<< HOME

Winnaar eigen indoortornooi - Geert

Zeven ploegen slechts waren er, maar dat kon de pret niet drukken. TTV Versieck 1 trok met 4jeugd en 3heren. De waarde van de heren kenden we al langer en we zijn ook de enige Belgische ploeg die indoor traint. Het werkte alvast indoor, met nul verloren trekken eindigden ze als eerste.
Wieme verdiende zeker de tweede plaats nadat ze toonden dat ze ferm aan het trainen zijn. Maar duidelijk niet op de indoorhouding : teveel jongeren waren te nieuw op de matten om deze ongekende tactiek al toe te passen. In de halve finale verloren ze echter 1-2 van De Berketrekkers die deze techniek al iets meer hebben gezien. Berketrekkers waren derde in de voorrondes en zetten alles op alles door vanaf de halve finales de lichtste man uit te laten en een steviger figuur op te stellen : genoeg om Wieme toch uit de finale te houden. De Jupilerboys waren al een half jaar niet meer aan het touw gezien, arriveerden wat te laat en mochten meteen de mat op tegen de Berketrekkers : een sportief heel geladen wedstrijd. Wie er vorig jaar ook bij was, herinnert zich zeker nog waarom. De Jupilerboys wonnen duidelijk op karakter. Daarna lieten ze wat punten liggen en eindigden zowel in de voorrondes als achteraf vierde. Geen herhaling van het straffe tornooi vorig jaar : tweede en hoogstwaarschijnlijk de sterkste ploeg mochten er finales zijn geweest.

't Parochiebladje had weer het probleem van gans vorig seizoen : slechts 470kg aanwezig. Indoor wordt dit nog meer afgestraft dan op de wei. Ze haalden wel 9 punten op 18 en dat was SLECHTS goed voor een 5de plaats op 7. Dit maakt duidelijk dat iedereen van iedereen kon winnen! Zesde werd 't Zwientje, de enige recreantenploeg die dan ook nog eens 2 nieuwe, lichte, gezichten mee bracht. Wieme was zo vriendelijk een dame uit te laten, en verloor prompt twee keer. Jupilerboys verkozen om de eerste trek nog niemand uit te laten en... verloren ook. Het werd duidelijk dat 't Zwientje voor niemand moest onderdoen. Alleen op dit speciale tornooi dat als oefentornooi geldt, kon worden beslist dat ook Wieme toch zijn 3 punten toch kreeg.

Versieck 2 was een niet-officieel allegaartje van zeer heterogeen slag : van een zware man over 2-3 dames tot 5 jongens en meisjes van 8-10 jaar stonden aan het touw. Zij trokken met 11 en lieten tegen iedereen de tweede trek een 8-jarige en een 10-jarige uit. Vreemd genoeg leidde dit 3 keer tot een gelijke trek! Bravo voor deze reservetrekkers die duidelijk een verschil maakten!

Alle ploegen gebruikten dit tornooi om bij te leren bij het begin van het seizoen en de sfeer was dan ook zeer collegiaal. Toch had elke ploeg eenmaal aan het touw wel de intentie om te winnen. ZEER LEUK als aanloop naar het echte werk!
Bedankt aan alle aanwezigen!