<< HOME

Geen lijn te trekken in de 15 topteams - Geert

Maar 14 dubbele trekken, dat is van het goede teveel : zowel voor Westvlaamse ploegen die dit niet gewoon zijn, als voor ploegen die vanmorgen al de ziel uit het lijf hadden getrokken. Maar ook voor ploegen die voor donkeren thuis wilden zijn. Er werd beslist af te kappen op 10 trekken wat voor iedereen een perfect aanvaardbaar aantal moet zijn op dit hoge niveau.
Een minpunt was dat de zeer spannende strijd voor de halve finaleplaatsen niet te volgen was op de schermen, want deze standen klopten niet helemaal.

Church House kon zijn goede prestatie van ’s morgens geen vervolg geven maar is dan ook nog maar van dit jaar een ploeg. En Jagersrust is recordhouder met al 3 Vlaamse Bekers op de kast, maar ook zij konden ondanks moedige pogingen geen punten halen. Omdat werd afgekapt waren ze dus ook niet tegen elkaar uitgekomen. ’t Parochiebladje haalde 3 punten en Versieck haalde er eentje meer door een gelijke trek tegen de KLoJo’s. Versieck had als excuus dat ze er al een heel druk weekend hadden opzitten. En ’s morgens waren de meesten al begonnen om 6u45. Er waren dan ook nog een aantal trekkers die ’s morgens al hadden deelgenomen, en Versieck is dat natuurlijk niet echt gewoon. De Berketrekkers hadden 6p door zowel Jagersrust als Church House op de knieen te dwingen. De combiploeg die precies 550kg op de weegschaal zette JBJ (Jagersrust-Berketrekkers-Janssens) haalde met 12p een 10de plaats. De KLoJo’s haalden een zeer bevredigend resultaat met 16p. De Stove zal blij geweest zijn om eindelijk eens noemenswaardige tegenstand te hebben op een tornooi, want dat was alweer enkele maanden geleden (18p). Jammer dat de Westvlaamse derby tussen De Stove en KLoJo’s ook niet in het programma zat. Het zou vandaag zeker spannend zijn geweest.

De halve jeugdploeg van de Hagmolltrekkers haalde een mooie 7de plaats met 19p. Mooi, want niet meer dan 3 punten tekort om 4de te worden en aldus naar de halve finales te gaan! 2 puntjes meer voor TTV Vandakker en Holland Tow die dus de 5de plaats deelden. Ze hadden welgeteld 1 puntje tekort om TTV Gelderswoude (22p) uit de halve finale te houden, want dezen hadden in hun zware trekken al 6 waarschuwingen verzameld. Holland had er op dat moment 2 en cleane ploeg Vandakker had er nog geen enkele!

Touwtje had nog 1 puntje meer (23p). Holland2 (27p) en FJ Retie (30p) stonden iets hoger genoteerd en FJ Retie (Fam. Janssens voor de vrienden) had dat onderlinge duel al gewonnen.

In de halve finale werden de plaatsen bevestigd : Holland2 rekende 2-0 af met Touwtje en FJ Retie hield met een 2-0 ook de andere Nederlandse ploeg uit de finale. Om tijd te winnen (we waren, voor de tweede keer in 9 jaar, veel te laat gestart) werd beslist even af te wijken van het Twif-reglement en geen strijd meer voor het brons te doen. Echter FJ Retie en Holland Tow hadden dat zo niet begrepen en maakten er een memorabele strijd van. Beiden hadden al 1x de Beker van Vlaanderen meegenomen naar huis en wilden dat koste wat het koste een tweede keer doen. Hadden onze Belgen de voorrondes nog 2x gewonnen; de eerste trek werd na 1.40 minuten afgesloten in het voordeel van Holland ToW. De tweede trek was er ook eentje om in te kaderen en na 2,26 min kreeg Holland een derde waarschuwing. De vele supporters konden weinig begrip opbrengen voor de scheidsrechters en de trekkers waren nog gemotiveerder voor de derde trek. Bijna kon FJ Retie de Beker in eigen land houden, maar Holland won na 1,39 min ook de derde en beslissende trek. Op de meet gesneuveld dus. Jammer dat maar een de winnaar kan zijn. FJ Retie had het verdiend, maar ook onze broederploeg uit Engeland gunnen we hun tweede titel!

Voor de statistieken zetten we even de nationaliteiten op een rijtje : B is Belgie, E staat voor Engeland en N wijst op Nederland. Van 1 naar 15 wordt dan :
E B N N B E N B B B B B B N E.
Of : om aan te tonen dat onze rare ploegsamenstellingen wel werken : een Gewichtsloeg is G, zuiver 6tal is 6 en combi is 7 : Van 1 naar 15 :
G G 7 6 G 6 7 6 6 G G 6 G G 6 .
We hopen dat iedereen een leuke dag heeft gehad en zien jullie graag volgend jaar terug op ons 10de tornooi!!!