<< HOME

Getouwtrek om nationale titel - Geert

Getouwtrek om nationale titel


De Damse Touwtrekvereniging Versieck trekt op zondag 19 augustus een thuiswedstrijd, want het BK grijpt plaats in Vivenkapelle, deelgemeente van Damme. De ganse dag door zal de plaatselijke club ploegen aan het werk hebben : ’s morgens trekt de jeugd, rond 12u zijn de Dames aan de beurt en ’s middags hebben ze 2 ploegen bij de zestallen (13u30) en ook 2 ploegen bij de 8tallen (16u).

Jeugd en Dames om te leren!


Bij de jeugd maakt men zich geen illusies : het hart van de ploeg bestaat uit 16-jarigen, aangevuld met nog jongere leden. Bij de tegenstanders uit De Kempen treffen we Europese (sub-)toppers die vooral uit 18-jarigen bestaan. “Hopen dat de tegenstrever zich even verslikt en dan vliegensvlug afmaken” is de meest realistische denkpiste. Bij de Dames liggen er enkele vaste waarden in de lappenmand en de ploeg vond maar net op tijd de nodige versterkingen om in extremis nog in te schrijven. De kans dat de nieuwe Dames al direct hun rendement halen in de volledig herschikte ploeg is klein. Er zijn maar twee andere Damesploegen en dezen zijn beiden topteams, zodat ook in deze klasse de vooruitzichten niet rooskleurig zijn. Bedoeling is nu al het BK 2013 te beginnen voorbereiden. Anderzijds moet er natuurlijk maar een paar keer worden gewonnen om een schitterend resultaat te halen.

Naar een hoogtepunt bij de Heren?


Hoewel een buitenstaander moeilijk kan beseffen dat met zes of met acht trekkers toch een andere discipline is, is er toch een groot verschil in uitvoering. Vorig jaar haalde Versieck een vierde plaats bij de zestallen. Wat er dit jaar te verwachten valt, is echt koffiedik kijken : er zijn een tiental ploegen aangemeld, met heel uiteenlopende ploegsamenstellingen. De verschillen tussen de nummers 2 tot 10 zijn meestal heel klein, dus alles is mogelijk. De ploeg is zowat dezelfde allround ploeg van vorig jaar. Bij de achttallen daarentegen, opteert TTV Versieck veel duidelijker voor de pure kracht, vorig jaar leverde dat een zilveren medaille op. Nu er in eigen streek wordt getrokken, hoopt men nog dat trapje hoger te kunnen eindigen. De tegenstand is harder dan vorig jaar, maar TTV Versieck is er van overtuigd dat ze zelf ook gegroeid zijn. Hopelijk helpt het thuispubliek hen aan een eerste Nationale titel.