<< HOME

Vier recreantenteams in dubbele poule - Geert

Nochtans is het duidelijk vooral een verschil in ambitie want TTC ’t Zwientje hadden we dit jaar nog maar 1 keer gezien, de tractorvrienden nog niet (?) en ook Feestend Beert was nog maar aan zijn derde tornooi bezig en ook KLJ Waregem viel nog net binnen de regel van “het vierde tornooi van het jaar”. Dus allen hadden ze wel kunnen inschrijven in de laagste klasse (en er waarschijnlijk wel een prijs van de echte gelegenheidsteams afpakken). Maar deze 4 teams hebben dus iets meer ambitie en trekken net dat trapje hoger. We trokken een dubbele poule, wat betekent dat de ploegen 2 keer een dubbele wedstrijd tegen mekaar trekken, en dan geen finales meer (tegen dan moet al duidelijk zijn wie de betere is).
TTC ’t Zwientje uit Moorslede bekocht zijn durf met een vierde plaats. En KLJ Waregem had enkele spannende trekken, maar moest tevreden zijn met de derde plaats. Het was duidelijk dat zij goed op niveau konden trekken. De Tractorvrienden hadden de klasse vorig jaar nog gewonnen, maar hadden dit jaar minder actief geweest, en ze hadden het dit jaar ook iets moeilijker om de ploeg rond te krijgen. En dan was Feestend Beert dan ook nog eens doorgeschoven : vorig jaar waren deze mensen van tegen Halle de winnaars gewonnen bij de Gelegenheidsteams. Dit jaar kostte het me niet al te veel moeite om hen te overtuigen het eens een klasse hoger te proberen. Ze kwamen, ze zagen en ze overwonnen al in het eerste jaar. Dat is als kampioen spelen als nieuwkomer. Volgend jaar nog een trap hoger, of is dat waanzin???
De verhoudingen waren duidelijk : geen gelijke trekken, en de tweede poule was een exacte copie van de eerste : geen verrassingen :
1.Feestend Beert, 2.Tractorvrienden, 3.KLJ Waregem, 4’t Zwientje Moorslede