<< HOME

Twee op twee - Geert

WE lieten Namfoon en Toe die de houding al wat kenden van op training voor het eerst aan een tornooi deelnemen. Ondanks het hele lichte gewicht, deden ze mooi hun duit in het zakje en mochten we vaststellen dat vooral Namfoon perfect begrijpt dat de houding en techniek belangrijker zijn dan brute kracht. Ook Jurgen (uit Asper) is nieuw, maar hij had nog geen enkele ervaring met de touwtreksport en werd dus los voor de leeuwen gegooid. We moeten nog beginnen met de technieken aanleren, maar hij belooft alvast een een degelijke kracht en behoorlijk wat uithouding te hebben. En hij kan ons gewicht misschien wat laten zakken. Alles samen dus weer een beloftevolle uitbreiding van de groep!

We startten in beide teams met 6 : 3heren, 2 jeugd en 1 dame. Maar gestart tegen respectievelijk 't Gaperke en KLJ Heestert zagen we dat de tegenstanders wel de voorrangsregel gebruikten. Om de extra lichte Namfoon en Toe te kunnen inschakelen deden we dat vanaf de tweede ronde dus zelf ook. Hen iemand anders laten vervangen was sportieve zelfmoord, nu bleek het net voldoende om tegen de andere ploegen wel te winnen.
Het was een tornooi met een ingesteldheid zoals op ons indoortornooi : we willen vooral dat iedereen een leuke wedstrijd heeft. Dat lukte een groot aantal keer! De rangschikking ging alle richtingen uit, maar aan het touw was iedereen gemotiveerd. Uiteindelijk bleef er een terechte finale over tussen de coalitie KLJ Heestert-'t Gaperke en de coalitie Versieck 1 en 2.
We hadden al wat promotie gemaakt voor onze sport bij de plaatselijke ploegen en een sportieve strijd tegen de kerels uit Anzegem laten we niet liggen.
Dus we vielen even uit onze rol dat we op recreantentornooien niet hoeven te winnen en stelden onze beste ploeg op. Met dank aan de mogelijkheid om de ploeg opnieuw samen te stellen.
In de eerste trek konden we 't Gaperke tegenhouden toen ze flink uithaalden en we lieten ze zichzelf opblazen om daarna (net op tijd) af te maken. De tweede trek waren wij beter gerecupereerd dan hen en konden van bij de start gestaag achteruit gaan.
Een leuke training die we ook nog winnend konden afsluiten.
Wie op donderdag al de harde training meemaakte en dan op vrijdag op de mulle aarde mocht trekken zal het op zaterdag zeker GOED gevoeld hebben. En de trekkers die dit jaar nog niet in actie zijn gekomen gaan er niet veel beter aan toe zijn!
No pain, no gain!!!!