<< HOME

Tornooi Sint-Andries - Geert

Omdat ik geen foto's heb van de wedstrijd, deze foto van Hans, om te tonen dat hij niet alleen in Touwtrek-uniform een imposante verschijning is. :-))
De krachtsploeg van Versieck 1 kon 'tParochiebladje niet overtrekken, en tijd is natuurlijk altijd in hun voordeel. TTV Versieck (mixploeg van vaste klanten op training) haalde een teleurstellende gelijke trek, na nochtans een heel makkelijke eerste trek. In de tweede ronde kon onze zware krachtsploeg het vuur aan de schenen leggen van De Stove, maar hen nooit echt bedreigen. Ze hadden het wel zwaarder dan ze gewoon zijn, hier in West-Vlaanderen. 'tParochiebladje kon (mede daardoor?) in de volgende ronde een sterk gelijkspel uit dxe brand slepen. Onmiddellijk werd gekeken wanneer onze andere ploeg tegen De Stove in de arena mocht. Jammer genoeg zouden we moeten wachten tot in de allerlaatste ronde, dan zouden ze wel al gerecupereerd zijn??? 'tParochiebladje daarentegen, kwam hun inspanning gans de middag niet meer te boven, maar toch was de gewonnen trek van De Stove dit waard. Versieck won makkelijk van plaatselijke ploeg Altez. De zware ploeg vertrok twee keer tegen 'tGaperke, maar viel beide keren na een andehalve meter stil. De slagen werden minder en minder, maar de middellijn lag telkens een metertje te dicht om hen zich kapot te laten sleuren.

De mixploeg won eenvoudig (nou ja...) van Wieme en Versieck 1 had ferm wat meeval nodig om tegen Altez ook de tweede trek te winnen. Zij werden (erg streng) afgefloten op een 20tal cm van de overwinning. Wij blij, natuurlijk. Mooie poging van de krachtsploeg in het onderlinge duel, maar zoals al gans de middag : net niet. De tweede trek was er een duidelijker winnaar.
Exact hetzelfde scenario in de twee trekken van de zware zestal-heren-ploeg tegen Wieme. Maar kort daarna kon, de mixploeg een duidelijke dubbele overwinning boeken tegen 'tParochiebladje. In de laatste ronde mocht onze mixploeg nog eens testen tegen De Stove, die jammer genoeg al gerecupereerd was. De eerste trek was een thriller, de druk lag heel hoog en beide kampen begonnen over te gaan naar "vechten om te overleven". Maar nog steeds lopen we er in als De Stove ons laat vallen, en ze konden ons afmaken. De tweede trek weerden we ons dapper, maar het kalf was verdronken.
Ja het is moeilijk om snel te reageren als je middenin een lange, harde strijd zit met heel veel druk : maar als ze je laten vallen, moet je naar rechts draaien en de armen inkorten. We mogen er niet inlopen om de voeten te gaan verzetten : het is zo simpel uitgelegd, het ook echt doen is iets lastiger... .

De mixploeg trok opnieuw een veelbelovend tornooi met veruit de mooiste techniek van alle deelnemers. Zelfs mooier dan 'tParochiebladje, vandaag! Onze jeugd is ook volgend jaar nog jeugd!!! Maar het ontbreekt nog iets aan kracht om een tornooi ook echt als overwinnaar af ts sluiten. MOOI van Nathalie, Jonas, Ed, Ponsac, Mark, Frederik en Hans. We hebben ook op geen enkel moment een reserve gemist! De krachtsploeg had het moeilijk om de aanvallen technisch perfect uit te voeren, trok heel goed (ik had telkens een goed gevoel), zeker ook tegen De Stove. Ik was dan ook verbaasd dat bleek dat we maar 3 puntjes hadden gehaald. Jurgen groeit in ieder tornooi, maar is niet een krachts-trekker voor dit soort ploeg en ikzelf stond voor de eerste maal ooit als ankerman in een competitieploeg, het was zowieso al enkele jaren geleden dat ik in een wedstrijdploeg stond. En ik kreeg het moeilijk toen het voetenwerk belangrijk werd als het terrein glad werd. Ook Andy had het lastig door muizenissen. De opstelling was ook een puzzel doordat deze ploeg nog nooit samen had getrokken. Precies daarom : toch een heel goed resultaat van Erik, Bogdan, Jurgen, Lorenzo, Hannes, Andy en Geert.
Slechts 7 ploegen, maar deze waren wel heel sterk aan elkaar gewaagd! Dus we hadden een heel interessante middag!
Stove 16pt, Versieck-mix 13pt, Wieme 12pt, 't Gaperke en 't Parochiebladje 8pt, Versieck 1 3pt, Altezgroep 0pt.
De sportieve leiding van onze vereniging moet eens ernstig nadenken aan hoe we het volgende Westvlaamse tornooi aanpakken! We willen blijven verder bouwen aan volgend jaar, maar 1 week na Moorslede is er al het BK en dat is waarschijnlijk niet het moment om te zaaien, alleen om te oogsten.