zet, maar dus een verbetering!!!
Fredotrans Dames en de Antwerp Warriors waren aan elkaar gewaagd, en hadden extreme onderlinge duels. JOC 't Schuurke moest tot de laatste ronde wachten op hun punten, maar hadden tegen dan voldoende gewicht en vitamines binnen gedaan. Fredotrans Heren had een zwaar gewichtsnadeel, De Daltons presteerden wel goed (met enkele nieuwen). 'tParochiebladje werd met een effectieve tactiek derde, Pony's tweede, en De Stove verdiend eerste. Niks dan blije gezichten bij hen.

De uitslag 6-tal tegenover gewicht werd : 6-G-G-6-G-6-6-G-G-G.
Bij de laatsten hadden we een (gehavende) damesploeg en een ploeg die voor de eerste maal aan het touw stond : het gewicht van 580kg was er dus "bots op".

Bedankt aan alle aanwezige ploegen en aan alle mede-werkers.