<< HOME

Op visite bij Vandakker - Geert

Jonas was nog niet terug van de fuif of lag nog in zijn bed, toen we moesten vertrekken. Sylvia was onvoldoende hersteld van ziekte, dus vielen twee straffe elementen al weg, anders zaten we weer een stukje dichter bij een volledige eigen ploeg. Bij de zes lichte Gensb-trekkers stond wel opnieuw een heel beloftevolle nieuwelinge : Dames-BK wordt weer wat meer haalbaar. Deze zes lichtgewichten werden aangevuld door 3 beren van onze collega's uit Maarkedal : Wieme. Ondanks 30.5 kg overgewicht konden we geen puntjes sprokkelen, maar we hadden toch n paar keer een goede oefening. We ervaarden nog maar eens dat "eraan hangen" in de Kempen niet genoeg is. We hadden wel een mooie laatste wedstrijd tegen de Boerekes, maar waren hier iets te doorzichtig om een puntje te halen, wel knap afscheid voor de jeugd.

Nadat Michael een eerste stressmomentje had doorgemaakt op de parking van de snelweg, druppelden de middagtrekkers binnen. Behalve Frederik die wat slanker en fitter is geworden de laatste maanden en Jurgen die ook geen vleesbal kan worden genoemd, gingen we opnieuw het reglement in ons voordeel benutten : met onze 8tal vrije klasse gingen we waarschijnlijk weer de zwaarste ploeg hebben. Niet het mooiste Touwtrekken hadden we geprogrammeerd, maar we wilden weer wat puntjes rapen. Op de laatste training hadden we ook nog een nieuwigheidje bijgeleerd, maar jammer genoeg was niet iedereen daarbij... .

We begonnen met twee makkelijke overwinningen tegen Wieme en toen kregen we De Mertensmannen voorgeschoteld. Ze zouden later 4de worden,maar wij konden hen in de eerste trek tot ieders verbazing verrassen met een excellent uitgevoerde techniek die ik nog nooit eerder bij Versieck heb gezien. Maar Lorenzo blesseerde zich en bij de terugwedstrijd konden we dit niet herhalen. Lorenzo werd nog wat opgekalefaterd en probeerde ook tegen Fam Janssens 2 nog mee te doen, maar het bleek al snel over and out... . Veel opties waren er niet : als we met 7 trekken, zouden de meeste ploegen er een pluimgewicht uithalen, en verloren we onze grootste troef. Dan moesten wijzelf nog maar wat meer in de strijd gooien en mocht de coach nog eens opdraven (op-wandelen). De organisatoren gingen alvast op zoek naar een defibrillidinges. Maar we haalden direct een 1-1 tegen Powerrangers en ook tegen Vandakker. Vooral deze laatste was felbevochten met ook voor beide ploegen 2 waarschuwingen, wat aangeeft hoe hoog de druk wel lag. De ex-coach moest tussendoor worden opgelapt (zie foto).
Tegen Powerrangers 2 konden we geen vuist maken, maar tegen de Berketrekkers wonnen we wel weer de tweede trek. De mate waarin we steeds de druk probeerden op te leggen was echter al zeer belastend geweest en de vrije ronde kwam dan ook juist op tijd. Tegen de Electrotrekkers wonnen we weer direct met een overschot aan kracht. Maar tegen Jagersrust en Fam Janssens gooiden we de morele handdoek in de ring. Zelfs een oefenronde zat er niet meer in. Jurgen had een goede oefening en ikzelf had een bevredigende test (met het oog op recreantentornooien). We eindigden met 10punten op een 8ste plaats (van 11 ploegen). Waarmee we nog maar eens bewezen : met gelijke trekken schiet je niet veel op. Toch een zeer geslaagde middag voor onze ploeg, met uitzondering van Lorenzo dan toch.