<< HOME

Trekken in Melbourne - Geert

Melbourne : James en ook de rest had voor niks ge-dieet, want eigenlijk draaide alles rond de catchweight voor TTV Versieck. We hadden ergens nog gehoopt om twee extreem-lichte dames te vinden (Nan, Namfonh, Ebe of Tu, volgend jaar???), maar blijkbaar waren alle ploegen daarnaar op zoek, dus ook de mix-klasse 3 2 mochten we vergeten. En dan : bleek plots dat Church House maar twee Dames en een heer had, dus dat zij "ons" zochten, maar dan onder hun naam. Hans en Hannes werden met plezier ter beschikking gesteld. In de 420kg-klasse, konden we ook nog net meedoen, maar dan wel maar met zijn vieren, tegen vijftallen.
Hans en Hannes (Ens and Ennes, in het Engels) openden met twee goed-trekkende dames van Church-House. Er was weliswaar een groot kantvoordeel, maar na een heel zware openingstrek, wonnen ze. Het bobijntje van de enige man bij Church House was echter al op en de tweede trek werd al iets vlotter verloren. In Engeland wordt bij een gelijke trek een derde trek bevochten, maar we verloren de toss en dus de trek. De ganse klasse (6tal wedstrijden) stond in functie van die man, die telkens weer veranderde van plaats, helemaal alleen aanviel als hij moe werd, en doorlopend commentaar had op de rset van de ploeg (te hoog, te laag, ankerman moet mij maar ophouden,...). Regelmatig werden puntjes gesprokkeld door het kantvoordeel, maar Ens and Ennes moesten naar hun normen niet meer lang volhouden. Slechts in de voorlaatste klasse, 4u later, na enkele klassen te rusten, zou de man terug presteren.
Versieck trok met zijn viertjes tegen vijftallen (dat vond men zeer sympathiek!) in de 420kg-klasse, maar kon geen potten breken, 20% meer voetjes, was een te groot verschil.
Op het einde van de dag eindelijk de Catchweight! (Na bijna 6 uur) 5 ploegen : Versieck werd ter plaatse getipt als kandidaat-winnaars, net als Shires, de nieuwe ploeg van Peter Lambert (die we nog kenden van onze allereerste Engelandreis naar Triple F. En dat was ook direct de eerste match... .

Erik, James, Hans, Marc en Hannes hadden opnieuw een "verwoestende" eerste trek. We wonnen dankzij het kantvoordeel. De tweede trek was even verwoestend, maar door kantnadeel konden we niet achteruit tegen Shires. (Shires is ook de naam van het bekend Engels trekpaardenras.) En Marc en James die nog niet in actie waren gekomen, vandaag, waren al direct opgebrand. De eenmalige vervanging werd even overwogen, maar ook ikzelf zou geen 8 zware trekken aankunnen, dus wachtten we nog even af. De derde trek kwam te vlug en we verloren, hoewel we aan de goede kant stonden, dankzij de coach die de kansbereking van de toss had bestudeerd. De volgende twee tegenstanders gingen voor de bijl, zonder al te veel problemen, maar ook zonder kans om Marc of James te laten recupereren. In de vierde ronde wonnen we vlot de eerste van York die al de ganse dag in eerste plaatsen had gegrossierd, maar een vervanging drong zich nu echt wel op. Na zes uur trekken voor de meeste ploegen, was de inbreng van de nog frisse Geert bij ons, bepalend. En we werden niet meer in gevaar gebracht. Echter ook Shires had geen steken meer laten vallen en eindigde dus op zucht voor ons. Een straffe tweede plaats, in een poule met 5 topteams : De mindere of lichtere teams waren hun tenten al aan het inpakken.
Gewonnen als een team : trekkers opgebruikt en dan de frisse vervanger ingebracht! Een mooie tweede plaats was het resultaat. We gaan echter nooit weten als het beter zou zijn geweest als Geert de eerste 4 trekken zou hebben getrokken om zich dan te laten vervangen. Volgend jaar nog eens proberen??!!