<< HOME

9 ploegen zijn Gevorderd - eert

Het gaat soms ook om ploegen die niet durven tegen de kleppers te trekken, omdat ze de verhoudingen niet goed kennen. Zo ben ik er zeker van dat de besten uit de Gevorderdenklasse zeker kunnen eindigen VOOR de laatsten van de getraindenklasse. Maar dat is soms moeilijk in te schatten. Het is zeker ook een unieke gelegenheid voor de Westvlaamse Gevorderdenklasse om eens apart te trekken van de westvlaamse Getraninden. Kortom een super-interessante klasse!

Melbourne uit Engeland had ’s morgens al hard zijn best gedaan en was opnieuw 50kg onder het gewicht van 550kg en bleef puntenloos. De jeugdploeg TTV Versieck2 (4p) haalde winst tegen Melbourne en een gelijke trek tegen de Holland Ladies. Deze Engelse dames (5p)haalden ook nog een gelijke trek tegen ’t Gaperke (7p) Onze Engelse gastes zullen een leuke maar klasse extra hebben gehad. ’t Gaperke verloor nipt zijn Westvlaamse gevorderden-kampioenstitel aan Wieme die 1 plaatsje hoger eindigde, maar wel 5punten meer haalde (12p). De Jeugd van Jagersrust haalde een halve finaleplaats (16p) en The Legends Highlanders haalde nog 1 puntje meer. Dat hadden ze gehaald tegen Gelderswoude B (tweede plaats met 20p). Deze tweede ploeg van Gelderswoude had ook een gelijke trek gehaald tegen de Powerrangers… . Het was dus duidelijk dat alles nog open lag in de halve finales. Echter : geen verrassingen.

De Powerrangers (Belgisch Kampioen zestallen met hun jeugdtrekkers, en zilver op het Gensb-jeugdkampioenschap) had zijn jeugd aangevuld met enkele meer ervaren trekkers (535kg samen) en nam de maat van de jeugdploeg van Jagersrust. Gelderswoude B had er een lange verplaatsing opzitten en wou koste wat het koste doorstoten na de finale. De Legends Highlanders hadden er al een schitterende en leerrijke middag opzitten, maar zijn in de Highland Games niet gewoon zo een harde tegenstand te hebben in het Touwtrekken, evenmin zijn er daar zoveel trekken na elkaar. Dus ze hadden een goed excuus dat het scherp al een beetje van de snee was. Ze konden hun geijke trek van in de voorrondes tegen Gelderswoude niet meer herhalen. Hun traject stopte in de halve finale.

Gelderswoude B had toch wat op het gas moeten trappen in de halve finale, De Powerrangers iets minder. In de finale wonnen de Belgische Powerrangers van Gelderswoude B met 2-0. Dus ook zij konden hun gelijke trek niet herhalen.