<< HOME

-

We zouden met een goede ploeg naar Meulebeke gaan, maar een voor een vielen de competitieheren af. Een combiploeg zou vaster hebben gestaan, maar ook dat lukte niet. Het resultaat was dat Hannes na twee nachten in de tent op Rock Zottegem toch de wei in mocht, samen met Geert :-( en met Mathieu, onze jeugdttrekker, die als heer zou worden ingeschakeld. Geen plan B : geen reservetrekkers. Lorenzo was er niet bij, deze week, maar Geert had zijn rol overgenomen en had op de heenreis moeten stoppen om over te geven. Nochtans had zijn middagmaal bestaan uit slechts twee Granny Smiths... .
"De wei in moeten" was redelijk letterlijk te nemen, want terwijl in Engeland het ene na het andere tornooi wordt afgelast door het natte weer, was KLJ Meulebeke in extremis kunnen uitwijken van hun voorziene terrein, naar een minder natte weide waar zo te zien en te ruiken, net voordien nog koeien hadden gelopen. Doordat er ook geen tijd meer was geweest om het gras af te rijden, was het een constant gevecht tegen het glijden. Niet goed, maar beter dan afgelasten!

De eerste trek was tegen de mannen van KLJ Ruiselede, hoewel zij enkele minder-ervaren trekkers hadden, konden we maar nipt de eerste trek winnen. Bij de tweede trek, begon de een na de andere te glijden, tussen EN door de vlaaien, zodat we op geen enkel moment met zes konden trekken. Toen het gelegenheidsanker, Geert (op trillende benen), werd meegesleurd door de vallende Mathieu, moesten we verbazend snel een gelijke trek toestaan. Daarna kregen we wat slappe tegenstand van de gelegenheidsploegen die duidelijk nergens waren en eigenlijk geen eerlijke kans kregen op hun niet-aangepaste schoeisel. Maar tegen de super-gemotiveerde JupilerBoys zorgden wijzelf dan weer voor veel te weinig weerstand. Beide trekken zonder veel discussie verloren... .
In totaal verloren we dus 5 punten, terwijl de rest nauwelijks een wedstrijd te noemen was. Goed dat wij erbij waren, maar eigenlijk geen tornooi om te onthouden.
Beter dan afgelasten, maar blijkbaar lieten de Westvlaamse ploegen het afweten, als het geen competitie is. Enkel Versieck en een recreantenploeg van 'tParochiebladje (met 5 trekkers, chapeau!, en bedankt voor het redden van de rest van ons tentje) waren de aanwezige competitieploegen. Jammer!!

Ruiselede kon na een hard gevecht gelijk trekken tegen de JupilerBoys, zodat het toch knaagt dat wij ons zo mak lieten naar de slachtbank leiden. Een plotse windstoot had tussendoor ook nog eens ons nieuwe tentje geruineerd. Gelukkig moesten we maar twee korte, doch felle, buien trotseren.
We maakten wel kennis met KLJ Lichtervelde, een enthousiaste en leuke bende, die we in de loop van het tornooi op de goede weg zetten, en die we hopelijk op 21 okt in Damme terugzien! Eind goed, al goed!